Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Proiect SAPARD sfîrºit în instanþã

Proiect SAPARD sfîrºit în instanþã

• „ºmecheriile“ de la Primãria Cordun fac victime în Vrancea • trei angajaþi ai Firmei „Aispa Stars“ Focºani, care au modernizat drumul comunal Simioneºti-Pildeºti-E85, au fost trimiºi în judecatã pentru fals ºi uz de fals •

Procurorii Secþiei de Combatere a Corupþiei, din cadrul Direcþiei Naþionale Anticorupþie, au trimis în judecatã, la instanþa de la Judecãtoria Sectorului I Bucureºti, pe controversatul om de afaceri Corneliu Prunache, împreunã cu alþi doi salariaþi, respectiv Gheorghe Petrescu ºi Cezar Virgil Pîrlãtescu, de la firma „Aispa Stars 95“ SA Focºani, societatea care a executat, pe hîrtie, lucrarea de modernizare a drumului comunal Simioneºti-Pildeºti-E85 al cãrui beneficiar este Consiliul Local Cordun. Acuzele aduse sînt de fals ºi uz de fals. ÃŽn urma cercetãrilor, s-a stabilit faptul cã, în cursul anului 2003, salariaþii firmei respective, prin falsificarea unor documente, au obþinut lucrarea de asfaltare a drumului. Este ºtiut faptul cã aceastã lucrare a dat mult de furcã multor organe ale statului, începînd cu cele ale Curþii de Conturi, continuînd cu ale Prefecturii, Corpului de control al Guvernului ºi DNA. Toate aceste plîngeri au fost fãcute de ex-ºefa Serviciului financiar-contabil din Primãria Cordun, Aritimisia Ciuchinã, care a acuzat jonglerii cu aceste fonduri. ÃŽn 15 aprilie 2004, conducerea Primãriei Cordun a semnat cu Agenþia SAPARD un program de finanþare a obiectivului „Modernizarea drumurilor comunale Simioneºti-Pildeºti ºi Cordun E85“. Aritimisia Rotariu a susþinut cã primarul Adrian Diaconu a «fabricat», în afara ºedinþei de Consiliu Local, o hotãrîre datatã cu 30 mai 2003 ºi purtînd numãrul 15. De asemenea, s-a redactat, tot în fals, ºi un proces-verbal al ºedinþei din 30 mai 2003, unde, chipurile, consilierii locali, ar fi decis constituirea unei comisii de licitaþii, al cãrei preºedinte, evident, a fost numit primarul Adrian Diaconu. Prin cele douã documente s-a consemnat constituirea unei comisii de alegere a ofertei cîºtigãtoare pentru lucrarea de modernizare a drumului amintit. Dupã evaluarea ofertelor, lucrarea a fost atribuitã, întîmplãtor sau nu, de preºedintele comisiei, firmei SC Aispa Stars'95 SA din Focºani, aceasta fiind singura care a depus oferte. ÃŽn 25 august 2003, a fost fãcutã ºi notificarea de acordare a contractului, iar acesta a fost înregistrat la Primãria Cordun, sub numãrul 4263 ºi a fost semnat tot de primar.

Balastru din pãºunea comunalã

Artemisia Ciuchinã a mai susþinut cã, în calitatea pe care o avea, de ºef serviciu, i-a atras atenþia, în scris, ordonatorului de credite cã, în conformitate cu articolul 13, din contract, societatea din Focºani ar fi trebuit sã depunã o garanþie bancarã, în cuantum de 5% din valoarea contractului, în caz contrar neputîndu-se face nici o platã cãtre executant.
„ÃŽn 21 octombrie 2003, am întocmit un referat prin care i-am atras atenþia cã, în conformitate cu prevederile contractului, firma Aispa Stars nu a depus cei 1,6 miliarde de lei, sumã ce ar fi trebuit sã reprezinte garanþia de bunã execuþie a lucrãrii ºi, în consecinþã, contractul ar fi trebuit reziliat“, a declarat Artemisia Ciuchinã. Aceasta a mai spus cã executantul a început lucrarea cu transportarea unui fel de balastru, mai mult moloz, în opinia acesteia, exploatat, aºa cum au constatat cei de la Direcþia de Ape Siret-Bacãu ºi Oficiul de Gospodãrire a Apelor Neamþ, din... pãºunea comunalã, din dreptul fostei Avicole Simioneºti. Cele douã instituþii au emis o adresã prin care au interzis Primãriei Cordun sã mai exploateze balastru din pãºunea comunalã, transformatã, fãrã autorizaþie, în balastierã. Inginerul constructor al Primãriei Cordun, Ioan Lepãdatu, a susþinut, ca ºi Artemizia Rotariu, cã balastrul a fost turnat în luna noiembrie 2003, peste un strat tasat anterior de Serviciul Lucrãri Publice al Primãriei.
Primarul a achitat firmei focºãnene 1,9 miliarde de lei, reprezentînd lucrãri executate pe drumuri laterale extravilane ºi intravilane, ºanþuri dalate, pe ambele pãrþi, trotuare, acostamente din balastru pe
20 centimetri, scãrificate, umpluturã, lucrãri care reprezintã diferenþa de 2,9 miliarde lei ºi nu au fost decît parþial executate. Lucrarea, în valoare totalã de un milion de euro, a fost datã în folosinþã în hei-rupismul campaniei electorale din 2004 ºi trecutã la capitolul „realizãri“ ale guvernãrii Nãstase. Omul de afaceri Corneliu Prunache a declarat cã SAPARD s-a constituit parte civilã în acest proces împotriva sa. Corneliu Prunache se considerã victimã în acest proces, susþinînd cã societatea Aispa Stars a semnat contractul de finanþare dupã ºase luni de la obþinerea de cãtre Primãria Cordun a fondurilor ºi cã nu cu documentele firmei Aispa Stars ar fi obþinut Primãria Cordun lucrarea.
FOTO: Pentru modul în care a fost executatã lucrarea de la Cordun trei angajaþi ai firmei constructoare au fost trimiºi în judecatã.

Articol afisat de 1900 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective