Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 26 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alina Militaru, medaliata cu bronz la nationale

Alina Militaru, medaliata cu bronz la nationale

• pietreanca a terminat concursul in urma Adinei Anton si a Vioricai Tigau • cea mai buna saritura a sportivei de la CS Ceahlaul a masurat 6,50 metri, cu 20 de centimetri mai putin decit a invingatoarei •

Alina Militaru si-a mai trecut in cont o medalie in cadrul Campionatelor Nationale de Atletism in aer liber, cistigind medalia de bronz in cadrul probei de saritura in lungime, luni 24 iulie. Eleva tehnicianului Ion Iorga a sarit la 6,50 metri, din sase incercari permise de regulament. A fost a II-a saritura a sa, cea de 6,50 metri, dupa ce sarise prima data 6,40. Dorind sa riste, Alina Militaru a calcat de trei ori la rind pragul, iar in ultima incercare a reusit doar 6,38. De mentionat este ca Militaru era medaliata cu argint inaintea ultimei serii de sarituri ale sportivelor, dar a venit zborul de 6,66 metri al Vioricai Tigau, care a urcat-o pe ardeleanca pe locul 2. De mentionat ca in calificarile probei, care au avut loc duminica, 23 iulie, Alina Militaru a avut nevoie de numai o incercare pentru a depasi baremul de 6 metri impus de organizatori, reusind o performanta de 6,38 metri. „Cred ca principala cauza a acestui loc trei a fost caldura excesiva. A fost greu sa se adapteze de la 14-15 grade in Poiana Brasov la cele 30 de la Bucuresti. Si in seara calificarilor era sfirsita din cauza caldurii. De asemenea, mobilizarea prea mare a daunat concentrarii. A vrut prea mult si a reusit mai putin decit se astepta“, a declarat Ion Iorga, antrenorul ultimei reprezentante a municipiului Piatra Neamt la un concurs atletic olimpic. Conform spuselor tehnicianului Ion Iorga si reusita de 6,70 de metri a Adinei Anton, din a II-a incercare, ar putea fi un factor care sa fi determinat aceasta lipsa de concentrare.
Pe primul loc s-a clasat Adina Anton, de la CS Dinamo Bucuresti - CSM Pitesti, cu 6,70 metri, iar pe locul al II-lea a terminat Viorica Tigau, de la CSM Sfintu Gheorghe - CS Rapid Bucuresti, care a zburat 6, 66 metri. Locul patru a fost ocupat de stelista Angelica Badea, sportiva care a inregistrat o performanta de 6,35 metri.
Este al II-lea trofeu al Alinei Militaru in acest sezon de concursuri in aer liber dupa ce in luna iunie pietreanca a cistigat aurul in cadrul Campionatelor Internationale ale Romaniei.
Alina Militaru si Ion Iorga s-au intors in Poiana Brasov pentru a continua pregatirea participarii la Campionatul European de Atletism in aer liber. Desi era anuntata ca prezenta sigura in lotul pentru Suedia, Alina Militaru va afla astazi daca va participa la europene, in urma sedintei Biroului Federal al Federatiei Romane de Atletism. Intrecerea este programata pentru perioada 6-13 august, in orasul Göteborg.

Articol afisat de 1550 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. MIHALCEA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective