Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 10 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Daniel Ene este vicecampion european la aikido

Daniel Ene este vicecampion european la aikido

• succesul a fost obþinut în Franþa, la Campionatele Europene de Aikido • în 2004, pietreanul a cîºtigat titlul european

Daniel Ene, preºedintele clubului de aikido Mizuno Piatra Neamþ este vicecampion european la aikido, reuºita fiind obþinutã zilele trecute în Franþa, la Mulhouse, acolo unde a avut loc întrecerea continentalã. Marþi seara, 8 august, pietreanul a declarat cã este mulþumit de suscesul repurtat. „Sînt foarte bucuros de ceea ce am reuºit la Campionatele Europene de Aikido. A fost un concurs foarte puternic“, a afirmat Dan Ene. ÃŽntrebat dacã au fost probleme de arbitraj el s-a abþinut sã facã vreun comentariu, reafirmînd cã a fost o întrecere de înaltã þinutã. Preºedintele clubului Mizuno a fãcut parte din echipa de trei sportivi care a reprezentat România, ºi ceilalþi doi obþinînd medalii.
ÃŽntrecerea a fãcut parte din programul seminarului european de aikido, care se desfãºoarã pînã pe 15 august, concursul propriu-zis avînd loc pe 8 august. Ene a mers în Franþa din postura de campion european, titlu cîºtigat în 2004, dar ºi din postura de campion naþional, titlu adjudecat în 2006, la Bucureºti. „Mã duc în Franþa cu gîndul de a mã lupta pentru titlul european. Sînt pregãtit pentru a face un concurs bun ºi pentru a avea o reprezentaþie apreciatã. Vor fi acolo mari maeºtri ai acestei arte marþiale ºi nu pot sã mã prezint decît cu gîndul cã voi face totul foarte bine, aºa cum m-am pregãtit“, declara Daniel Ene înainte de a pleca în „Hexagon“. Acesta mai spunea cã se aºteapta la o replicã bunã a francezului Daniel Perrac, cel care a cîºtigat în 2004 titlul de vicecampion european: „ºtiu cã s-a pregãtit bine ºi cã abia aºteaptã concursul pentru a-ºi lua revanºa“. De remarcat este cã întrecerea pentru titlul european a fost împãrþitã pe douã secþiuni. ÃŽntr-una dintre secþiuni s-au întrecut practicanþii de aikido purtãtori de centuri colorate, în timp ce pentru titlul suprem la nivel continental vor concura doar maeºtrii, purtãtori de centuri negre.
La Mulhouse au fost prezenþi aproximativ 400 de practicanþi de aikido din Europa, la întrecerea propriu-zisã a europenelor intrînd în concurs sportivi din Anglia, Franþa, Þara Galilor, Germania, Scoþia sau Irlanda. Întregul stagiu este supevizat de cele mai importante nume ale aikido-ului din Europa, adicã francezii Daniel Brun - 9 Dan Aikido - ºi Claude Orsatteli - 7 Dan Aikido, precum ºi de românul Dan Ionescu - 8 Dan Aikido, preºedintele Confederaþiei Europene de Aikido. Urmeazã sã se stabileascã dacã titlul de campion continental se va pune în joc în fiecare an, avînd în vedere cã s-a stabilit deja ca urmãtorul seminar european sã aibã loc în Glasgow, capitala Scoþiei.
Campionul pietrean a reuºit sã ajungã în franþa graþie unor sponsori - Heidelberg CarpatCement Group, SC Euro HEAT, SC Forestar, SC EXCLUSIV SRL, Remus România, Monitorul de Roman ºi Monitorul de Neamþ, cãrora a þinut sã le mulþumeascã.

Articol afisat de 2435 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective