Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 31 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ceahlãul, prima victorie în Liga I

Ceahlãul, prima victorie în Liga I

• pietrenii ai învins pe Gloria Bistriþa cu 1-0 (0-0) • a marcat Doicaru în minutul 53 • argentinianul Diaz pare un transfer reuºit al conducerii • „am avut cea mai fructuoasã campanie de achiziþii“, a declarat Gheorghe ªtefan, preºedintele de onoare al clubului •

Ceahlãul a cîºtigat primul meci al sezonului din Liga I, 1-0 cu Gloria Bistriþa, prin golul marcat de Doicaru, în minutul 53. A fost o partidã controlatã în totalitate de echipa antrenatã de Mihai Stoica. Ceahlãul a dominat jocul, fãrã trac, iar rezultatul de pe tabela de marcaj este mai mult decît justificat.
Antrenorul Ceahlãului, Mihai Stoica, a ales sã umble la cutiuþa cu surprize ºi sã arunce în teren o formulã ofensivã cu multe noutãþi în primul 11 apãrînd Diaz, Stajic, Simic ºi Vãsîe, în timp ce pe bancã au stat Puricã sau Nohai, jucãtori cu pretenþii la Ceahlãul. Gazdele au jucat jucat ofensiv, cu patru fundaºi, trei mijlocaºi ºi trei jucãtori de atac. Liniºtea apãrãrii a fost asiguratã de C.Ilie ºi Simic, în faþa celor patru fundaºi, în timp ce în atac Tibi ªerban a coordonat ofensiva din care au fãcut parte Diaz, M.Ilie ºi Doicaru. O formulã care a dat consistenþã ºi care a asigurat în primul rînd apãrarea ºi apoi atacul cu mingi utile recuperate de blocul defensiv. Aºa cum era de aºteaptat s-au întîlnit douã grupãri care mai au mult de lucru pînã la momentul în care se va putea spune cã jocul lor de echipã este bun. Impulsionatã de public, de rolul de gazdã ºi de dorinþa mai mare de victorie, Ceahlãul a fost echipa cu iniþiativã. A susprins plãcut pofta de joc a lui Diaz, care pe partea dreaptã a atacului pietrean a încercat sã destabilizeze flancul advers. Prima ocazie a venit în minutul 5, cînd mingea ºutatã de Costel Ilie a fost respinsã în corner de Albuþ. A urmat un joc mai lent, Ceahlãul a mai pus în pericol poarta oaspeþilor, însã încercãrile lui ªerban, Doicaru sau M. Ilie s-au dovedit a fi fãrã folos. Diaz a anunþat deschiderea scorului în startul pãrþii a II-a. Tot el a filtrat un balon în zona centralã, l-a angajat pe Doicaru, care a intrat în careu, a driblat doi adversari, dupã care a ºutat la colþul scurt pentru 1-0. Pînã la final nu s-a mai întîmplat nimic notabil, poate doar ocazia de „dublã“ a lui Doicaru din final.
Ceahlãul a cîºtigat pentru cã a profitat de plusul de omogenitate dat de ideea lui Stoica de a nu schimba mult primul 11, faþã de echipa cu care s-a reuºit promovarea. Dorinþa mai mare de victorie ºi de un debut cu dreptul a fost cu mult mai vizibilã decît presupusul plus de experienþã al echipei lui Sabãu.

Diaz, surpriza plãcutã

Angel Gaston Diaz este jucãtorul care a impresionat cel mai mult în jocul dintre Ceahlãul ºi Gloria. Un ilustru necunoscut a atras imediat atenþia asupra sa prin capacitatea de efort, prin tehnicã ºi mai ales prin acurateþea paselor. „Specialiºtii“ susþin cã argentinianul în vîrstã de 25 de ani nu va apuca sã joace pentru Ceahlãul în primãvara anului viitor, urmînd a fi înregimentat la una dintre echipele de top ale României. Fost jucãtor la Boca Juniors, dupã cum susþine, Diaz a jucat cu dezinvolturã ºi fãrã emoþii. Angel Gaston Diaz a venit la Ceahlãul împreunã cu un alt argentinian, Herrera, ºi a recunosct cã despre fotbalul românesc are o amintire nu prea plãcutã: meciul România - Argentina, 3-2, la World Cup SUA 1994. Nu i-a uitat de atunci pe Hagi, Popescu, Stelea, Petrescu sau Ilie Dumitrescu.

„Cea mai fructuoasã campanie de achiziþii“

Gheorghe ªtefan a privit din înaltul tribunei oficiale a stadionului din Piatra Neamþ prima victorie a echipei sale în actuala ediþie de campionat. Bucuros, dar ºi glumeþ pe seama faptului cã Ceahlãul a fost lider pentru o zi, ªtefan s-a declarat mulþumit de cele vãzute în teren. Conform spuselor sale Ceahlãul a arãtat, în primul rînd cã mai are de muncit. Aceasta pentru a pune la punct relaþiile de joc ºi pentru o integrare cît mai bunã în jocul echipei a multitudinii de jucãtori nou-veniþi. Cel mai important lucru este, în opinia primarului de Piatra, victoria împotriva unei echipe care nu pierde uºor. „Echipa urmeazã a se mai roda, pentru cã sînt mulþi jucãtori nou veniþi. Din punctul meu de vedere am adus la echipã jucãtori de valoare, care sã ne ajute sã facem faþã la nivelul primei ligi. De asemenea vreau sã vã spun cã am avut cea mai fructuoasã campanie de achiziþii“, a declarat Gheorghe ªtefan.
Mulþumit ºi de faptul cã în tribune s-au aflat aproape 4.500 de spectatori, ªtefan a precizat cã doar rezultatele îi vor face pe aceºtia sã revinã la stadion. ÃŽn tribuna oficialã au mai luat loc ºi ceilalþi membri ai conducerii administrative a Ceahlãului. Preºedintele Dan Petrescu, vicepreºedintele Ion Mãrginean, Gheorghe Chivorchian, Petru Paleu au aºteptat cu emoþii noul debut al Ceahlãului în Liga I. La final, cei direct implicaþi în „afacere“ au rãsuflat uºuraþi cã noul drum a pornit cu un succes. Fiecare este însã conþtient de faptul cã acest rezultat trebuie dublat un cu altul pozitiv. La Iaºi, etapa viitoare, dar mai ales în duelul cu CFR Ecomax Cluj Napoca.

S-a scandat numele lui Marin Barbu

Nejenaþi de faptul cã noul tehnician al Ceahlãului s-ar putea supãra, cei din galeria galben-negrilor au ales, al începutul partidei, sã scandeze numele lui Marin Barbu. „Magiun“ este tehnicianul care a promovat pe Ceahlãul în Liga I, iar meritele acestuia au fost apreciate ºi de Mihai Stoica. „Trebuie sã reamintesc faptul cã noi culegem roadele acestui rezultat pe munca fostei conduceri tehnice. Am ales sã nu schimb prea mult din formula de bazã, tocmai pentru cã am înþeles unitatea ºi forþa grupului cu care s-a promovat. Nu m-au deranjat scandãrile suporterilor, iar faptul cã s-a strigat ºi numele meu înseamnã cã s-a fãcut uºor trecerea spre noii oameni“, a declarat Mihai Stoica.

Daniel Iftodi, în tribune la Piatra Neamþ

Daniel Iftodi a fost vineri în tribunele stadionului Ceahlãul pentru a urmãri partida din Liga I a fostei sale formaþii, Gloria Bistriþa. Actualmente antrenor principal al Laminorul Roman, în Liga a III-a, Iftodi a precizat cã Ceahlãul a meritat victoria, mai ales cã a trecut uºor peste tracul debutului pe prima scenã a fotbalului românesc. Iftodi a recunoscut cã i-au plãcut Diaz ºi Doicaru, cei care au creat faza singurului gol al meciului.

Articol afisat de 1953 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective