Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Preþ“ pe mizerie ºi neglijenþã

Sancþiuni în valoare de 72 de milioane de lei au fost aplicate de cãtre reprezentanþii Autoritãþii de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamþ, în cursul lunii iulie, cînd au efectuat 269 acþiuni de îndrumare ºi control în unitãþi cu diverse obiecte de activitate. Angajaþii Inspecþiei Sanitare de Stat ºi ai Departamentului Medicinã Preventivã au verificat, luna trecutã, unitãþi sanitare, societãþi cu profil alimentar, societãþi prestatoare de servicii, instalaþii centrale de tratare ºi distribuire a apei. Neregulile au vizat colectarea ºi evacuarea necorespunzãtoare a apelor reziduale, lipsa apei reci ºi calde, starea igienico-sanitarã necorespunzãtoare a spaþiilor (pereþi afumaþi, cu urme de mucegai sau cu infiltraþii ale apelor meteorice, prezenþa mobilierului degradat ºi prãfuit). Au mai fost sancþionate neîntreþinerea corespunzãtoare a grupurilor sanitare, lipsa monitorizãrii temperaturii în spaþiile frigorifice, precum ºi nerespectarea profilului de activitate. 80 dintre cele mai grave abateri au fost „taxate“ cu amenzi. Acestea au fost date unitãþilor de alimentaþie publicã pentru neefectuarea controlului medical periodic al personalul angajat, pentru neîndeplinirea mãsurilor prescrise de ASP care au avut drept scop prevenirea ºi combaterea bolilor transmisibile. Abateri preum starea igienico-sanitarã necorespunzãtoare a spaþiilor, lipsa apei curente calde ºi reci, evacuarea necorespunzãtoare a apelor uzate, nerespectarea profilului de activitate, au fost sancþionate cu suspendarea temporarã a activitãþii în 20 de unitãþi. Au fost scoase din consum 10 kilograme ºi 3 litri de alimente cu termen de valabilitate depãºit.
Tot luna trecutã, reprezentanþii Inspecþiei Sanitare de Stat au efectuat controale la agenþi economici care desfãºoarã activitãþi de cazare, în staþiuni ºi pe trasee turistice, în alte zone de agrement, tabere ºcolare. Au fost controlate trei unitãþi hoteliere, cinci pensiuni agroturistice ºi o tabãrã, fiind vizatã starea igienico-sanitarã a spaþiilor de cazare, a blocurilor alimentare, a spãlãtoriilor ºi cabinetelor medicale. Au fost aplicate douã amenzi în valoare de 6 milioane de lei ºi un avertisment, însoþit de termen pentru remedierea deficienþelor, fiind programat un nou control pentru verificarea îndeplinirii cerinþelor.

Articol afisat de 1492 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective