Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Atacul“ împotriva PET-urilor de pe lacul Bicaz continuã

„Atacul“ împotriva PET-urilor de pe lacul Bicaz continuã

• reprezentanþii societãþii Munteanu au pus la dispoziþie un vas pentru transportul bidoanelor culese de pe luciul de apã

La Bicaz, acþiunea de strîngere a deºeurilor din plastic de pe malurile lacului Izvoru Muntelui se aflã în plinã derulare. Dupã o sãptãmînã de muncã, salariaþii Compartimentului Salubritate al Primãriei Bicaz au adunat PET-uri cît sã încapã în cei 1.000 de saci achiziþionaþi special pentru aceastã acþiune. Din logistica activitãþii face parte ºi societatea Munteanu SRL, care a pus la dispoziþie un vas pentru transportul PET-urilor în raza administrativã a aceleiaºi firme, loc de depozitare pînã la contactarea, de cãtre administraþia localã, a unei societãþi specializate în prelucrarea deºeurilor din plastic. Concomitent cu activitatea din zona lacului, Primãria a antrenat ºi pe cei 40 de beneficiari ai Legii 416, care acþioneazã zilnic pentru curãþarea albiilor majore ale rîurilor Bistriþa, Bicaz, precum ºi a pîraielor Izvoru Muntelui, Izvoru Alb ºi Potoci. „Acþiunea noastrã are ca termen scadent ziua de 28 iulie, însã noi intenþionãm sã continuãm munca pînã în preajma Zilei Marinei, asta însemnînd 15 august, cînd oraºul Bicaz, ºi mai ales zona lacului, vor aduna mii de vizitatori“, a declarat primarul Bicazului, Constantin Catrinoiu.
Faptul cã malurile Bistriþei ºi lacul de la Izvoru Muntelui sînt pline de PET-uri, gunoaie ºi alte resturi nu mai e o noutate de ani de zile, fapt care se repercuteazã asupra turismului din zonã. Acest lucru l-a determinat pe prefectul Mocanu sã cearã primarilor din comunele riverane Bistriþei mobilizarea pentru diminuarea fenomenului. „Sînt convins cã dacã de la fiecare primãrie vin cîte 10- 20 de oameni, în douã sãptãmîni se poate face curãþenie. Iar pentru cei cei care nu vor sau gãsesc diverse motivaþii sã nu facã treabã, voi solicita celor de la Garda de Mediu sã aplice sancþiunile prevãzute de lege. Nu putem doar sã ne plîngem la judeþ cã vine viitura, cã nu sînt bani, iar ce þine de curãþenie în ograda fiecãruia sã nu se facã“, declara prefectul.
Dacã pe maluri acþiunea e relativ mai uºor de realizat, pentru curãþarea lacului s-a apelat la cei care au dotãrile necesare. Astfel, reprezentanþii Sectorului de Gospodãrire a Apelor ºi Inspectoratului Judeþean pentru Situaþii de Urgenþã au promis cã, în sprijinul acestor demersuri, vor pune la dispoziþia factorilor implicaþi cîte o ºalupã.

Articol afisat de 1749 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective