Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Locatari evacuaþi

• Blocul 40 de pe Aleea Ulmilor intrã de luni în reparaþii

91 de familii din blocul 40 de pe Aleea Ulmilor vor fi evacuate luni, 7 august. Acolo stau în prezent 249 de persoane, unele legal, altele fãrã nici un fel de forme. Conducerea Primãriei Piatra Neamþ susþine cã, din cele 91 de familii, 89 au mutaþie în oraº, iar douã în alte localitãþi. Dupã cum reiese dintr-o situaþie întocmitã la Primãria Piatra Neamþ, 15 familii deþin contracte de închiriere. Blocul 40 este inclus într-un program ANL de construcþii de locuinþe pentru tineri destinate închirierii. Lucrãrile ar fi trebuit sã înceapã pe 1 august, dar, pentru cã nu au fost evacuaþi locatarii din imobilul respectiv, reabilitãrile au fost amînate. De sãptãmîna viitoare, va fi amenajat ºantierul pentru reabilitarea scãrii B, precum ºi a etajului IV din scara A, conform condiþiilor impuse de executant. ÃŽn acest sens, pe data de 11 iulie 2006, au fost somaþi locatarii care locuiesc fãrã forme legale ºi societãþile comerciale din acest bloc sã elibereze spaþiile pe care le folosesc pînã la data de 24 iulie. De asemenea, au fost atenþionaþi ºi cei care au contract de închiriere, dar care au acumulat o serie de datorii la plata chiriei ºi a cheltuielilor comune de întreþinere asupra obligaþiei de a achita aceste datorii sub sancþiunea evacuãrii necondiþionate din locuinþele pe care le deþin. „Este curios cum au gãsit atît de repede bani cu care ºi-au achitat restanþele cînd au auzit cã riscã sã fie evacuaþi. ÃŽn blocul 40 sînt oameni care s-au obiºnuit sã nu plãteascã nimic, nici chirie, nici utilitãþi, nici reparaþiile. Acest imobil trebuie consolidat ºi dupã aceea va fi locuit de chiriaºi selectaþi pe baza criteriilor ANL“, a declarat viceprimarul de Piatra Neamþ, Mihaela Stoica.
Din ‘95-’96, mai mulþi cetãþeni au început sã se aciueze pe acolo ºi, din cauza actelor de vandalism pe care le-au fãcut, societãþile comerciale s-au retras din imobil. Aºa se face cã acum stau 91 de familii acolo, dar numai 15 cu forme legale.
Conducerea Primãriei a fãcut referire ºi la blocul D2 de pe Aleea Ulmilor, acolo unde vor fi mutaþi unii dintre cei din blocul 40, susþinînd cã, dupã ce a fost reabilitat în douã rînduri, în ‘98 ºi în 2000-2001, acum aratã jalnic. ÃŽn ultimii doi ani, municipalitatea a investit în realizarea de locuinþe pentru tineri, cheltuind 3,76 mi-liarde de lei. ÃŽn momentul de faþã sînt înregistrate peste 2.300 de cereri de locuinþe, adicã multe peste cît se poate onora.

Articol afisat de 1474 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective