Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 26 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Revolta pentru o camera de camin

Revolta pentru o camera de camin

• 100 de familii risca sa fie evacuate din caminul Colegiului Tehnic „Miron Costin“ • pentru ca un alt corp al internatului va beneficia de un proiect de reabilitare cu finantare „PHARE“, conducerea colegiului este nevoita sa mute aproximativ 60 de elevi in acest corp de cladire • o parte dintre familii au solicitat ajutor directorului Oficiului Prefectural • acesta a luat legatura cu primarul municipiului si au stabilit modul in care vor media intilnirea cu directorul scolii •

Circa 25 de reprezentanti ai celor 100 de familii care locuiesc in caminul de nefamilisti al Colegiului Tehnic „Miron Costin“ (CTMC) s-au prezentat, marti, 25 iulie, la sediul Oficiului Prefectural Roman, solicitind directorului acestei unitati, Nicu Chirila, sa fie sprijiniti pentru a nu fi evacuati de catre conducerea institutiei. „Luni 24 iulie, dupa-amiaza, domnul director Laurentiu Leoreanu a facut o vizita in camin si ne-a avertizat ca va trebui sa ne gasim alte locuinte, pentru ca, in termen de 40 de zile, va fi nevoit sa ne evacueze. Ne-a spus ca are un internat ce va intra in renovare si va trebui sa mute elevii de acolo in cladirea in care functioneaza, acum, caminul nostru. Sintem innebuniti, ce ne facem noi? In acest camin sint 102 camere, in care locuiesc tot atitea familii. Oamenii sint foarte amariti, majoritatea nu au serviciu sau sint in somaj. Exista familii care au si cite doi-trei copii. In total, in camin sint peste 76 de copii. Unde sa mergem cu ei?“, s-au plins oamenii. Directorul Nicu Chirila a luat legatura cu directorul CTMC. „Am discutat si cu domnul director, care mi-a relatat faptul ca in acest bloc stau si oameni gospodari, care-si vad de treburile lor, sint bun platnici si sint cu plata utilitatilor la zi. Exista, insa, si multe probleme majore cu o parte dintre chiriasi, care fac mari greutati atit in ceea ce priveste plata datoriilor, dar mai ales in ceea ce priveste pastrarea bunurilor care trebuie folosite in comun. Ulterior, am fost contactat si de domnul primar, cu care am stabilit ca vom incerca sa ne deplasam acolo toti factorii de raspundere, pentru a vedea ce solutii se pot gasi cu acei chiriasi corecti. Cred ca este un moment prielnic pentru ca si in acest camin sa se faca ordine si sa fie triati doar chiriasii ce sint oameni gospodari“, a declarat Nicu Chirila.
Directorul Laurentiu Leoreanu a precizat ca lumea s-a alarmat degeaba. „Este adevarat ca noi avem un proiect cu finantare externa, in valoarea de peste un milion de euro. Eu am luat legatura cu o parte din chiriasii de acolo, pe care i-am gasit acasa luni dupa-amiaza. Le-am spus acestora ca vor fi evacuati o parte dintre ei, pentru ca vom amenaja un etaj pentru a muta aproximativ 60 de elevi acolo. Am discutat cu ei si alte probleme. Sint aspecte legate de pastrarea curateniei. Am primit reclamatii de la cei care locuiesc in strada Anton Pann ca nu pastreaza curatenia in jurul acestui bloc, ca noaptea mai sint scandaluri“, a declarat Laurentiu Leoreanu.
Primarul municipiului Roman, Dan Ioan Carpusor, a spus ca se va implica in rezolvarea problemei acestor romascani. „Am luat legatura cu directorul colegiului, ne-a informat despre ce este vorba. S-a hotarit ca, in cursul zilei de vineri, 28 iulie, sa ne deplasam acolo o echipa mixta. Vom discuta cu acesti chiriasi, cu directorul unitatii de invatamint si vom face in asa fel incit sa se restabileasca linistea si igiena in zona. Daca nu luam masuri acum, s-ar ajunge ca acest camin sa devina un al doilea bloc «NATO»“, a precizat primarul Dan Ioan Carpusor.
FOTO: Asa arata zona caminului din Anton Pann, „colonizat“ de sute de suflete

Articol afisat de 1707 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective