Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SAPARD politic

SAPARD politic

• încã o reclamaþie pe o lucrare „SAPARD“ a fost trimisã spre cercetare DNA • aceasta se referã la investiþia pentru drumul comunal de la Trifeºti • directorul Agenþiei Regionale SAPARD Iaºi declarã cã s-a sãturat sã tot meargã pe urma reclamaþiilor care se fac la DNA ºi au coloraturã politicã, ca ºi investiþiile •

O nouã reclamaþie, privitoare la calitatea unei lucrãri SAPARD, investiþia privind drumul comunal de la Trifeºti, de cãtre cetãþeanul Gheorghe Andrieº, a fost adresatã tuturor instituþiilor cu responsabilitãþi în domeniul cercetãrii: Poliþiei, Parchetului ºi DNA. Acesta aratã cã Primãria Trifeºti a cîºtigat ºi realizat un proiect SAPARD pentru modernizarea a 8,2 kilometri de asfaltare ºosea. Ca ºi în cazul reclamaþiilor de la investiþia similarã pentru modernizarea drumului comunal de la Cordun, ºi la Trifeºti se acuzã aceleaºi nereguli, legate de modul de organizare a licitaþiilor, reclamîndu-se trucarea acestora, dar mai ales calitatea lucrãrilor, care în opinia celor ce reclamã nu ar corespunde normelor tehnice. „Semnalez faptul cã în cazul acestei lucrãri s-a nivelat superficial ºoseaua, turnîndu-se un strat de balast cu pãmînt, adus de pe islazul comunal, fãcîndu-se o groapã periculoasã în terenul aflat în devãlmãºie al cetãþenilor. ÃŽn schimb, în acte a fost trecut cã acest balast s-a exploatat de la Gherãeºti, care se aflã la o distanþã de 50 kilometri. ÃŽn aceste condiþii este normal cã diferenþa de bani a fost însuºitã ilegal. Acest lucru l-am sesizat în mai multe rînduri. De asemenea,i dalele de rezistenþã au fost turnate direct pe pãmînt, fãrã încastrarea acestora, aºa cum prevedea proiectul. O parte din salariaþii care au fost utilizaþi au lucrat la negru. Am solicitat verificarea unui alt aspect. ÃŽn conformitate cu proiectul, drumurile ce intersecteazã ºoseaua asfaltatã trebuiau realizate pe o distanþã de 50 metri, ori, în realitate acestea au fost asfaltate doar pe 10-15 metri. ÃŽn schimb, procesele-verbale de recepþie intermediarã pe faze ºi lucrãri s-au fãcut din birou, fãrã verificarea lor în teren, la faþa locului“, a declarat Gheorghe Andrieº. Acesta a mai spus cã, în realitate, s-a turnat un singur strat de asfalt, de proastã calitate, renununþîndu-se la cel de al doilea strat prevãzut în proiectul iniþial ºi în normele tehnologice, iar, din cauza faptului cã s-a turnat asfaltul pe ploaie, în condiþii meteorologice nefavorabile, stratul de asfalt este de proastã calitate ºi în prezent pe porþiuni destul de întinse a crãpat covorul asfaltic ºi lucrarea se reface. „ÃŽn opinia mea, organele de anchetã trebuie sã þinã cont de faptul cã acestea sînt principalele aspecte care au dus la fraude considerabile, comise cu acordul celor care trebuiau sã verifice aceste lucrãri. Cred cã acesta ºi este motivul pentru care, în prezent, ultimul diriginte de ºantier, inginera Georgeta Radu, salariatã la Primãria Trifeºti, dã declaraþii la Poliþie, în ceea ce priveºte modul de realizare a acestei investiþii“, a mai precizat Gheorghe Andrieº. Acesta a spus cã, în urma reclamaþiilor pe care le-a trimis, Serviciul de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliþie Neamþ, i-a rãspuns cã aspectele sesizate de el au fost repartizate spre cercetare Biroului de Investigare a fraudelor din cadrul Poliþiei Roman.

„Toate reclamaþiile, ca ºi investiþiile, au coloraturã politicã“

ÃŽn ajutorul lui Gheorghe Andrieº a venit ºi concitadinul sãu, Gheorghe Todiricã. „Eu sînt transportator. Pot sã vã spun cã ºoseaua aceasta s-a construit, în bãtaie de joc, sub ochii noºtri. Au amestecat pãmînt din Moldova Seacã ºi au cilindrat pãmîntul cu maºinile cu care au cãrat piatra. Au raportat, însã, cã au adus piatrã de la Gherãeºti. Toatã ºoseaua s-a gãurit ºi acum se reparã. Din pãcate vin în control tot organele pe care ei «le-au cumpãrat o datã», aºa cã degeaba cineva încearcã sã reclame“, a spus Gheorghe Todiricã.
Exasperat de noua reclamaþie fãcutã de Gheorghe Andrieº, primarul comunei, Vasile Duminicã, a declarat cã s-a sãturat de acest scandal. „De data aceasta îl voi da în judecatã. Vã rog sã veniþi la faþa locului ºi sã vedeþi cum stau, cu adevãrat, lucrurile. Cu atît mai mult cu cît acest individ, care este un beþiv notoriu, nu are nici o legãturã cu Trifeºtiul. El locuieºte în Roman ºi mama sa are o casã acolo. Vai de capul femeii, cã trãieºte într-o casã, peste care de gospodar ce a fost Gheorghe Andrieº, a pus eternitã peste þiglã, de îi plouã femeii în casã. Problema este cã acest individ, care nu are legãturã cu Trifeºtiul, de ani de zile mã tot reclamã peste tot ºi pune pe drumuri atîtea organe ale statului. N-ar trebui sã se þinã cont de asemenea jalbe sau pentru cele care dovedesc a fi neîntemeiate sã fie traºi la rãspundere jalbagii “ , a declarat primarul Vasile Duminicã. Acesta a mai spus cã investiþia se aflã în garanþie ºi cã în prezent se remediazã o serie de defecþiuni cu care ºoseaua a ieºit din iarnã.
Directorul Agenþiei Regionale SAPARD Iaºi, Eugen Þicãu, a declarat cã instituþia pe care o reprezintã are atribuþii tehnice. „Noi avem doar atribuþii tehnice. Din pãcate, de cîþiva ani ºi investiþiile acestea cu fonduri europene au cãpãtat «coloraturã politicã», aºa încît consilierii PSD îi reclamã pe ce ai Alianþei DA, iar cei ai Alianþei pe cei ai PSD. Aºa se face cã, în loc sã ne facem treburile noastre, trebuie sã alergãm ºi sã verificãm reclamaþiile acestea. ÃŽn judeþul Neamþ ne tot sosesc sesizãri peste sesizãri de la Ceahlãu, Cordun ºi acum iatã cã ºi de la Trifeºti. Ne vom deplasa sãptãmîna viitoare pentru a verifica ºi aceastã reclamaþie“, a precizat Eugen Þicãu.
FOTO: Calitatea drumului de la Trifeºti face obiectul unei reclamaþii

Articol afisat de 1625 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective