Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bruierea telefoanelor, mãsurã antifraudã la titularizare

• de la intrarea în salã ºi pînã la finalul concursului, candidaþii nu au avut semnal la telefoanele mobile • unei candidate, venite direct de la propria nuntã, i s-a fãcut rãu •

Circa 1.300 de cadre didactice nemþene au susþinut, ieri, examenul de titularizare. Dascãlii s-au luptat pentru a obþine un post din cele 381, cîte sînt titularizabile în Neamþ. Cele mai multe sînt la limba românã - 60 la numãr, apoi la limba englezã - 40, ºi limba francezã - 37. ªi educatoarele ºi învãþãtorii au mai multe posturi titularizabile la dispoziþie: 42 în învãþãmîntul preºcolar ºi 34 în cel primar. Cea mai crîncenã luptã s-a dat pentru obþinerea unei catedre de matematicã, ori chimie, unde posturile titularizabile pot fi numãrate pe degete.
Profesor Dorina Drexler, inspector ºcolar general al Inspectoratului ªcolar Judeþean, a declarat cã, în Neamþ, examenul de titularizare s-a desfãºurat în condiþii normale. „Timpul de lucru a fost de patru ore. La ora 10, s-au primit subiectele ºi în circa un sfert de orã au ajuns în mîinile candidaþilor. Miercuri, 19 iulie, la ora 12, se vor afiºa rezultatele. Sperãm sã nu avem candidaþi care vor primi note foarte mici. Dacã se va întîmpla asta, cei care vor ajunge suplinitori s-ar putea sã beneficieze de niºte cursuri de pregãtire profesionalã, dar rãmîne de vãzut“. Un incident petrecut la titularizare în Neamþ a fost înregistrat la Grupul ªcolar „Gheorghe Cartianu“. Una dintre candidate a fost mireasã duminicã, 16 iulie, ºi a venit la examen de la propria nuntã. De obosealã ºi emoþii, candidatei i s-a fãcut rãu. Echipa de cadre medicale, care era pregãtitã pentru orice fel de intervenþie, i-a dat un îndulcitor tinerei ºi i-a crescut glicemia. Dupã ce ºi-a revenit, concurenta a reluat rezolvarea subiectelor primite. „Dupã pãrerea mea, examenul de titularizare s-a desfãºurat impecabil. Am abordat toate subiectele în limita timpului disponibil. ÃŽn sala în care am fost repartizatã eu, nu au avut loc incidente. Pe parcursul desfãºurãrii examenului au venit mai multe comisii de «supervizori», inclusiv inspectorul ºcolar general. S-a stat tot timpul cu uºa deschisã la sala de clasã ºi profesorii supraveghetori ºi-au fãcut pe deplin datoria, neexistînd nici o tendinþã de fraudare în sala în care am fost repartizatã“, a declarat o candidatã la examenul de titularizare, la disciplina limba ºi literatura românã.
Ca o mãsurã de siguranþã, antifraudã, în interiorul centrului de examen de la Grupul ªcolar „Gheorghe Cartianu“ a fost instalat un sistem de bruiere a semnalului de la telefoanele mobile. Candidaþii care au intrat în sãlile de examen au constatat, în jurul orei 8.30, cã nu mai au semnal la telefoanele mobile. Acesta a revenit dupã ora 14, cînd dascãlii au ieºit din interiorul liceului.

Articol afisat de 2524 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective