Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Economie pe hîrtie, la Direcþia Generalã de Asistenþã Socialã

• la DGASPC, din 1.690 de posturi aprobate, sînt ocupate 1412 • pe primul semestru au fost fãcute economii de 15,6 miliarde lei, pentru semestrul II existînd un deficit de aproape 35 miliarde lei • directorul Mihai Hanganu va propune reducerea a 160 de posturi

Declaraþiile fãcute de exponenþii executivului judeþean, cu referire la managementul defectuos al conducerii Direcþiei Generale de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului (DGASPC) Neamþ, sînt considerate nefundamentate de cãtre partea incriminatã. Datele deþinute de cãtre directorul executiv Mihai Hanganu sînt cu totul diferite faþã de cele care au ajuns la autoritãþile nemþene.
Una dintre acuzele venite de la preºedintele CJ, Vlad Marcoci, a vizat numãrul prea mare de angajaþi ai acestei instituþii. Referindu-se la acest aspect, Mihai Hanganu a subliniat: „Organigrama ºi statul de funcþii au fost analizate pe baza standardelor minime obligatorii pentru protecþia copilului ºi a persoanelor cu handicap, fiind avizate favorabil de Consiliul Judeþean. Au fost aprobate 1690 de posturi, în prezent fiind ocupate 1.412, din care 540 sînt asistenþii maternali profesioniºti. Cît priveºte aparatul propriu al Direcþiei, din cele 174 posturi aprobate, sînt ocupate 91, ceea ce însemnã un procent de 52,3 %. Restul posturilor sînt ocupate de personalul încadrat în cele 14 centre de plasament, de îngrijire ºi asistenþã socialã, precum ºi în centrele de recuperare ºi reabilitare“.
Cît priveºte bugetul instituþiei, potrivit directorului Hanganu, acesta s-a dovedit a fi insuficient pentru acest an. Acesta a subliniat cã fundamentarea s-a fãcut pe baza prevederilor legale ce cuantificã drepturile prevãzute de lege pentru copiii aflaþi în dificultate ºi pentru persoanele cu handicap. Dupã propunerea avizatã de conducerea DGASPC, de 432 miliarde lei pentru anul 2006, a fost aprobatã suma de 345,9 miliarde lei, ceea ce reprezintã 80% din necesar. Practica aprobãrii unor sume mai mici decît cele necesare, iar apoi suplimentarea acestora prin rectificãri a devenit una obiºnuitã în instituþiile bugetare. „DGASPC a repartizat sumele astfel încît sã fie acoperitoare pentru primele trei trimestre ale anului, diferenþa pentru trimestrul IV urmînd a se obþine la rectificare. De altfel, din cei 204,6 miliarde lei aprobaþi pentru primul semestru, sumele cheltuite sînt de 189 miliarde lei, ceea ce reprezintã o economie de 15,6 miliarde lei. Cît priveºte semestrul al doilea, mai avem suma de 140 miliarde lei aprobatã ºi necheltuitã ºi am mai avea nevoie de aproximativ 35 miliarde lei pentru a încheia anul fãrã probleme“, a mai declarat directorul executiv al DGASPC.
Nici datele referitoare la numãrul persoanelor asistate sau cheltuielile suportate de buget pentru fiecare „nu bat“ cu cele furnizate de preºedintele Consiliului Judeþean. ªeful DGASPC susþine cã numãrul total al persoanelor asistate, de la nivelul judeþului, este de 14.000, fiind incluºi atît copiii aflaþi în dificultate, cît ºi persoanele adulte cu handicap, numãr de 7 ori mai mare decît cel ºtiut de capul judeþului.
Avînd ca termen 1 august, pentru prezentarea planului de management, directorul Mihai Hanganu a identificat, deja, posibilitãþi de reducere a cheltuielilor bugetare. Din analiza fãcutã, primele propuneri se referã la reducerea cu 160 de posturi din statul de funcþiuni aprobat, din care 10 sînt de conducere. Nu se vor face disponibilizãri, ci vor fi reduse posturile vacante, care vor duce la o economie de 13 miliarde lei. De asemenea, vor fi reduse, cu circa 7 miliarde de lei, cheltuielile centrelor din subordinea DGASPC.
„Stã în atenþia noastrã sã folosim atent banul public, fãrã a afecta drepturile persoanelor cu handicap ºi a copiilor aflaþi în dificultate“, a subliniat directorul Hanganu.

Articol afisat de 1581 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C.ILISEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective