Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Aparaturã prãjitã de descãrcãrile electrice

Aparaturã prãjitã de descãrcãrile electrice

• o furtunã abãtutã asupra comunei Agapia a creat mari probleme localnicilor • diverse aparate electrocasnice - televizoare, telefoane, frigidere au fost distruse • oamenii vor sã fie despãgubiþi de Electrica, dar nu se ºtie, încã, dacã acest lucru este posibil •

Mai multe familii din satul Sãcãluºeºti, comuna Agapia, au rãmas fãrã electrocasnice dupã furtuna din dupã-amiaza zilei de miercuri, 26 iulie. Dupã cum a declarat o localnicã, ºocul electric propagat în reþea a distrus mai multe categorii de aparaturã electricã din casele oamenilor. Astfel, Ioan Pavel a rãmas fãrã televizor ºi telefon, Constantin Herþa fãrã televizor, Gheorghe Iordache fãrã televizor, Mihai Radu fãrã frigider, Gheorghe Andrieº fãrã telefon, Viorel Avacãriþei s-a ales cu frigiderul distrus, Constantin Aniþa a rãmas fãrã televizor ºi telefon, iar lista pãgubiþilor ar putea continua. „Pe noi ne intereseazã sã primim despãgubiri, pentru cã am rãmas fãrã electrocasnice. Dupã pãrerea mea, este vina celor de la Electrica, pentru cã nu au fãcut împãmîntãri care sã ne protejeze. Mai vreau sã fac precizarea cã, în Sãcãluºeºti, de circa ºase luni, sînt douã fire de furnizare a energiei electrice care se unesc, se dã unul peste altul, dar oamenii de la E.On Moldova nu se preocupã sã rezolve aceastã situaþie. Le mai descurcã salariaþii de la Romtelecom care ajung în zonã ca sã remedieze unele avarii“, a declarat patroana unei firme din localitate, care s-a ales cu importante pagube de pe urma furtunii de miercuri dupã-amiazã.
Conform contractului de prestãri servicii încheiat între furnizorul de electricitate ºi clienþi, în cazul în care beneficiarii se aleg cu pierderi produse din vina societãþii E.On Moldova, aceºtia vor fi despãgubiþi. Persoanele prejudiciate trebuie sã îºi prezinte în scris problemele cu care s-au ales, iar reprezentanþii Electrica verificã în teren cum stau lucrurile. „Toþi beneficiarii noºtri care au electrocasnice distruse în astfel de situaþii trebuie sã facã în scris o cerere de despãgubire. Echipele de la E.On Moldova vor verifica în teritoriu cele relatate ºi, dacã vor constata cã distrugerile ni se datoreazã nouã, atunci toatã aparatura defectã va fi reparatã. O condiþie ca sã suportãm contrvaloarea reparaþiilor este ca deþinãtorii electrocasnicelor sã prezinte actele de proprietate asupra lor. ÃŽn cazul aparaturii care nu mai poate fi reparatã, aceasta va fi înlocuitã cu alta nouã. Dupã pãrerea mea, sînt ºanse mici ca sã reparãm noi electrocasnicele distruse la Sãcãluºeºti. Cred cã mai sigur au fost distruse de descãrcãrile atmosferice, decît de ºocul din reþelele noastre. ÃŽn cazul «calamitãþilor» naturale, noi nu mai acordãm despãgubiri. Ca sã se evite astfel de situaþii, toþi oamenii ar trebui sã îºi instaleze dispozitive de protecþie, dar este destul de complicat, pentru cã sînt scumpe. Rãmîne sã se pronunþe echipele noastre cu privire la ceea ce s-a întîmplat în satul respectiv, dar rãmîn la pãrerea mea cã e aproape sigur ca acolo sã fi trãsnit foarte aproape de locuinþe, ori de liniile noastre ºi atunci nu avem de ce sã acordãm despãgubiri“, a declarat Lucian Luca, purtãtorul de cuvînt al E.On Moldova.
De menþionat cã joi seara, în comuna Brusturi, o furtunã a afectat liniile de transport a curentului electric, cîþiva stîlpi fiind avariaþi.

Articol afisat de 1724 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective