Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SPÎNZURAT ÎN CELULÃ

SPÎNZURAT ÎN CELULÃ

• Ioan Gosav, de 37 de ani, acuzat de omor, a încercat sã se spînzure în arestul IPJ, miercuri dimineaþã, la ora 4 • a fost descoperit la timp de poliþiºti, care l-au salvat • medicii l-au resuscitat ºi a fost stabilizat, dupã care a fost transportat la Penitenciarul Jilava • sinucigaºul a lãsat ºi un bilet prin care declara cã îi pare rãu cã ºi-a ucis concubina • colegii de celulã nu au intervenit de „fricã“ •

Inspectoratul Judeþean de Poliþie a fost zguduit, miercuri dimineaþã, la auzul veºtii cã unul dintre deþinuþii aflaþi în arestul instituþiei a încercat sã-ºi punã capãt zilelor, dar a fost salvat în ultimul minut. Tentativa s-a petrecut miercuri dimineaþã, în jurul orei 4.15, într-o celulã în care se aflau trei bãrbaþi. Ioan Gosav are 37 de ani, este din comuna Cordun ºi din luna mai stãtea în arest, din cauzã cã îºi ucisese în bãtaie concubina de doar 21 de ani. Bãrbatul nu fusese, încã, trimis în judecatã, el aflîndu-se în faza de urmãrire penalã. Toatã situaþia a fost tergiversatã datoritã faptului cã acuzatul a fost supus mai multor expertize psihiatrice, dar ºi medicale, deoarece el a acuzat cã iubita sa, pe care o ucisese, l-ar fi îmbolnãvit de sifils. Din aceste motive, individul „locuia“ într-o celulã, în arestul Poliþiei, alãturi de alþi doi bãrbaþi acuzaþi de furt. Fãrã nici un avertisment prealabil ºi fãrã sã fi avut, în zile precedente, un comportament neobiºnuit, Ioan Gosav a decis ca, în noaptea de marþi spre miercuri, sã-ºi punã capãt zilelor. Aºa se facã cã, dupã ce colegii lui de celulã au adormit profund, individul s-a apucat ºi a scris un bilet de adio, prin care îºi cerea scuze de la familie ºi, mai ales, declara cã ºi-a iubit concubina ºi nu a vrut s-o ucidã, dar cã a fost un accident nefericit pe care l-a pus pe seama bãuturii. Apoi, ºi-a scos tricoul de pe el ºi a improvizat un ºtreang pe care l-a agãþat de o plasã din sîrmã cu ochiuri foarte mici, ce strãjuieºte fereastra celulei, protejatã, la rîndul ei, cu gratii. Gardienii care erau de serviciu în Arest, în noaptea trecutã, au sesizat ceva miºcare neobiºnuitã ºi uºoare zgomote, de aceea s-au dus ºi s-au uitat pe vizetã, observîndu-l, atunci, pe bãrbatul aflat în ºtreang. Imediat, au intrat în celulã ºi i-au tãiat laþul improvizat. Culmea este cã ceilalþi doi colegi de celulã al sinucigaºului, deºi se treziserã înainte de intrarea poliþiºtilor, nu au vrut sã punã mîna pe spînzurat, pe motiv cã „le era fricã“. Pentru cã Ioan Gosav respira, a fost chematã de urgenþã Ambulanþa, iar medicii, care au sosit în scurt timp, au reuºit sã-l resusciteze, dupã care l-au transportat la Spitalul Judeþean Neamþ. Acolo, cadrele medicale au reuºit sã-i stabilizeze starea, iar, în cursul dimineþii, medicii împreunã cu poliþiºtii au luat decizia de a-l transfera pe Gosav la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru îngrijiri de specialitate, dar pentru paza pe care n-ar fi putut sã i-o asigure poliþiºtii corespunzãtor, în unitatea sanitarã nemþeanã.
Fapta de care a fost acuzat Gosav s-a petrecut pe 21 mai anul acesta, iar victimã a fost iubita sa, Manuela Scutaru, de 21 de ani, din Cordun. Cei doi erau în relaþie de concubinaj de mai mulþi ani ºi locuiau împreunã, la pãrinþii lui Gosav. S-au consumat cantitãþi apreciabile de bãuturi alcoolice, iar, dupã-amiazã, între cei doi a izbucnit scandalul. Se pare cã divergenþele lor ar fi pornit de la suspiciunea cã femeia l-ar fi îmbolnãvit de sifilis. Gosav a executat o pedeapsã privativã de libertate de 5 ani de închisoare, pentru infracþiunea de vãtãmare corporalã gravã, ºi a fost eliberat din penitenciar la finele anului trecut. Cum a revenit acasã, a reluat relaþia cu tînãra ºi, în scurt timp, s-a îmbolnãvit de sifilis. De la acest lucru, între cei doi izbucneau, tot mai des, scandaluri. Furia învinuitului s-a dezlãnþuit duminicã, iar, pentru început, acuzatul i-a aplicat o corecþie de faþã cu toatã lumea, lovind-o în mod repetat cu pumnii ºi cu picioarele, la nimerealã, peste tot corpul. Ulterior, s-au retras în casã, s-au mai certat o vreme, dupã care s-au luat, din nou, la bãtaie. Datoritã leziunilor grave suferite, dar ºi a faptului cã era în stare de comã profundã, femeia a fost trimisã la Iaºi. ÃŽnainte, însã, de a ajunge la destinaþie, la Clinica de Neurochirurgie, femeia a decedat. Povestea tragicã de iubire a început în urmã cu cîþiva ani, cu o serie de „pauze“, în care Costel Gosav a stat în puºcãrie. ÃŽn timpul ultimei condamnãri, însã, lucrurile pãreau sã ia o turnurã neaºteptatã, întrucît Manuela Mihaela s-a cãsãtorit cu un tînãr din comuna Dulceºti. Divorþul a fost, însã, iminent, în momentul în care Gosav s-a liberat, în noiembrie anul trecut, fata reluînd imediat relaþia de concubinaj cu el, dar crescîndu-ºi, în continuare, copilul. Pe de altã parte, menþionãm cã bebeluºul nu a fost conceput de victimã nici cu soþul legitim, nici cu ucigaºul.
Nenumãratele condamnãri pe care le-a suferit, pînã acum, sînt în special pentru fapte de furt calificat, unde a adunat circa 10 ani de închisoare, mai are o condamnare de 7 ani pentru tîlhãrie ºi una de 5 ani pentru vãtãmare corporalã gravã, adicã 22 de ani de detenþie. Ultima datã, a fost condamnat de judecãtori pentru vãtãmarea corporalã ºi s-a eliberat din penitenciar în noiembrie 2005. Acum, dacã va fi gãsit vinovat, Gosav riscã sã petreacã pînã la 20 de ani în puºcãrie, pentru cã i-a luat viaþa tinerei sale iubite. În Arestul IPJ Neamþ nu au mai avut loc, de foarte mult timp, incidente de acest gen. Ultimul eveniment notabil a avut loc acum 4 ani, în iunie, cînd studenþii criminali au încercat sã evadeze ºi au luat ostatici alþi doi arestaþi. Evenimentul de atunci s-a sfîrºit cu împuºcarea unuia dintre studenþi, dar ºi cu decapitarea întregii Poliþii nemþene.
FOTO: Tricoul ºi biletul de adio lasat de deþinutul care a încercat sã se sinucidã

Articol afisat de 1941 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective