Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 21 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Noutãþile Ceahlãului au amintiri despre România

• în lotul Ceahlãului au fost cooptaþi patru jucãtori strãini, un bosniac, un armean ºi doi argentinieni • Derrera ºi Diaz nu pot uita meciul de la World Cup 1994, România - Argentina 3-2 • bosniacul Dusko Stajic a marcat un gol împotriva naþionalei de tineret a României • prezentarea lotului are loc astãzi, de la ora 19 •

Ceahlãul a ajuns ieri în Piatra Neamþ, dupã un cantonament de 10 zile în Austria, însã înaintea echipei au ajuns viitorii stranieri din cadrul lotului antrenat de Mihai Stoica. Este vorba despre bosniacul Dusko Stajic, armeanul Arman Karamian ºi argentinienii Carlos Adrian Herrera ºi Angel Gaston Diaz.
Dacã despre Arman Karamian se ºtie cã a fost componentul echipei Rapid Bucureºti, iar de acolo a plecat pentru a juca la FC Braºov, despre ceilalþi am aflat cã toþi au amintiri legate de fotbalul românesc. Stajic nu poate uita cã pe vreme cînd juca pentru naþionala U21 a Bosniei a marcat un gol în poarta României, în meciul tur, iar în retur, la Craiova, a fost numit cel mai bun jucãtor al partidei. Dusko Stajic a jucat în Bosnia, Cehia ºi Slovenia, la echipe de primã ligã. ÃŽn Bosnia a îmbrãcat tricoul celor de la Rudor Ugljevik, în Cehia a jucat pentru Slovacko, iar în Slovenia pentru CMC Publikum. Cu aceastã formaþie s-a calificat în Cupa UEFA, jucînd în turul II preliminar al sezonului precedent. A fost titular în ambele partide jucate contra celor de la Levski Sofia, din cele douã confruntãri slovenii cîºtigînd una cu 1-0 ºi pierzînd-o pe cealaltã cu 3-0. „Managerul meu m-a adus în probe la Ceahlãul. ªtiu cã este echipã nou promovatã, dar am încredere cã vom face un campionat bun. Din cîte am vãzut în cantonament este o echipã bunã“, a declarat Dusko Stajic.
Argentinienii îºi amintesc, sigur nu cu foarte mare plãcere, despre ediþia 1994 a Cupei Mondial la Fotbal, cînd România a învins Argentina cu 3-2. „Buni jucãtori erau atunci la România: Stelea, Ilie Dumitrescu, care a marcat douã goluri, Dan Petrescu, Gheorghe Popescu, ºi Hagi. Hagi era un jucãtor foarte bun, mi-a plãcut mult“, a spus Carlos Adrian Herrera. Acesta este un fotbalist de 21 de ani, s-a înþeles cu Ceahlãul pentru o jumãtate de an. ÃŽn ultimul sezon a jucat în divizia secundã a þãrii sale natale, la Alumni de Villa Maria, ºi îi place de jucãtorul lui Chelsea Londra, Andryi Shevchenko. De asemenea, arãtînd cã nu urmãreºte numai fotbalul, Herrera a spus cã l-a urmãrit ºi pe tenismenul Andrei Pavel. Angel Gaston Diaz are 25 de ani, iar în ultimul sezon a evoluat tot în liga secundã a statului sud-american, pentru Los Andes, dar dupã ce a jucat din 1996 ºi pînã în 2001 la Boca Juniors. Jucãtorul preferat este conaþionalul sãu Juan Roman Riquelme, care acum este la Villarreal, în Spania. Acesta a semnat cu Ceahlãul pentru urmãtoarele 3 sezoane.

Spectacol la stadion

Pentru suporteri, conducerea tehnicã ºi cea administrativã a pregãtit un spectacol de prezentare a lotului, care va avea loc astãzi, de la ora 19. iubitorii fotbalului vor avea intrarea liberã, aºteptîndu-se un numãr cît mare de oameni. „Ne dorim un spectacol frumos, o prezentare a jucãtorilor care sã fie întîmpinaþi de mulþi oameni în tribune. De asemenea, vor fi ºi cîteva suprize muzicale, care sperãm sã îi mulþumeascã. Nu vor lipsi confetti ºi focurile de artificii. Este posibil ca la Piatra Neamþ sã ajungã soliºtii Mihai Mãrgineanu, Sofia Vicoveanca ºi Corina Chiriac“, declara zilele trecute Ion Mãrginean, vicepreºedintele clubului pietrean. Dupã spectacol va începe ºi ultimul meci amical al Ceahlãului în aceastã varã, de la ora 20, cu FCM Bacãu. Iniþial, se conta pe Forex Braºov, dar ardelenii au declinat oferta pentru cã sîmbãtã ei vor avea un amical cu Dinamo Bucureºti. Pînã la jocul de vineri, Ceahlãul a mai jucat, miercuri searã, ultimul meci amical al perioadei de pregãtire din Austria, împotriva unei grupãri de ligã a doua din Cehia, scorul fiind egal, 1-1. ÃŽn perioada de pregãtire din aceastã varã, inclusiv în cantonamentul din Austria, Ceahlãul a disputat cîteva meciuri de verificare, cîºtigînd patru din cele ºapte. Rezultatele de pînã acum au fost 3-2, cu Cetatea Suceava, 0-0, cu Gloria Buzãu, 5-0, cu o echipã de liga a III-a din Austria, 9-0, cu echipa a II-a a FC Sopron, ºi 6-2, cu Hartberg, din divizia a II-a austriacã. Din Austria, lotul pietrean s-a deplasat pentru un meci în Ungaria, cu formaþia de primã ligã Sopron. Scorul consemnat, la finalul celor 90 de minute de joc, a fost 2-1 pentru maghiari. Golul echipei antrenate de Mihai Stoica, Radu Lefter ºi Mihai Ionescu a fost marcat de mijlocaºul Paul Borz, în repriza secundã a jocului, cînd gazdele conduceau, deja, cu 2-0.

Articol afisat de 1611 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective