Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

CJ vrea sã vîndã cabinete medicale ºi laboratoare dentare

• 14 cabinete medicale ºi 6 laboratoare dentare sînt propuse spre vînzare de Consiliul Judeþean • un cabinet medical va trece în folosinþa gratuitã a Spitalului Judeþean pentru a se putea muta cabinetul ORL copii

Pe ordinea de zi a ºedinþei Consiliului Judeþean de vineri se aflã un proiect de hotãrîre privind vînzarea spaþiilor cu destinaþia de cabinete medicale ºi laboratoare dentare, spaþii ce se aflã în proprietatea privatã a judeþului. Astfel, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, se propun spre aprobare pentru a fi vîndute un numãr de 14 cabinete medicale ºi 6 spaþii cu destinaþia de laboratoare dentare. 4 dintre cabinetele medicale sînt situate în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeþean de Urgenþã Piatra Neamþ, iar celelalte 10 cabinete medicale ºi laboratoarele de tehnicã dentarã sînt situate în Policlinica Stomatologicã din bd.Traian nr.7.Toate aceste spaþii fac în prezent obiectul unor contracte de concesiune încheiate cu medicii respectiv tehnicienii dentari.
În acelaºi proiect de hotãrîre, executivul mai propune ºi transmiterea unui cabinet medical existent în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeþean din domeniul privat în domeniul public ºi transmiterea în folosinþã gratuitã cãtre Spitalul judeþean de Urgenþã ,cabinet ce a fost solicitat de conducerea spitalului pentru funcþionarea unui cabinet ORL copii, în prezent acest serviciu funcþionînd în acelaºi spaþiu cu cabinetul ORL pentru adulþi.
Amintim cã dupã trecerea din patrimoniul Ministerului Sãnãtãþii în patrimoniul unitãþilor administrativ teritoriale a imobilelor în care funcþionau cabinete medicale ºi spaþii cu activitate conexã actului medical, regimul juridic al utilizãrii acestora a fost modificat de mai multe ori. Iniþial au fost transmise medicilor prin contracte de comodat sau folosinþã gratuitã pentru ca ulterior sã fie aprobatã concesionarea acestora. La scurt timp a intervenit Ordonanþa de urgenþã nr.110/2005 care permitatea vînzarea acestora, dar ale cãrei efecte au fost ulterior suspendate, pentru ca ulterior sã aparã Legea nr. 236/2006 de aprobare a ordonanþei ºi care stabileºte termene de aprobare a listei spaþiilor care urmeazã a fi vîndute ºi a condiþiilor de vînzare. Astfel, dupã mai multe „bîlbîieli“ legislative se intrã în linie dreptã în ce priveºte vînzarea spaþiilor în care se desfãºoarã activitãþi medicale sau conexe actului medical.

Articol afisat de 1888 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. ILISEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective