Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gîlceavã pe patrimoniul Cooperaþiei, la Gherãieºti

Gîlceavã pe patrimoniul Cooperaþiei, la Gherãieºti

• un grup de cetãþeni îl acuzã pe primarul Carol Bereºoaie de implicare în vînzarea patrimoniului Cooperativei de Consum Gherãieºti • oamenii susþin cã primarul ar proteja o familie care a fãcut o investiþie într-o clãdire cumpãratã de la Cooperaþie, fãrã a avea documente acoperitoare • Angela Mãrtinicã apreciazã cã primarul nu ar avea nici o implicare ºi cã lucrãrile fãrã autorizaþie le-ar fi fãcut silitã de consecinþele unei furtuni •

Un grup de cetãþeni din Gherãieºti au trimis redacþiei o sesizare, prin care îl acuzã pe primarul Carol Bereºoaie de faptul cã ar fi amestecat în înstrãinarea patrimoniului fostei Cooperaþii. „Primarul nu este strãin de interesele existente privitoare la vînzarea spaþiilor comerciale ale fostei Cooperaþii. La sfîrºitul lunii iulie, fãrã a avea autorizaþie, proprietara magazinului cumpãrat de la aceastã instituþie s-a apucat de construit. Inginerul de la primãrie a constatat cã a încãlcat legea ºi i-a aplicat o amendã de 10 milioane de lei, dispunînd sistarea construcþiei ilegale. Conform legii, ar fi trebuit demolatã partea de imobil construitã, ca ºi alte vreo 50 de construcþii, pe care de ani de zile primarul le tolereazã. De altfel, relaþiile sale cu familia Mãrtinicã au determinat ºi darea în folosinþã cãtre aceasta a 0,5 ha teren, pe care le foloseºte fãrã a-i fi închiriate sau arendate. Aceastã familie a mai primit de la primãrie, chiar în 2004, dupã alegerea primarului, clãdirea fostei grãdiniþe, a fostului dispensar, pe care le-a transformat în cîrciumi, deºi legea îi interzicea schimbarea destinaþiei. Toate aceste imobile au fost scoase din domeniul public ºi trecute în cel privat, plãtindu-se pentru ele o chirie de doar 3.500 lei pe metrul pãtrat. Considerîndu-se «stãpînã», Angela Mãrtinicã a construit ºi acolo un gard pe temelii de ciment, cu ajutorul primarului, fãrã a avea forme de închiriere sau concesiune, terenul fãcînd acum corp comun cu suprafaþa deþinutã de cele douã spaþii“, au susþinut semnatarii sesizãrii. Aceºtia îl acuzã pe primar cã a mai fãcut în comunã ºi alte abuzuri, fãcînd cheltuieli din bugetul local, pentru cumpãrarea unor obiecte de mobilier în valoare de 100 de milioane de lei, de foarte proastã calitate, de la o firmã din Dobreni. „A amenajat în sat o salã de nunþi, pe care a dotat-o cu acest mobilier, care a început, deja, sã se strice. Se desprinde placajul de pe mese. N-a avut proces-verbal de recepþie, dar a fãcut plata facturii“, au mai spus semnatarii memoriului.

„La preluarea mandatului am gãsit un dezastru“

Primarul Carol Bereºoaie apreciazã cã, în spatele tuturor reclamaþiilor de la Gherãieºti se ascund interesele unui grup de afaceriºti, care roiesc în jurul fostului primar PSD, Iulian Doboº. „Toate lucrurile acestea vin din invidia ºi neputinþa unora de a face ceva pentru comunã. La preluarea mandatului am gãsit dezastru. ÃŽn momentul în care chiar m-am apucat de treabã ºi am început sã am realizãri, oameni de nimic s-au apucat sã facã fel de fel de reclamaþii. Lumea însã vede ºi judecã aºa cum trebuie. Mai am doi ani de mandat ºi vreau sã se cunoascã ceva în urma mea. Am terminat tocmai asfaltarea a 1,5 kilometri de drum. Nu am bani, încã, dar voi face rost ºi voi achita aceastã ºosea. Am promisiuni de la Bucureºti. Eu sînt specialist în finanþe ºi drãmuiesc fiecare bãnuþ din buget, dar ºtiu sã-l ºi folosesc cu mare chibzuinþã, ca sã se cunoascã ceva în urma mea. Am fost primar în comunã ºi înainte de Revoluþie. Dupã 1990 se ºtie cã prin primãrie s-au perindat unul, altul ºi s-a vãzut ce a fost. Oamenii m-au ales pe mine pentru cã ºtiau ce fel de om sînt. Am ajutat ºi cultele, am ajutat ºi ºcoala, de aceea am fost ºi sînt apreciat“, a spus Carol Bereºoaie. Acesta a recunoscut existenþa în Gherãieºti a 50 de case fãrã autorizaþii de construcþie, dar ºi-a asumat rãspunderea de a nu le demola. „Case fãrã autorizaþii s-au construit peste tot în þara asta, nu doar la Gherãieºti. Eu vã spun clar cã fostul primar a ºtiut de aceste lucruri ºi nu i-a oprit pe oameni. Nici într-un caz eu nu vin acum sã le stric oamenilor casele, pentru cã s-au spetit muncind, sã ºi le construiascã“, a spus Carol Bereºoaie. Angela Mãrtinicã nu considerã cã primarul ar avea vreun amestec în cumpãrarea imobilelor de la Cooperaþie ºi susþine cã a fost nevoitã sã se apuce de construit fãrã a avea autorizaþie. „Nici într-un caz primarul nu mã protejeazã. A venit inginerul constructor, m-a amendat. Am plãtit amenda. Acum ce sã fac? Eu am ridicat acolo construcþia pentru cã în urma ploilor din iulie mi-a inundat în magazin ºi mi-a stricat o mulþime de marfã de mare valoare. Nici nu ºtiu cine-mi poartã de grijã“, a spus Angela Mãrtinicã.
Preºedintele Uniunii Judeþene a Cooperativelor de Consum, Alexandrina Curiþeanu, apreciazã cã vînzarea la Gherãieºti s-a fãcut în temei legal. „Aceste cooperative nu mai þin de noi. Asemenea vînzãri se fac cu acordul membrilor Cooperativei, din localitatea respectivã. Nu era obligatoriu ca imobilul sã fie vîndut foºtilor salariaþi, cum se pretinde adesea. Cei care au lucrat în cooperaþie au primit un salariu sau dividende la vremea respectivã. Nu au drept asupra patrimoniului“, a precizat Alexandrina Curiþeanu.
FOTO: Primarul Carol Bereºoaie este acuzat cã s-ar fi implicat în vînzarea patrimoniului Coperativei de Consum

Articol afisat de 2081 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective