Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Titularizare contestatã

Titularizare contestatã

• un participant la concursul de titularizare, pentru un post de informatician, contestã examenul • bãrbatul susþine cã o treime dintre participanþi au fãcut contestaþie ºi toþi au primit note mai mari • punctul de vedere al Inspectoratului ªcolar nu l-am putut afla, deoarece inspectorul general Dorina Drexler nu a putut fi contactat •

Deºi concursul pentru titularizare s-a terminat de mai bine de o sãptãmînã ºi a generat ceva discuþii, cele mai multe critici fiind legate de organizare, continuã sã aparã nemulþumiri, fiind reclamate nereguli, flagrante în opinia participanþilor. Un pietrean, care a participat la concursul de titularizare de la începutul sãptãmînii trecute, susþine cã o treime dintre candidaþi au contestat notele primite în urma evaluãrilor fãcute de comisia de examinare, dupã care toþii au obþinut note mai mari, chiar ºi cu mai bine de un punct. „Am participat, sãptãmîna trecutã, la concursul de titularizare în învãþãmînt pentru postul de profesor de informaticã, înscris în fiºã cu numãrul 1854/ 2006. Contest cu tãrie validitatea comisiilor de corectare la informaticã din motive obiective, cred eu. La acest concurs, au participat 18 persoane, dintre care trei au obþinut note de 3. Dupã afiºarea rezultatelor, eu obþinusem 7,20 - ce-a de-a treia notã - ºi am considerat cã nu este necesar sã fac contestaþie, întrucît am crezut în corectitudinea metodei de corectare, deºi sînt de pãrere cã meritam o notã uºor mai mare. Pe de altã parte, în aceste condiþii, obþinusem, deja, titularizarea pe post. ÃŽn schimb, din cei 18 participanþi, 6 au contestat notele obþinute ºi, culmea, dupã recorectare, toþi au primit note mai mari - începînd de la 0,70, pînã la 1,15 puncte. Astfel, una dintre candidate, care avusese, anterior contestaþiei, nota de 7,15 a obþinut, dupã aceea, 7,85 trecînd, astfel, pe poziþia a doua, iar candidata ce a primit cea mai mare diferenþã a trecut de la nota 3,95 la 5,10. Dupã cum se vede, toþi cei care au contestat au obþinut note substanþial mãrite, nici unul micºorate. Deci, eu înþeleg cã mai bine de 33% dintre notele iniþiale au fost date greºit de prima comisie. Dar dacã ar fi fãcut contestaþie toþi candidaþii ºi am fi primit note mai mari, ce-ar fi fost atunci? ÃŽn aceste condiþii, dupã contestaþii, eu - care cîºtigasem postul pentru care candidaserã trei persoane - m-am vãzut dat la o parte pentru cã ceilalþi doi candidaþi, care avuseserã, iniþial, note mai mici cu un punct, respectiv 0,70, au obþinut note mai mari ºi, implicit, titularizarea. ÃŽn aceste condiþii, contest corectitudinea ambelor comisii ºi cer recorectarea tuturor celor 18 lucrãri cu o comisie nou formatã“, a declarat Daniel Onofrei, un candidat care a trecut de la bucurie la supãrare în doar cîteva zile.

Inspectoratul ªcolar, în vacanþã

Decis sã-ºi caute dreptatea, el a mers ºi la Inspectoratul ªcolar pentru a cere lãmuriri celor care s-au ocupat de titularizare. Acolo i s-a rãspuns cã nu se poate face nimic, deºi notele obþinute sînt „cam suspecte“, iar, în final, a fost întrebat de ce nu a fãcut ºi el o contestaþie. Deºi aproape sigur cã nu mai este nimic de fãcut, este decis sã participe ºi la concursul de titularizare de anul viitor. Asta în ciuda convingerii sale cã o parte din posturi sînt atribuite cui trebuie, chiar înainte de concurs ºi indiferent de notele obþinute. Am încercat sã obþinem un punct de vedere al reprezentanþilor instituþiei acuzate de nereguli, în speþã Inspectoratul ªcolar Neamþ, dar a fost imposibil pentru cã inspectorul general Dorina Drexler nu a putut fi contactat, iar purtãtorul de cuvînt este în concediu pînã la mijlocul lunii viitoare, neavînd un înlocuitor.
Sãptãmîna trecutã, mai exact luni, 17 iulie, 1.300 de cadrele didactice nemþene au susþinut examenul de titularizare. Dascãlii s-au luptat pentru a obþine un post din cele 381, cîte au fost titularizabile în Neamþ. Cele mai multe au fost la limba românã - 60 la numãr, apoi la limba englezã - 40, ºi limba francezã - 37. ªi educatoarele ºi învãþãtorii au avut mai multe posturi la dispoziþie: 42 în învãþãmîntul preºcolar ºi 34 în cel primar. Cea mai crîncenã luptã s-a dat pentru obþinerea unei catedre de matematicã, ori de chimie, unde posturile titularizabile au putut fi numãrate pe degete. Profesor Dorina Drexler, inspector ºcolar general al Inspectoratului ªcolar Judeþean, declara cã, în Neamþ, examenul de titularizare s-a desfãºurat în condiþii normale. Interesantã a fost o mãsurã antifraudã ce a fost luatã la Centrul de examen organizat la Grupul ªcolar „Gheorghe Cartianu“, unde a fost instalat un sistem de bruiere a semnalului de telefonie mobilã. Candidaþii care au intrat în sãlile de examen au constatat, în jurul orei 8.30, cã nu mai au semnal la telefoanele mobile. Acesta a revenit dupã ora 14, cînd dascãlii au ieºit din clãdirea liceului.

Articol afisat de 2085 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective