Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 21 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

EDITORIAL. Un taxi spre democraþie

Mie, unul, îmi place sã þin de vorbã taximetriºtii, cînd le sînt client. Cam asta îmi propusesem ºi luni, 17 iulie a.c., cînd, dupã o vizitã la pãrinþi, la Craiova, la plecare am chemat un taxi de la firma localã Romnicon, sã ne ducã (eram doi) în locul în care îmi lãsasem maºina. Aveam ochelari de soare pe nas, eram nebãrbierit de cîteva zile ºi purtam pantaloni scurþi (nu rîdeþi, detaliile conteazã!). A venit o maºinã ºi, cînd l-am rugat pe ºofer sã deschidã portbagajul, sã-mi pun douã genþi de voiaj (normale), mi-a spus cã nu se poate, cã are acolo niºte boxe (!). Discuþii, parlamentãri, iar dau telefon la Romnicon, de-acolo îmi spun cã vor trimite altã maºinã etc. Noroc cã nu trebuia s-ajung undeva la orã fixã.
Apare ºi un al doilea taxi. De fapt, încã înainte de a-l vedea, înaintea lui a ajuns un zvon de manele ce-a pus pe lãtrat toþi cîinii strãzii. Din taxi a coborît un june ºofer pe nume Fernando Enache (o sã vedeþi cum am fãcut cunoºtinþã), foarte ofensat, strigîndu-mi nervos cã e vina mea, cã nu am specificat de la bun început cã am nevoie de o maºinã cu portbagaj (!). A dat manele mai încet oftînd, ca ºi cum i-aº fi cerut sã-ºi omoare pãrinþii, mi-a deschis în spate ºi m-a lãsat sã-mi pun bagajele, ca ºi cum mi-ar fi fãcut un favor. Cînd persoana care mã însoþea - o femeie - i-a cerut s-o ajute cu o geantã, ºoferul Enache a zis cã sarcina lui e sã conducã maºina, nu sã aºeze bagajele ºi cã el crede cã în democraþie fiecare trebuie sã-ºi facã doar treaba lui. În fine, am plecat. Atunci mi-am dat ochelarii jos ºi l-am rugat pe ºofer, ca în democraþie, sã facem prezentãrile - ºi i-am întins carnetul de senator, cerîndu-i legitimaþia de la firmã.
Probabil cã n-a fost un gest frumos din partea mea. Omul era sã leºine. S-a uitat la mine prin oglinda retrovizoare ºi s-a îngãlbenit, îngãimînd cã n-a ºtiut pe cine ia (de parcã asta era problema!), cã e nou în firmã, cã e obosit, cã-l doare mîna stîngã etc.
Ca unul care merg mult cu taxiul, ºtiu cît de diferiþi pot fi ºoferii. Unii au umor sau bun simþ sau mãcar ºtiu cum sã se poarte; alþii s-au apucat de taximetrie doar ca sã fugã de sapã.
Nu nervii junelul Enache mi s-au pãrut jenanþi (în fond, cu toþii avem zile mai proaste), cît laºitatea lui. Pe cît de cocoº era înainte, pe-atît de preº a devenit în douã secunde, cu gemete ºi scuze. Ce mã tem cel mai mult este sã nu se fi rãzbunat pe urmãtorul client.

Articol afisat de 1517 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Adrian CIOROIANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 21.07.2006 03:33
Domnule senator...
...tot asa faceti si cu politia,si cu garda financiara,si cu directorii de spitale:le prezentati legitimatia de senator.Dar omul obisnuit ce face? Suporta aerele senatorilor,ca dupa o tavaleala luata de la un senator care se grabeste sa ajunga nu stiu unde si apeleaza la legitimatie urmeaza alegatorul care nu are legitimatie. Sanatate si numai bine...
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective