Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 11 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Steaua, pas uriaº spre grupele Ligii Campionilor

• Standard Liege - Steaua 2-2 • pentru roº-albaºtrii au marcat Paraschiv ºi Petre Marin •

Steaua Bucureºti a terminat la egalitate, 2-2 (1-1), miercuri seara, în deplasare, meciul disputat cu formaþia belgianã Standard Liege, în prima manºã din turul III preliminar al Ligii Campionilor europeni la fotbal.
Golurile gazdelor au fost marcate de croatul Milan Rapaic (17, 51), în timp ce pentru Steaua au punctat Sorin Paraschiv (8) ºi Petre Marin (78).
Acest rezultat o pune pe Steaua într-o posturã de favoritã clarã la calificarea în grupele Ligii Campionilor, o performanþã remarcabilã, la zece ani de la precedenta astfel de realizare.
Steaua a început în forþã meciul, dominînd echipa gazdã. Prima ocazie de gol a venit relativ repede, în min. 4, cînd Paraschiv a recuperat o minge aproape de mijlocul terenului, l-a lansat pe Badea, iar ºutul acestuia a trecut puþin peste poartã.
Elevii lui Olãroiu au ratat deschiderea scorului douã minute mai tîrziu, cînd, la capãtul unei faze supranumerice de atac, Dicã a luftat în careu, iar apoi ºutul lui Paraschiv l-a nimerit tot pe decarul stelist.
Echipa din Ghencea a reuºit sã marcheze în min. 8, cînd Paraschiv a pãtruns în careu ºi a ºutat excelent la colþul lung, învingîndu-l pe Renard: 0-1.
Standard s-a aruncat apoi în atac, avînd cîteva acþiuni periculoase la poarta lui Carlos. Gazdele au reuºit chiar egalarea în min. 17, cînd croatul Milan Rapaic a înscris la colþul scurt, dupã o intervenþie tardivã a lui Carlos, dupã loviturã liberã de la 20 de metri, uºor acordatã de arbitrul Ivanov: 1-1.
Jovanovic a avut ºansa de a-ºi aduce echipa în avantaj în min. 21, dar a tras în plasa lateralã, din unghi, în posturã de singur cu portarul.
Steaua ºi-a revenit dupã aceastã furie a gazdelor, iar Geraerts a salvat din faþa lui Badea, la o acþiune a lui N. Dicã (23).
Ultima fazã periculoasã a primei pãrþi a fost semnatã de Rapaic, al cãrui ºut de la 24 de metri a fost scos de sub transversalã de Carlos (33).
La reluare, gazdele au reuºit sã preia conducerea pe tabela de marcaj, dupã golul marcat de Rapaic, nemarcat în careul stelist, care a punctat cu un ºut la colþul lung: 2-1 (51).
Treptat iureºul belgienilor s-a stins ºi Steaua a preluat controlul jocului din nou. Opriþa a avut o bunã posibilitate de a marca, dar voleul sãu din poziþie destul de bunã (60) a ocolit þinta. Opriþa a ratat din nou (66), la capãtul unei faze prelungite de atac a „roº-albaºtrilor“.
Dupã ºutul lui Jovanovic (70), prins de Carlos, Nicoliþã a avut ºi el ºansa golului, dar a ezitat ºi a fost blocat în ultimul moment de Matias (72).
În plinã dominare stelistã, Standard a avut cîteva acþiuni periculoase, dar Sa Pinto nu a reuºit reluarea (77) din 6 metri.
Petre Marin a adus egalitatea pentru Steaua (78), trimiþînd cu stîngul un ºut cu efect la colþul lung: 2-2.
Rezultat echitabil, dar care putea sã fie favorabil Stelei, dacã jucãtorii lui Olãroiu ar fi fost un pic mai atenþi. Un rezultat, însã, bun, în condiþiile în care steliºtii nu au avut doi oameni de bazã, Rãdoi ºi Iacob.
Meciul din manºa a doua este programat pe 23 august, la Bucureºti, pe Stadionul Naþional. Echipa care va obþine calificarea va evolua în grupele Ligii Campionilor. Ghionea nu va evolua în meciul revanºã, fiind suspendat pentru cumul de cartonaºe galbene.

Articol afisat de 1969 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective