Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
TRIBUT APELOR

TRIBUT APELOR

• patru tineri s-au înecat în apele Moldovei ºi ale Siretului • pompierii, împreunã cu rudele ºi prietenii victimelor, au gãsit trupurile acestora dupã multe ore de cãutãri • cadavrul unuia dintre aceºtia nu fusese gãsit nici luni dupã-amiazã • toate victimele erau tineri cu vîrste cuprinse între 16 ºi 23 de ani •

Cãldura de nesuportat, din ultimele zile, i-a îndemnat pe cei mai mulþi nemþeni sã iasã în naturã, de preferinþã la scãldat. Dacã în Piatra Neamþ este amenajat un ºtrand care face deliciul copiilor, dar ºi al adulþilor, care se pot bãlãci toatã ziua în spaþii special destinate relaxãrii, nu acelaºi lucru se poate spune despre Roman. ÃŽn lipsa unui ºtrand în oraº, malurile rîului Moldova devin adevãrate plaje, unde cei din zonã vin sã se rãcoreascã în aceste zile toride. Luna lui cuptor a venit cu temperaturi de foc, ceea ce i-a fãcut pe cei din zonã sã iasã, din nou, la scãldat. Ca în fiecare an, rîurile din judeþ, ºi în special Moldova, îºi iau tributul de vieþi omeneºti, mulþi tineri dornici doar de o baie ºi de puþinã rãcoare plãtind scump aceste plãceri nevinovate. Duminicã 23 iulie, se poate spune cã a fost ziua cea mai neagrã, patru tineri pierzîndu-ºi viaþa în apele rîurilor Moldova ºi Siret. Primul caz de înec a fost raportat poliþiºtilor în jurul orei 16.30. Pe numãrul unic de urgenþã 112, un tînãr a sunat ºi a declarat cã este din Rãuceºti ºi cã, împreunã cu un grup de prieteni, au mers sã facã o baie în Moldova. Din nefericire, unul dintre ei, Cosmin Cristescu, de 18 ani, a alunecat undeva unde apa era foarte adîncã ºi a fost luat de curent. Poliþiºtii s-au dus la faþa locului, dar nu au mai reuºit sã facã nimic. A fost demaratã cãutarea cadavrului, iar dupã mai bine de douã ore, corpul tînãrului a fost gãsit la 1.500 de metri în aval, aruncat pe o insulã de prundiº. Tot ieri, în jurul orei 16.45, la 112 s-a dat din nou alarma. Daniela Panaite, de 21 de ani, din comuna Horia, a sunat poliþiºtii ºi a anunþat disperatã cã fratele ei s-a înecat. Tînãra a spus cã, duminicã, a mers la scãldat împreunã cu fratele ei, Marius, în vîrstã de 23 de ani, ºi cu alþi cîþiva tineri, pe malul drept al rîului Moldova, într-o zonã numitã „La cascadã“. Tînãrul a intrat în apã, dar a fost, la un moment dat, luat de curenþi ºi, în doar cîteva secunde, a dispãrut în adîncuri. Prietenii au încercat sã-l ajute, dar fãrã folos, mai ales cã în zona respectivã apa era foarte adîncã, iar la fund erau curenþi extrem de puternici. ÃŽn ciuda faptului cã s-a apelat la ajutorul pompierilor, dar ºi al sãtenilor, cadavrul tînãrului din Horia încã nu fusese descoperit luni dupã-amiazã.
Duminicã seara, la ora 18.00, un alt apel anunþa cã un alt tînãr ºi-a pierdut viaþa în rîul Moldova. ÃŽn urma verificãrilor, s-a stabilit cã mai mulþi tineri din comuna Dulceºti, printre care ºi unul în vîrstã de 26 de ani din Roman, Sergiu Blãnaru, au mers la scãldat în rîul Moldova, în punctul numit „Lunca Moldovei“.
Romaºcanul a fãcut de mai multe ori baie, iar, la un moment dat, a început sã facã scufundãri. ÃŽn urma unei astfel de fapte de „bravurã“, tînãrul nu a mai ieºit la suprafaþã. Ceilalþi prieteni l-au cãutat timp de mai multe ore ºi, spre searã, cu ajutorul pompierilor, i-au gãsit cadavrul cam la 2 kilometri mai la vale, în apropierea unui stîlp de tensiune, în dreptul comunelor Cordun-Trifeºti. Tot duminicã, pompierii nemþeni au fost solicitaþi la o intervenþie, în localitatea Filipeºti, judeþul Bacãu, pentru cãutarea unui adolescent de 16 ani, care dispãruse în apele Siretului. Deºi au acþionat pînã la lãsarea întunericului, Cornel O., de 16 ani, din localitate, nu a mai fost gãsit. Ultima datã el a fost vãzut de prietenii cu care venise la scãldat în apele Siretului, în jurul orei 19.30. Deºi pompierii au venit rapid, cu toate eforturile depuse nu au reuºit sã-l gãsescã, ºi cel mai probabil adolescentul s-a înecat din cauza curenþilor puternici. Aceste tragedii nu sînt primele din aceastã lunã, din pãcate. Duminicã, 9 iulie, doi fraþi din comuna Ion Creangã, care au mers la scãldat cu alþi copii, s-au înecat în apele rîului Moldova. Fata avea 17 ani, iar fratele ei avea doar 13 ani. Cadavrul copilei a fost gãsit douã zile mai tîrziu, iar al bãiatului, peste alte douã zile. Cei doi minori s-au dus duminicã, împreunã cu alþi copii, sã facã o baie în rîul Moldova. La un moment dat, ei au ajuns într-un loc cu apa mai adîncã ºi au fost luaþi de curenþii de apã. Martorii aflaþi pe malul rîului au asistat neputincioºi la tragedie, dupã care au început cãutãrile celor douã corpuri, dar fãrã folos. Oamenii legii precum ºi medicii recomandã nemþenilor sã evite bãile în apele repezi de munte, atît din cauza curenþilor care pot fi extrem de înºelãtori cît ºi datoritã diferenþei foarte mari dintre temperatura apei ºi cea exterioarã. Meteorologii au anunþat cã ºi urmãtoarele zile vor fi caniculare, aºa cã se recomandã multã atenþie la bãile în rîuri iar pãrinþii sînt sfãtuiþi sã-ºi supravegheze cu atenþie copiii.

Articol afisat de 2155 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective