Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
40.000 de oameni, salvaþi de pontoane

40.000 de oameni, salvaþi de pontoane

• amplasarea podului de pontoane în Roznov a primit avizul Marelui Stat Major • pentru 3 luni de funcþionare, „existenþa“ sa costã bugetul judeþean peste 2 miliarde lei •

Conducerea judeþului a continuat contactele cu Ministerul Apãrãrii Naþionale, pentru a definitiva problema amplasãrii podului de pontoane la Roznov. „Ieri dimineaþã, am vorbit cu ºeful de cabinet al ministrului apãrãrii, Teodor Atanasiu, care mi-a confirmat cã Marele Stat Major a avizat favorabil amplasarea podului de pontoane la Roznov, pentru demararea procedurilor mai fiind necesar doar avizul ministrului apãrãrii. ÃŽntrucît, sãptãmîna trecutã, acesta a lipsit din Bucureºti, iar de luni a revenit la minister, aºteptãm din moment în moment avizul semnat“, a declarat Vlad Marcoci, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ.
Din calculele fãcute de specialiºtii armatei, cheltuielile ce ar trebui suportate de Consiliul judeþean se ridicã la aproximativ 2,2 miliarde de lei, calculul fiind fãcut pentru situaþia în care podul va fi utilizat pentru o perioadã de 3 luni. Se sperã cã reparaþiile la podul de beton din Roznov vor fi finalizate într-o perioadã mai scurtã, ceea ce înseamnã cã ºi cheltuielile vor fi mai reduse. Indiferent de cuantumul acesteia, însã, va fi necesarã emiterea unei hotãrîri de CJ pentru suplimentarea cheltuielilor aferente.
Reamintim cã varianta ocolitoare construitã pentru a facilita traficul uºor în zonã, dupã începerea refacerii podului mare de peste Bistriþa, a devenit inutilizabilã datoritã debitului mare al apei. Aºa se face cã o parte din cetãþenii din Roznov, precum ºi locuitorii a 5 comune, aproape 40.000 de oameni, sînt nevoiþi sã ocoleascã 40 de km pentru a putea ajunge la terenurile pe care au culturi, ca sã nu mai vorbim de accesul maºinilor de salvare sau pompieri care, trebuind sã ocoleascã atîþia km, nu pot interveni în timp util. Dacã pînã acum s-a putut circula pietonal pe podul la care se fac reparaþii, foarte curînd se va închide ºi acesta, ceea ce a dus la disperarea oamenilor afectaþi care au chemat, luni, conducerea judeþului, pentru a-i ajuta. Cãutînd soluþii, s-a ajuns la concluzia cã singura posibilitate de rezolvare a situaþiei este montarea unui pod de pontoane de la armatã, varianta de construire a unui pod pe structurã uºoarã, tot cu sprijinul militarilor, nefiind agreatã datoritã faptului cã presupunea un timp prea lung de execuþie.
Podul de pontoane urmeazã a fi montat de specialiºtii militari de la o unitate din Brãila care, dupã ce s-au deplasat la faþa locului, ºi-au dat avizul favorabil. Durata amenajãrii podului din pontoane este estimatã la o sãptãmînã, dupã definitivarea tuturor procedurilor. Din bugetul Consiliului Judeþean urmeazã a fi suportate costurile privind transportul pontoanelor ºi plata militarilor, în perioada de instalare a podului, precum ºi a specialiºtilor care vor rãmîne pe toatã durata funcþionãrii acestuia, pentru sigurarea lucrãrilor de întreþinere.

Articol afisat de 1790 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. ILISEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective