Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cãsãtorie în lumea handbalului

Cãsãtorie în lumea handbalului

• pietreanca Ana Maria Lazer s-a cãsãtorit cu Gabriel ªomoi • nunta a avut loc la Zalãu • soþul este poliþist ºi fost jucãtor de handbal •

Ana Maria Lazer ºi-a schimbat numele ºi, de pe 1, iulie se numeºte ªomoi, în urma cãsãtoriei cu Gabriel, fost voleibalist la Zalãu ºi actual lucrãtor în cadrul inspectoratului de poliþie din oraºul ardelean. Cei doi au fãcut nunta în prima zi la acestei luni, la Zalãu, iar componenta naþionalei de handbal feminin a României s-a declarat foarte mulþumitã de felul în care a decurs petrecerea. „Ce pot spune? Decît cã am avut lîngã mine oameni care mã apreciazã, care îmi sînt prieteni ºi cãrora le mulþumesc pentru cã au venit la aceastã sãrbãtoare. Mi-a plãcut cã lumea s-a distrat ºi s-a simþit bine ºi toate acestea au fãcut ca oboseala inerentã sã nu fie simþitã decît mai tîrziu“, a declarat Ana Maria ªomoi. Pietreanca a avut lîngã ea oameni speciali: profesoara Luminiþa Ciocîrlan, care a format-o ca jucãtoare la LPS Piatra Neamþ, Gheorghe Tadici, fostul antrenor de la Silcotub Zalãu, ºi fostele colege Talida Tolnai ºi Florina Pop, tot de la Zalãu. Naºii aleºi au fost Silvia ºi Alexandru Moldovan, fost acþionar la clubul de fotbal Dinamo Bucureºti, ºi perechea Mihaela ºi Ciprian Tivadar, Mihaela fiind componentã a lotului de handbal feminin al României.
Ana Maria ªomoi începe chiar de astãzi antrenamentele alãturi de colegele sale de la Gyor, formaþie din campionatul Ungariei la care este legitimatã. Pînã a ajunge, însã, la gruparea maghiarã, sportiva a jucat pentru LPS Piatra Neamþ, cu care a cîºtigat titlul Campionatului Naþional al Liceelor cu Program Sportiv. A trecut, apoi, la seniori, la FibrexNylon Sãvineºti, echipã cu care a adus singurul trofeu al handbalului feminin nemþean: medalia de bronz în 2001. A plecat, apoi, la Silcotub Zalãu, sub comanda lui Gheorghe Tadici, cîºtigînd titlul naþional, jucînd în Liga Campionilor ºi fiind apoi cooptatã în lotul naþional al României.

Succes obþinut în Rusia

Ana Maria Lazer a participat „sub tricolor“ la diferite ediþii de Campionat European sau Mondial ºi a ajutat România sã cîºtige medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, decembrie 2005, din acea echipã mai fãcînd parte alte douã nemþence: Luminiþa Huþupan Dinu ºi Tereza Tamaº Pîslaru.
Ana Maria Lazer a pãtruns în tainele handbalului la îndemnul profesoarei Luminiþa Ciocîrlan. Aceasta din urmã îºi aduce aminte cu plãcere cã Lazer a lãsat voleiul pentru handbal ºi cã ochiul sãu nu s-a înºelat atunci cînd a vãzut-o prima datã. „Se apropie finala ºi emoþiile cresc din ce în ce mai tare. Parcã nu am loc în casã ºi aºtept un nou meci mare al României. Sper ca «fata mea» sã facã un joc foarte bun ºi sã plîngem de bucurie la final. ÃŽmi aduc aminte cã prima datã am vãzut-o la ªcoala 4, juca volei. Mi-am zis cã ea nu are ce cãuta la volei ºi am avut dreptate. Am convins-o sã vinã la antrenamente ºi s-a prezentat. Dupã douã luni, a renunþat. A vãzut cã handbalul este un sport greu, iar eu o antrenoare rea, ºi a plecat. Am fost, însã, la tatãl sãu, am discutat cu el, dupã care a doua zi a fost la antrenament, iar de atunci nu a mai ieºit din salã. Este un om extraordinar, care nu a uitat niciodatã de unde a plecat. Cînd vine acasã, nu uitã sã mã sune ºi nici sã se întîlneascã cu unii dintre foºtii colegi“, declara Luminiþa Ciocîrlan în decembrie anul trecut, cu douã ore înainte de finala din Rusia. Ana Maria Lazer a terminat Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamþ, acolo unde a avut-o pe Luminiþa Ciocîrlan ca dirigintã ºi a cîºtigat medalia de bronz cu FibrexNylon Sãvineºti, în 2001. A avut colegi de clasã care au ajuns sã joace la nivel înalt în România, precum fotbalistul Valentin Avãdanei, de la Ceahlãul, Crina Hosu, voleibalistã care acum joacã la Tîrgu Mureº, Lucica Dãnoiu, fostã campioanã naþionalã cu Unic în 2002. Ana Maria Lazer a jucat cu succes pentru FibrexNylon Sãvineºti ºi Silcotub Zalãu, iar acum evolueazã pentru liderul Ungariei, ETO Gyor.

Articol afisat de 3466 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective