Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mãnãstirile, o alternativã pentru concediu

Mãnãstirile, o alternativã pentru concediu

• preþurile de cazare diferã în funcþie de confort, între 150.000 lei ºi 600.000 lei vechi • pentru 60 ron, turiºtii beneficiazã de apã caldã non-stop, baie separatã ºi camere amenajate la standard european • cu toate acestea, turiºtii sînt puþini la numãr

Cãutate pentru comorile spirituale ºi, mai ales, pentru pitorescul peisajelor, mãnãstirile din zona Neamþului, aceste adevãrate oaze de liniºte sufleteascã oferã, în fiecare sezon estival, miilor de turiºti care le calcã pragul, posibilitatea unui concediu de neuitat. Dacã pentru unii litoralul Mãrii Negre reprezintã locul ideal pentru petrecerea zilelor libere, iubitorii de naturã se orienteazã spre zona montanã. Aici se pot relaxa ºi uita de stresul cotidian, avînd posibilitatea de a face drumeþii prin pãdure, ori de a se apropia mai mult de Dumnezeu, participînd la slujbele religioase.
Mãnãstirile Neamþ, Agapia, Vãratec, Secu ºi Sihãstria dispun de spaþii de cazare la preþuri destul de convenabile, ce diferã în funcþie de confortul dorit. Astfel, pentru strãinii mai puþin pretenþioºi, mãicuþele de la Vãratec ºi Agapia primesc între 150.000 de lei vechi ºi 300.000 lei vechi pentru o camerã, la chilii, în timp ce la alte lãcaºuri de cult, precum Mãnãstirea Neamþ, preþurile de cazare cresc pînã la 600.000 lei vechi. Cu toate acestea, pînã acum, turiºtii sînt foarte puþini în comparaþie cu anii trecuþi. Mãnãstirea Neamþ, unul dintre cele mai importante aºezãminte monahale din þarã, dispune de 100 de locuri de cazare, la Centrul social-cultural „Sfîntul Paisie“, costul unei camere fiind de 60 de ron. „Avem toate condiþiile pentru turiºti: apã caldã non-stop, baie, salã de mese, salã de conferinþe, iar pentru grupuri oferim ºi masã contra cost. Cu toate acestea, nu prea am avut turiºti“, ne-a declarat stareþul Mãnãstirii Neamþ, Arhimandritul Benedict Sauciuc.
La Mãnãstirea Agapia, cele 60 de locuri amenajate la seminarul Teologic „Cuvioasa Parascheva“ sînt ocupate în iulie. Cãlugãriþele percep 500.000 de lei pe zi pentru o camerã, iar mãicuþele primesc în chilii doar cunoºtinþe, pentru 200.000 -300.000 lei pe zi. Cazarea costã mai puþin la Vãratec, unde „la oficial“ se cer 400.000 lei vechi, iar la cãsuþele cãlugãriþelor - doar între 15 ron ºi 20 ron.
Mãnãstirea Secu acceptã credincioºi fãrã plãtirea cazãrii. „Avem mai mulþi credincioºi care vin frecvent la bisericã ºi acestora nu le luãm bani. Pentru turiºti, avem 40 de camere, la 250.000 de lei/ zi, cu condiþii bune. Turiºtii sînt puþini la numãr, în comparaþie cu anii petrecuþi“, a precizat stareþul lãcaºului de cult, Vichentie Amariei.
ªi Mãnãstirea Sihãstria oferã 200 locuri de cazare, în dormitoare comune, fãrã a cere bani turiºtilor. „Pentru persoanele necãjite, oferim ºi douã mese gratuite“, ne-a spus un monah.
Pelerinii care doresc sã vinã în concediu la lãcaºurile de cult din Neamþ trebuie sã anunþe din timp perioada ºederii ºi numãrul de persoane.

Articol afisat de 6844 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Elena COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective