Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 12 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Suplimentãri de fonduri pentru medicamente gratuite ºi compensate

Suplimentãri de fonduri pentru medicamente gratuite ºi compensate

CAS Neamþ a suplimentat sumele destinate acestui capitol cu 21 de miliarde de lei pentru iulie ºi august • banii provin din fondul de rezervã de 10 % al instituþiei •

Nemþenii îºi vor putea procura, fãrã grijã, medicamente gratuite ºi compensate în iulie ºi august, întrucît fondurile alocate acestui capitol au fost suplimentate. Întrucît sumele iniþial repartizate pentru luna în curs, de cãtre Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ, farmaciºtilor nemþeni au fost insuficiente, conducerea respectivei instituþii a hotãrît sã apeleze la fondul de rezervã, de 10 %, aflat la dispoziþia unitãþii. Astfel, farmaciºtii nemþeni aflaþi în relaþie contractualã au mai primit, pentru perioada iulie-august, peste 21 de miliarde de lei, fonduri din care vor putea onora medicamente cu ºi fãrã contribuþie personalã. Tot din aceste fonduri, se vor elibera medicamentele destinate tratamentelor bolnavilor cronic cu afecþiuni foarte grave, protejate.
Astfel, îºi pot procura medicaþia necesarã pe toatã perioada lunilor iulie ºi august nemþenii care suferã de hepatitã cronicã, poliartritã reumatoidã, boli psihice ºi stãri post-transplant, cirozã hepaticã, artropatie psoriazicã, spondilitã anchilozantã, demenþã, boala Gaucher, cei care au implantate proteze endovasculare, care au suferit accident vascular cerebral ischemic ºi atac cerebral tranzitoriu. Din aceleaºi fonduri destinate bolilor protejate, se vor elibera analgezicele pentru bolnavii de cancer ºi medicamentele destinate tratamentului adjuvant al acestora.
Optimismul conducerii CAS Neamþ nu este împãrtãºit, din pãcate, ºi de farmaciºtii nemþeni aflaþi în relaþie contractualã cu aceastã instituþie. Aceºtia spun cã, deºi s-a fãcut aceastã suplimentare, fondurile pe care le au la dispoziþie în iulie ºi august sînt mai mici decît cele care le-au fost repartizate în mai, respectiv iunie.
„Cei mai mulþi dintre farmaciºtii aflaþi în contract cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate se plîng cã banii sînt puþini ºi nu le ajung mai mult de douã sãptãmîni. Chiar dacã sînt luni de varã, cînd afecþiunile acute sînt mai puþine, avem de onorat reþete pentru foarte mulþi cardiaci, ale cãror medicamente sînt destul de costisitoare. Din aceleaºi sume eliberãm ºi medicaþia pentru boli cronice protejate, care este extraordinar de scumpã. Dacã alte categorii de bolnavi mai pot rãmîne fãrã medicamente, bolnavii cu boli cronice protejate beneficiazã de un tratament special, în sensul cã, pentru ei, banii sînt puºi separat. Am discutat de mai multe ori cu conducerea Casei de Asigurãri ºi ni s-a promis cã, odatã cu rectificarea de buget, ºi fondurile pentru medicamente gratuite ºi compensate vor creºte“, a declarat farmacist Ecaterina Iliesi, preºedinte al Colegiului Farmaciºtilor Neamþ.

Articol afisat de 1568 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective