Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cine sint Martorii lui Iehova?

Deoarece in urma lucrarii de evanghelizare efectuate in perioada 2-9 iulie 2006 in satul Topolita, comuna Grumazesti, judetul Neamt si in imprejurimi de catre un grup de tineri, membrii ai Asociatiei „Credinta Adevarata Martorii lui Iehova“ din Romania, au aparut in presa citeva articole si un scurt interviu la National TV, prin care s-au facut afirmatii tendentioase si neadevarate la adresa membrilor asociatiei noastre, ne vedem siliti sa va aducem la cunostinta citeva precizari. O facem doar pentru o mai buna si mai corecta informare a cetatenilor despre adevarata noastra identitate si despre scopul lucrarii de evanghelizare pe care o efectuam de 15 ani pe tot teritoriul Romaniei.
Asociatia „Credinta Adevarata Martorii lui Iehova“ din Romania, cu sediul in Cluj Napoca, strada Horea, nr. 22/6 este o asociatie nonprofit, constituita in mod legal prin sentinta judecatoreasca nr. 429/14 din septembrie 1990, inscrisa in registrul persoanelor juridice sub nr. 427/1990 si continua lucrarea „Asociatiei Martorii lui Iehova din Romania“, care si-a desfasurat activitatea in prima parte a secolului trecut si care a fost pusa sub restrictie de regimul comunist in anul 1948. Scopul activitatii noastre este in exclusivitate acela de a predica Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu asa cum a facut-o Isus si a poruncit ucenicilor si urmasilor acestora sa o indeplineasca: „Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura“ (Evanghelia d. Marcu 16:15). Ca urmare, prin activitatea de propovaduire, noi nu facem altceva decit sa indemnam oamenii la o trezire spirituala ce consta in respectarea legilor si poruncilor divine, parasirea rautatii, a violentei, a criminalitatii, a urii de rasa si clase sociale si militam pentru o viata cinstita si morala atit in familie, cit si in societate.
Martorii lui Iehova nu au fost niciodata condamnati sau acuzati pentru acte de violenta sau crime, deoarece membrii organizatiei noastre nu s-au ocupat niciodata cu asa ceva, ci din contra au acceptat mai degraba sa execute ani grei de inchisoare, doar pentru simplul fapt ca au o credinta puternica in Dumnezeu si aceasta nu doar teoretic, de ochii lumii (atunci cind permite regimul), ci respectind cu toata fiinta lor legea lui Dumnezeu, in orice imprejurare. Singurul lucru care li s-a putut imputa martorilor lui Iehova a fost credinta lor, pe care nu au vrut sa o paraseasca in schimbul compromisului oferit de Securitatea comunista. Este adevarat ca noi nu am elogiat si nu am batut din palme nici lui Ceausescu, fapt pentru care am fost de asemenea condamnati si persecutati si aceasta deoarece noi nu elogiem si nu idolatrizam oameni, dar nici in politica de astazi noi nu ne amestecam. Martorii lui Iehova nu vor provoca niciodata tulburari publice, rascoale sau rasturnari de guverne, deoarece nici ucenicii lui Isus Cristos nu s-au ocupat de asa ceva! Ei doresc sa respecte legea iubirii: „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti“ (Matei 22:36-40), cit si cea de-a sasea porunca din cele zece: „Sa nu ucizi!“ (Exodul 20:13). Noi iubim si respectam pe semenii nostri indiferent de religia din care fac parte, de aceea, conform exemplului lui Isus si a ucenicilor, sintem dispusi sa mergem si sa vestim Cuvintul lui Dumnezeu oamenilor, fara bani, dupa cum citim la Apocalipsa 22:17.

„A ne iubi aproapele cu pumnul si cu bita“

Este adevarat ca Biblia relateaza multe cazuri in care propovaduirea Evangheliei de catre Isus a stirnit impotrivire. De asemenea, apostolul Pavel a fost acuzat ca „pune la cale razvratiri pe tot pamintul“ (Fapte 24:5). Chiar si adunarea primilor ucenici intemeiata de Isus a fost numita „partida“ sau „secta dubioasa“ si despre aceasta credinta adevarata s-a vorbit ca „pretutindeni stirneste impotrivire“ (Fapte 28:22). Sa ne miram asadar, ca astazi se intimpla la fel?! „Robul (spunea Isus) nu este mai mare decit stapinul. Daca pe Mine m-au urit si pe voi va vor uri si va vor prigoni“, „si veti fi uriti de toti oamenii din pricina Numelui Meu“; „Dar va vor face toate aceste lucruri pentru Numele Meu, pentru ca ei nu cunosc pe Cel ce m-a trimis“ (Ioan 15:18-27).
Cit priveste incidentul petrecut in 5 iulie a.c. in satul Topolita, com. Grumazesti, unde mai multi tineri au fost atacati si loviti intr-un mod inuman de catre preotul Cioaca Benone si protopopul Dogaru Vasile, impreuna cu citiva barbati adusi de catre acestia pentru a-i ajuta la acest „act de bravura“, demonstreaza implinirea cuvintelor profetice ale lui Isus si in 2006 si readuce in fata ochilor nostri scenele groaznice ale Inchizitiei din Evul Mediu, dar de data aceasta sub „obladuirea“ legilor si libertatilor garantate de o Constitutie democratica intr-un stat de drept.
Pentru a demonstra ca acesta este adevarul cu privire la incidentul din satul Topolita si nu modul fals in care a fost prezentat acesta la interviul de la National TV, va invitam sa judecati asupra urmatorului fapt: daca ar fi fost adevarat ca martorii lui Iehova ar fi intrat in biserica, ca ar fi tras clopotele, ca ar fi vrut sa deie foc crucilor si ca ar fi vrut sa imparta bani pentru a face prozeliti, atunci de ce primarul comunei Constantin Matase impreuna cu preotul Cioca Benone si protopopul Vasile Dogaru au cautat disperati sa organizeze doua intruniri de impacare, prima in ziua incidentului, cu reprezentantii grupului si a doua in ziua imediat urmatoare la care au invitat si conducerea asociatiei!? Daca nu au fost vinovati, de ce au insistat atit de mult sa-i iertam pentru ca sa nu ajunga cazul in istanta?! Culmea ironiei: preotii lovesc, iar noua ni se cere sa-i iertam pe cei ce nu au nici macar bunul simt sa recunosca ca au gresit! Credem ca justitia va fi impartiala si va pedepsi atit actele de violenta savirsite, cit si calomniile si minciunile adresate membrilor Asociatiei C.A.M.I.
Si in final, daca ar fi sa ne-ntrebam oare cum priveste Dumnezeu aceste fapte nelegiuite, acest mod de „a ne iubi aproapele cu pumnul si cu bita“, atunci credem ca e un mare pacat sa ne consideram „sfinti“ si sa mai ridicam miinile pentru a face rugaciuni catre Dumnezeu in biserica!

Articol afisat de 5107 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Biroul de presa al Asociatiei C.A.M.I.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective