Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 11 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Peste 90 miliarde de lei datorii

• din bilanþul contabil efectuat de cãtre ASP reiese cã spitalele nemþene au acumulat pînã la sfîrºitul lunii iulie debite de 89,867 miliarde de lei • cea mai mare parte dintre acestea trebuie achitate cãtre furnizorii de medicamente •

Spitalele din judeþ înregistreazã la ora actualã datorii de peste 90 de miliarde de lei. Conform bilanþului contabil efectuat de cãtre economiºtii Autoritãþii de Sãnãtate Publicã Neamþ, la data de 31 iulie, suma totalã a datoriilor respectivelor unitãþi sanitare era de 89,867 miliarde de lei. Cea mai mare parte dintre acestea o reprezintã restanþele pe care spitalele nemþene le-au acumulat faþã de furnizorii de medicamente - 63,412 miliarde de lei. 18,24 miliarde de lei din datoriile cãtre furnizorii de medicamente au rãmas neplãtite încã din 2005, iar restul sumei s-a adunat de la începutul acestui an. Se aflã în aceastã situaþie spitalele din Piatra Neamþ, Roman ºi Bicaz. Din debitele acumulate în acest an, cea mai mare parte o reprezintã sumele care trebuie achitate în ºase luni, dar sînt însã ºi sume care au depãºit acest termen. Spitalele nemþene datorau furnizorilor de materiale sanitare, la sfîrºitul lunii iulie, 9,176 de miliarde de lei, iar furnizorilor de bunuri ºi servicii 17,276 miliarde de lei. La aceste capitole, unitãþile sanitare cu paturi din judeþ înregistreazã datorii numai din acest an, acelea din din 2005 fiind achitate. Campion la debite este Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, care totalizezã sume neplãtite în valoare de 48,825 miliarde de lei cãtre toþi furnizorii. Pe locul al doilea în clasamentul datoriilor se situeazã Spitalul Municipal Roman, cea de a doua unitate sanitarã din judeþ, ca mãrime. Aceasta a acumulat debite în valoare de 38,016 miliarde de lei.
„Din datele pe care le deþinem, pot sã apreciez cã situaþia datoriilor nu este foarte gravã. Sînt judeþe, comparabile cu al nostru ca populaþie ºi numãr de spitale, care au acumulat în primele ºapte luni datorii mult mai mari decît noi, dar ºi judeþe care stau mult mai prost decît noi la acest capitol. Avînd în vedere cã sîntem unul dintre judeþele sãrace, situate pe primele locuri în clasamentul ºomajului, cu multe cazuri sociale ºi cu multã populaþie bolnavã, care are nevoie de spitalizare, situaþia este acceptabilã ºi se justificã.
Spitalele au cerut niºte sume anul acesta, la încheierea contractului cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ, au primit mai puþin, iar banii sînt insuficienþi. Criza financiarã a sistemului sanitar din România reprezintã o realitate pe care, vrem nu vrem, trebuie sã o recunoaºtem“, a declarat economist Constantin Oprea, director financiar contabil al Autoritãþii de Sãnãtate Publicã Neamþ.

Articol afisat de 2012 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective