Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
ICEFS Savinesti ramine cu „bomba“ in curte

ICEFS Savinesti ramine cu „bomba“ in curte

• „nu este normal ca autoritatile care au atributii in acest domeniu sa nu faca nimic“, sustine prefectul Toader Mocanu

Soarta substantelor toxice depozitate la ICEFS Savinesti ramine, in continuare, incerta. Demersurile facute, pina acum, de catre prefectul Toader Mocanu, la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), precum si la cel al Apararii Nationale nu au dus suscitat interesul nimanui. Asta chiar si in contextul promisiunilor care i-au fost facute, de curind, cu prilejul unei intilniri organizate la Neptun, cu reprezentantii MAI si ai Ministerului Mediului. O comisie interministeriala urma sa ajunga la Piatra Neamt, dar descinderea a fost, din nou, aminata. „S-a promis deplasarea la Savinesti a unei comisii interministeriale, compusa din specialisti care vor putea da o solutie privind modul in care am putea scapa de aceasta adevarata bomba. Comisia trebuia sa ajunga, deja, in Neamt, dupa ce, saptamina trecuta, s-a deplasat la Baia Mare, unde sint, de asemenea, probleme de mediu. Din discutiile purtate, am inteles ca, la Baia Mare, situatia este mai dificila decit s-au asteptat cei de la Bucuresti, si, in consecinta, mai intirzie citeva zile deplasarea la Piatra Neamt“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
In acest rastimp, reprezentantul Guvernului in teritoriu s-a apucat sa faca din nou hirtii, sa „inroseasca“ telefoanele, in speranta ca situatia nu se va prelungi la nesfirsit. Acesta a apelat si la AVAS, care a preluat activele ICEFS si care, in mod normal, ar trebui sa gaseasca solutia financiara pentru indepartarea substantelor toxice din curtea unitatii savinestene. „Am transmis la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - la cabinetul presedintelui Razvan Orosanu - o noua adresa prin care le-am solicitat sa se implice in situatia deseurilor toxice depozitate la Savinesti. M-am saturat sa tot vorbesc asa, in van. Chiar daca avem o colaborare foarte buna cu reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, generalul Secara promitindu-ne tot sprijinul, nu este normal ca autoritatile care au atributii in acest domeniu sa nu faca nimic“, a subliniat Toader Mocanu.
Reamintim ca pe Platforma Savinesti, in depozitul Institutului de Cercetari (ICEFS), se afla depozitata o cantitate de aproximativ 20 de tone de substante toxice, unele rezultate din cercetarile facute, dar cea mai mare cantitate fiind de combustibil de racheta (TG02). Faptul de a avea o cantitate atit de mare de substante toxice pe raza judetului da fiori reci autoritatilor, existind temerea ca s-ar putea produce un dezastru ecologic.

Articol afisat de 1730 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Carmen ILISEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective