Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 9 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PORTRETE PE STICLÃ. Ce mi-ai fãcut, Carole?

PORTRETE PE STICLÃ. Ce mi-ai fãcut, Carole?

Din cealaltã camerã a vastelor mele apartamente din Dãrmãneºti, mã apeleazã soþia mea preferatã, mare privitoare la televizor: Vezi cã se vorbeºte despre amicul tãu Carol Sebastian. Ce zice? Pãi, cicã a fost informator al securitãþii. Glumeºti? Nu glumea, fiindcã dupã aceea am cumpãrat ziare ºi am urmãrit „Cazul Max“, be-neficiind pentru a nu mai ºtiu cîta oarã de comentarii de genul: Cã tu, întotdeauna ai avut o pãrere extraordinarã despre cei pe care i-ai cunoscut. ÃŽntotdeauna þi-ai fãcut prieteni, fãrã nici un pic de suspiciune. Cã l-am vãzut eu de-atunci, de cînd mi l-ai prezentat, cã e ceva ciudat cu el, prea era atent la ce se întîmplã în jur, se uita la toþi de sus, avea ºi o atitudine... º.a.m.d. Adicã, din nou, avea apã la moarã în pri-vinþa multelor, foarte multelor caracterizãri pozitive, chiar entuziaste, pe care obiºnuiesc a le face atunci cînd întîlnesc oameni noi ºi interesanþi. Mea culpa!
Aºadar, timp de douã zile, prin 1994 (?!), Vasile Ionescu, îl ºtiþi, etnicul acela foc de deºtept ºi mîndru, pe atunci la Ministerul Culturii, fãcuse o acþiune cu presa la Sinteºti, cea mai mare enclavã rromã de pe lîngã Bucureºti. O activitate organizatã ca la carte, cu foarte mulþi ziariºti ºi personalitãþi din þarã ºi de-afarã. Atunci i l-am prezentat soþiei pe Carol Sebas-tian, reporter la BBC. Am stat împreunã, am glumit, am mîncat, am bãut un ºpriþ, am fãcut miºto (fiind în mijlocul rromilor e un termen adecvat) de ceilalþi. ÃŽl cunoºteam, prin natura serviciului, ca pe mai toþi ziariºtii acreditaþi la Serviciul de Presã al Ministerului de Interne, ºi îl apreciam ca pe un profesionist de calibru. Nu era puþin lucru sã-þi poþi permite, zilnic, sã-þi dai cu pãrerea pe lungimea de undã a BBC, nu? Chiar ne-a povestit cît de greu a reuºit sã penetreze celebrul post de radio. Cursuri aici ºi la Londra, învãþat ca la balamuc, nopþi de insomnii, zeci ºi zeci de materiale radiofonice respinse pînã cînd „Am crezut cã l-am apucat pe Dumnezeu de un picior“, dupã ce i s-a transmis prima ºtire. Normal, l-am apreciat pentru ambiþie ºi apoi, cînd devenise omniprezent pe post (dacã deschideam frigiderul, tot o ºtire transmisã de Carol Sebastian ascultam) pentru profesionalism. ÃŽn fapt, ne-am cunoscut la Cotidianul, la redacþia ºi tipografia lui Ion Raþiu, unde el lucra pe atunci, iar eu fãceam un ziar al grãnicerilor. Era un tînãr ardelean bine construit, extrem de inteligent ºi, atunci, destul de naiv. Mi s-a confestat cã-l cheamã, de fapt, Carol Sebeshley, Sebastian fiind pseudonimul sãu de gazetar. L-am simpatizat, apoi l-am tratat cu tot respectul pe care-l meritã un tînãr în ascensiune. Vãzîndu-i, mai apoi, fotografia timbru pe editorialele unor ziare de anvergurã, apoi fotografia-reclamã, de jumãtate de paginã, în „Academia Caþavencu“, ca moderator la o emisiune Tv., zãu cã m-am bucurat pentru el. Nu mã înºelasem, era deºtept, ºtia meserie, se impusese cu impetuozitate în media. Era un profesionist de top.

Articol afisat de 1758 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cristian TIMOFTE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective