Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
ECSTAZY IN CAFEA

ECSTAZY IN CAFEA

• doi tineri, o femeie si un barbat, au primit din Germania un colet cu droguri • au fost descoperite peste 100 de tablete de ecstazy si alte 16 pastile dintr-o substanta neidentificata • stupefiantele au fost ridicate de la o firma de curierat din Bacau • la acesta actiune au participat politisti si procurorii de la Crima Organizata din Neamt si din judetul vecin •

Irina Iancu, de 21 de ani, din Roman, si Emil Ciprian Barat, de 20, din aceeasi localitate, au fost retinuti de procurorii DIICOT, in sarcina lor fiind retinute infractiunile de trafic si import ilegal de droguri. In urma unei actiuni, la care au participat Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bacau, ofiterii de la Serviciu de Combatere a Crimei Organizate Neamt si procurorii DIICOT din Bacau si Neamt, cei doi indivizi au fost retinuti imediat ce au ridicat coletul cu droguri, care fusese expediat din Germania. Totul s-a petrecut luni, 24 iulie 2006, in Bacau, unde era asteptata o masina a unei firme de curierat care se ocupa cu transportul de colete din Germania. Romascanii au fost monitorizati o buna bucata de vreme, timp in care anchetatorii au intrat in posesia datelor menite a duce la reusita actiunii. Se stia de faptul ca va veni un colet cu droguri, trimis de concubinul femeii. La ora stabilita anterior, acuzatii au venit sa ridice coletul. Linistiti, au luat bagajul si, la putin timp, l-au desfacut pentru a vedea daca au primit ceea ce asteptau. In acel moment, au fost inconjurati de fortele de ordine, special cantonate in zona. Cei doi au fost luati ca din oala si, pentru inceput, nici nu si-au dat seama ce li se intimpla. La perchezitia efectuata, s-a stabilit ca in interiorul pachetului, ingrijit ambalat, se afla un rucsac. La o cautare mai amanuntita, oamenii legii au gasit in buzunarele acestuia un baton, infasurat foarte bine in folie de plastic, in care se gasea presata, ca si cum ar fi fost vidata, cafea. Dupa ce batonul a fost desfacut, a venit si confirmarea suspiciunilor anchetatorilor, fiind gasite peste 100 de tablete de Ecstazy. Intr-un saculet, de mici dimensiuni, au mai fost descoperite alte 16 comprimate pe care era inscriptionat cuvintul „Cherries“ si fragmente din aceleasi tablete. Pentru identificarea si stabilirea substantei din aceste comprimate, intreaga cantitate a fost trimisa la laboratorul specializat din Iasi. Cei doi nu si-au recunoscut implicarea in traficul de droguri. In timpul anchetei, acestia au afirmat ca pachetul era pentru o alta persoana, dar aceasta i-ar fi rugat pe ei sa mearga la Bacau sa-l ia. Mai mult, ei au declarat ca nu aveau habar de tabletele de Ecstazy si nici de celelalte comprimate din rucsac. Sustinerile lor nu par credibile pentru oamenii legii, aici contind si faptul ca expeditorul coletului este concubinul tinerei care, momentan, se afla in Germania.
In aceeasi zi, a fost retinut, tot in Roman, Claudiu Pal, de 27 de ani, sub acuzatia de trafic de droguri. Acesta era in atentia oamenilor legii pentru faptul ca, de mai mult timp, comercializa in zona tigari confectionate artizanal, denumite Joint-uri in rindul amatorilor de droguri. Ultima vinzare de acest fel a avut loc simbata, pe 22 iulie 2006, in Roman, cind a instrainat doua astfel de tigari, care contineau canabis si hasis. Cu ocazia perchezitiei domiciliare, care a avut loc luni, acasa la acuzat, politistii si procurorii de la Crima Organizata au descoperit 7 grame de hasis. Ancheta efectuata in cauza a stabilit faptul ca acuzatul a mai facut astfel de tranzatii in luna martie a acestui an, tot in Roman. Toti trei au fost prezentati instantei de judecata de la Tribunalul Judetean Neamt, cu propunere de arestare preventiva.

Ecstazy este unul din cele mai periculoase droguri si este o substanta chimica sintetica. Efectele sint asemanatoare cu ale amfetaminelor si halucinogenelor. Este distribuit masiv de catre traficanti in special la reuniuni, fiind supranumit „concert“, „party drog“ sau „drog de discoteca“. Efectele sint energizarea sistemului nervos, senzatii de fericire si relaxare. Desi era numit si drogul dragostei, Ecstazy nu este afrosidiac. Consumul da efecte diferite de la om la om si depind de cantitatea luata, de dozaj, de greutatea, Ă®naltimea, psihicul si afectiunile pe care le are consumatorul. Cele mai grave consecinte sint la consumatorii care sufera de hipertensiune arteriala, boli de inima, diabet sau epilepsie. Dupa circa 20 de minute de la consum, cresc pulsul, temperatura corpului, tensiunea arteriala, omul capata o incredere deosebita in fortele proprii si are o senzatie de bine si fericire. Efectele dureaza intre 4 si 6 ore. Cresterea dozei duce la convulsii, comportamente irationale si halucinatii. Consumatorii sufera de insomnie, anxietate, depresie, paranoia si scade puterea de concentrare. Supradoza poate cauza decesul, in special prin atac cerebral sau cardiac.
Efectele pe termen scurt constau in mari dificultati psihice si pot aparea chiar si citeva saptamini. Pe termen lung, consumul de Ecstazy afecteaza memoria.


FOTO: Imagini de la fglagrantul realizat la Bacau

Articol afisat de 3879 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de razdrak la data 26.07.2006 18:53
....no brains ...
Cred ca si bunica isi dadea seama ca erau filati de ceva vreme ....
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective