Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 14 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cãlcaþi de acceleratul de Cluj

Cãlcaþi de acceleratul de Cluj

• elevii lui Dorinel Munteanu au fãcut ce au vrut cu jucãtorii pietreni ºi au învins lejer cu 3-1 • la Ceahlãul se simte lipsa unui conducãtor de joc, iar apãrarea este la pãmînt • galeria pietreanã a scandat: „Stoica, du-te-n B“ ºi „Demisia“ •

O linie de mijloc visãtoare, „completatã“ de o apãrare care s-a întrecut în gafe, acestea au fost, sîmbãtã, „atuurile“ formaþiei Ceahlãul în disputa cu liderul la zi al campionatului, CFR Ecomax Cluj. ÃŽn aceste condiþii, scorul înregistrat, 3-1 pentru clujeni, nu a mirat pe nimeni, deºi, la un moment dat, în vreme ce atacanþii ceferiºti zburdau pe bulevardele din apãrarea pietreanã, portarul Covrig a reuºit cîteva parade de senzaþie care au limitat proporþiile dezastrului. Dezamãgirea este cu atît mai mare cu cît Clujul nu a fãcut decît sã speculeze bîlbîielile ºi degringolada din defensiva portocalie. Unicul jucãtor de la Ceahlãul care a mai încercat cîte ceva a fost Gaston Diaz, în vreme ce Zeciu, Stajic ºi Nohai au provocat hohote de rîs în tribunã în urma unor intervenþii demne de o antologie umoristicã a fotbalului. Galeria pietreanã a sancþionat jocul slab scandînd „Demisia“ ºi „Stoica, du-te-n B“, urmate de fiecare datã de numele antrenorului care a promovat Ceahlãul în Liga I: Marin Barbu.
Meciul a început cu o uºoarã dominare a Ceahlãului care a avut prima ocazie de gol în minutul 6, însã ºutul expediat de Diaz de la marginea careului a trecut peste poarta lui Martin Tudor. Pietrenii au continuat sã se apropie de careul advers, dar de fiecare datã pasa de gol a fost greºitã de servanþii ªerban, Rusmir sau Simic. Atmosfera extrem de relaxatã din apãrarea Ceahlãului a fost sancþionatã pentru prima datã de clujenii conduºi bine din teren de Dorinel Munteanu în minutul 20. Anca a înscris cu capul, nemarcat, de la trei metri, fiind scos din ofsaid de Alistar ºi era evident cã, dacã nu se trezesc, pietrenii vor deveni parteneri de antrenament pentru ceferiºti. În loc sã se adune, defensiva portocalie a continuat sã gafeze, în prim-plan fiind Zeciu ºi Stajic, cãrora li s-a adãugat ºi Nohai, iar elevii lui Dorinel Munteanu au continuat sã preseze pe flancuri. Cei aproximativ 5.000 de suporteri aflaþi în tribune au sperat în minutul 28, la o acþiune bunã a lui Diaz, care a driblat la mijlocul terenului, a scos trei adversari din joc ºi a intrat într-un un-doi cu Rusmir, însã acesta, în loc sã tragã la poartã, a centrat slab în spate. Trei minute mai tîrziu, Surdu l-a driblat ca în curtea ºcolii pe stajic, însã Covrig a reuºit sã reþinã ºutul. A urmat un voleu peste poartã al lui Oliveira, minutul 35, la o centrare a lui Coroian, pentru ca, în minutul 36, Dorinel Munteanu sã obþinã o loviturã liberã în preajma careului pietrean. Tot el a executat, iar ªerban a respins în corner. Fostul component al naþionalei a bãtut lovitura de colþ ºi, singur-singurel în careul de ºase metri, cãpitanul Jula a reluat cu capul balonul în plasã. Era 2-0 ºi Ceahlãul îºi pierduse suflul. A urmat o ratare monumentalã în minutul 39, cînd Stajic a cãzut în nas în careu, oferindu-i pe tavã o minge lui Surdu, acesta a centrat în faþa porþii, dar un atacant clujean a tratat cu lejeritate faza, încercînd sã introducã balonul în plasã cu cãlcîiul. Pe finalul primei reprize Ceahlãul a atacat steril, fãrã forþã ºi neconvingãtor.
Al doilea mitan a debutat tot cu o ocazie a CFR-ului, dupã o combinaþie rapidã Surdu - Coroian, ºutul celui din urmã fiind apãrat de Covrig. Diaz a fost cel care a încercat sã relanseze disputa, dar arbitrul Deaconu i-a refuzat un penalty în minutul 60, pe motiv de henþ, aceasta fiind doar una dintre deciziile extrem de contestate de spectatori ale cavalerului fluierului din Bucureºti.
Ceahlãul a alergat apoi haotic dupã un gol, oferind prilejul rezervei Semedo sã valseze printr-o apãrare rarefiatã ºi sã-ºi treacã în cont o ocazie bunã de a marca (minutul 67). ªi Tilincã a trecut pe lîngã gol în minutul 77, pentru a se revanºa un minut mai tîrziu cînd a înscris pentru 3-0 la una dintre numeroasele faze în care apãrarea pietreanã s-a lãsat singurã în ofsaid. Pietrenii s-au zbãtut neputincioºi la marginea careului advers, iar pe contraatac Semedo a reluat milimetric pe lîngã poartã o centrare a lui Tilincã, în minutul 90. Cînd nimeni nu mai spera, Puricã, care a început meciul în posturã de rezervã în favoarea lui Stajic, care a prins o zi de coºmar, a executat perfect o loviturã liberã de la marginea careului ºi a înscris în prelungiri golul de onoare al pietrenilor. 3-1 ºi Ceahlãul a plecat la cabine dupã o reprezentaþie extrem de slabã ºi presãratã de numeroase greºeli individuale.

Profesionalismul clujenilor

La conferinþa de presã, primul care a sosit a fost Dorinel Munteanu, care a dat o probã de ceea ce se înþelege prin profesionalism la Cluj, spunînd cã jucãtorii sãi vor fi amendaþi pentru lejeritatea cu care au tratat faza din prelungiri, la golul lui Puricã, în condiþiile în care zburdaserã pe teren ºi învinseserã în deplasare cu 3-1: „Sîntem foarte bucuroºi pentru cele trei puncte obþinute. Am ºtiut cã vom întîlni o echipã redutabilã, bine organizatã, însã am reuºit sã cîºtigãm printr-un joc elaborat. Nu i-am lãsat pe pietreni sã joace, am stat sus, am avut o posesie foarte bunã ºi i-am învins printr-o mai bunã organizare a jocului ºi rãbdare la construcþie“, a declarat „Munti“, care, în timpul meciului ºi în momentul în care a fost schimbat, a smuls ropote de aplauze de la spectatorii pietreni.
De partea cealaltã, Mihai Stoica a precizat cã, deºi Clujul nu l-a surprins tactic cu nimic, „n-am reuºit sã le contracarãm principalele arme: centrãrile ºi fazele fixe. Sîntem o echipã încã în formare, cu mulþi jucãtori noi, care au nevoie de timp pentru a se omogeniza“. Cît priveºte o eventualã demisie, cerutã de galerie, Mihai Stoica a spus cã un singur om îl poate determina sã plece de la echipã, însã a precizat cã nu a apucat sã discute cu acesta, referirea fiind evidentã la preºedintele de onoare al Ceahlãului, Gheorghe ªtefan. Una peste alta, Ceahlãul nu a reuºit sã facã faþã liderului ºi speranþele suporterilor sînt cã, pînã la etapa viitoare, cînd va juca în deplasare cu Oþelul Galaþi, fundaºii se vor trezi din visare, iar dintre mijlocaºi va fi gãsit un cap limpede care sã furnizeze pase utile pentru jucãtorii din compartimentul ofensiv.

Articol afisat de 1658 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective