Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 28 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Atuurile Ceahlãului vor fi lotul ºi conducerea“

„Atuurile Ceahlãului vor fi lotul ºi conducerea“

• interviu cu Gheorghe ªtefan, preºedintele de onoare al Clubului Ceahlãul Piatra Neamþ

Reporter: La o primã analizã, cum este programul Ceahlãului pentru campionatul 2006-2007?
Gheorghe ªtefan:
Programul este bun pentru Ceahlãul, dacã la finalul campionatului ne vom afla pe o poziþie fruntaºã. Tragerea la sorþi a fost destul de bunã pentru noi, nu ne putem plînge. Conteazã fiecare punct, deci fiecare meci în parte, indiferent de numele adversarului pe care îl vom avea în faþã. Începem turul contra formaþiilor cu care ne vom bate pentru un loc în afara celor de cupe europene ºi încheiem împotriva forþelor. Cred cã, pînã la meciurile cu Steaua, Dinamo ºi Rapid, echipa noastrã va fi mai bine organizatã ºi mai omogenã.
Rep.: Cum argumentaþi impunerea obiectivului echipei pentru sezonul urmãtor, adicã locul 10?
G.ª.:
Cred cã lotul echipei Ceahlãul Piatra Neamþ ºi condiþiile de pregãtire pe care le au în acest moment sînt argumente necesare pentru realizarea obiectivului impus. Ceahlãul se poate clasa în primele 10 echipe ale campionatului.
Rep.: Care ar putea fi atuurile Ceahlãului în Liga I?
G.ª.:
Punctele tari ale Ceahlãul vor fi lotul de jucãtori, unul omogen, ºi conducerea. Este un lot cu care s-a promovat ºi care este pãstrat în proporþie mare ºi pentru sezonul care va începe pe 29 iulie. Spiritul de luptã al jucãtorilor de aici ºi publicul sînt alþi factori care pot ajuta Ceahlãul sã îºi îndeplineascã obiectivul. Sper cã la fiecare meci tribunele sã fie cît mai pline.
Rep.: Care este explicaþia faptului cã la Ceahlãul a ajuns un antrenor care a retrogradat în Divizia C?
G.ª.:
Problema nu se pune aºa. Mihai Stoica a fost la Rapid, a lucrat cu Rãzvan Lucescu, iar pe plan internaþional a lucrat cu Mihai Stoichiþã. Deci este un antrenor de perspectivã ºi colaborarea noastrã reprezintã o provocare ºi pentru el, ºi pentru noi. Sã nu uitãm cã a fost secund al naþionalei Armeniei, dar ºi antrenor principal la naþionala de tineret. De asemenea, a antrenat în Turcia ºi Bulgaria.
Rep.: Ce aºteptaþi de la Mihai Stoica?
G.ª.:
Aºtept performanþã ºi rezultate cît mai bune. Nu am avut timp sã urmãresc prea multe din antrenamentele conduse de el, dar mi s-a spus cã se munceºte bine ºi cã îºi fac treaba. Totul se va vedea pe teren, în meciurile oficiale, deoarece cele amicale conteazã mai puþin.
Rep.: Mulþumit de transferuri?
G.ª.:
Parþial. La turneul din Austria am avut în probe jucãtori din Argentina ºi Serbia. Pe unii i-am transferat, pe alþii nu. Am încredere în bãieþi.
Rep.: Ce pretenþii aveþi la jucãtori?
G.ª.:
Îmi doresc o explozie a tuturor celor care sînt acum la Ceahlãul. Aºtept de la fiecare în parte sã fie mereu pregãtit de joc, sã fie profesionist ºi sã se lupte pentru rezultate. Îmi doresc sã aibã rezultate bune ºi sã readucã spectatorii la stadion.

„ªtiam cã vom reveni în Divizia A“

Rep.: Cum de nu v-aþi pierdut încrederea în Ceahlãul în momentul retrogradãrii?
G.ª.:
ªtiam cã, la un moment dat, vom reveni în Divizia A ºi, datoritã acestui lucru, nu mi-am pierdut încrederea în Ceahlãul. S-a muncit mult în aceºti doi ani ºi rezultatul este cel cunoscut. Acum, cã am revenit, sper sã rãmînem pe prima scenã a fotbalului românesc, iar rezultatele sã fie din ce în ce mai bune.
Rep.: Bugetul anunþat de 1,5 milioane de euro este realizabil?
G.ª.:
Este un buget corect pentru Ceahlãul, însã trebuie sã cooptãm cît mai mulþi sponsori care sã ajute la realizarea sa. Cred cã este o sumã bunã pentru obiectivul impus.
Rep.: Avînd în vedere temperamentul lui Gheorghe ªtefan, va reuºi primarul de Piatra Neamþ sã stea în tribuna oficialã la jocurile din prima ligã?
G.ª.:
Categoric voi reuºi sã stau la tribuna oficialã la fiecare meci al Ceahlãului. Am reuºit sã fac acest lucru ºi la Divizia B, deci am antrenament ºi am sã fac în continuare la fel. Mi-am impus sã fac acest lucru mai de mult ºi am reuºit. Îmi impun ºi pentru Divizia A ºi aºa va fi.
Rep.: Sistemul competiþional este unul care sã vã mulþumeascã?
G.ª.:
Am fost mereu un susþinãtor al sistemului cu 18 echipe. M-am opus ºi modificãrii de acum cîþiva ani, cînd s-a trecut de la 18 la 16 echipe, deoarece performanþele naþionalei au fost realizate pe cînd Divizia A avea 18 echipe. Acum, campionatul a devenit mult mai interesant, deoarece se vor bate multe echipe pentru a scãpa de retrogradare. Din acest sezon, rãmîn numai 14 formaþii, iar lupta în frunte este mai mult decît interesantã. Sã nu uitãm cã sînt echipe care þintesc prezenþa de pe primul loc în grupele Ligii Campionilor, iar cea de pe locul II va juca în turul III preliminar. La toate acestea se adaugã ºi Cupa UEFA ºi UEFA Intertoto.
Rep.: De ce arbitrii români lipsesc de la marile competiþii ale lumii?
G.ª.:
Se întîmplã acest lucru pentru cã a fost un management prost al fostei conduceri a Comisiei Centrale a Arbitrilor, fapt care se repercuteazã asupra lor. Sã nu uitãm cã, în România, Sorin Corpodean a fost suspendat în momentul în care era delegat la un meci internaþional. În aceste condiþii, UEFA ºi FIFA a reacþionat ca atare ºi nu avem arbitri în competiþiile mari.
Rep.: Cum se împacã activitatea de primar al municipiului Piatra Neamþ cu cea de „lider“ la Ceahlãul?
G.ª.:
Funcþia de primar îmi ocupã foarte mult timp. Sincer sã fiu, acest lucru mã face sã am mai puþin timp de a mã ocupa de Ceahlãul. Dar încerc mereu sã fiu alãturi de club ºi sã creãm o infrastructurã competitivã pentru o echipã europeanã. Am încredere în oamenii de la club, în noii conducãtori, cu care comunic mereu, astfel cã pot sta mai liniºtit la primãrie.
Rep.: Existã o disputã între Dumitru Dragomir ºi Gigi Becali privind drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I. De partea cui sînteþi?
G.ª.:
Nu vreau sã fac nici un comentariu pe aceastã temã. Oricum, sînt de pãrere cã disputele nu sînt bune ºi cã o înþelegere amiabilã va rezolva aceastã problemã.
Rep.: Constantin Iacov a vorbit, la finalul sezonului trecut din Divizia A, de „blaturi pozitive“. Sînteþi de acord cu astfel de practici?
G.ª.:
Sincer sã fiu, nu cunosc termenul. Dar aºa cum am mai spus, nu mã mai intereseazã nimic. Ceahlãul va juca numai pe teren.

Articol afisat de 1488 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective