Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 14 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Comune portocalii uni

• social-democraþii nu au nici un ales local în Ghindãoani, Urecheni ºi Vãleni

Partidul Social Democrat nu are nici un ales local (primar, viceprimar sau consilier) în trei comune nemþene. Este vorba despre comunele Ghindãoani, unde primar este Iuliu Savin, care, deºi a cîºtigat pe mîna PSD, acum este în tabãra pediºtilor, dar între timp a trecut ºi pe la Partidul România Mare, Urecheni, unde primar este Mihai Marcel Tãnãselea, penelist, ºi Vãleni, unde primar este Ion Stoleru, tot membru PNL. ÃŽn ciuda lipsei totale a opoziþiei în cele trei consilii locale din judeþ, PSD Neamþ deþine 36% dintre primari, 57% dintre viceprimari ºi 41% dintre consilierii locali. Aceastã situaþie se datoreazã migrãrii politice a 28 de primari din judeþ, care, deºi au cîºtigat în 2004 pe mîna PSD, au migrat cãtre alte formaþiuni politice, din 58 de primari cîþi a avut aceastã formaþiune în urmã cu doi ani acum mai avînd doar 30. „Sper ca «transformarea» de acum, datã de plecarea unor aleºi locali din partidul nostru cãtre alte formaþiuni sã nu-i mulþumeascã pe cei care i-au preluat, astfel ca în 2008 sã ajungem ºi sã depãºim nivelul pe care l-am înregistrat în 2004“, a declarat deputatul Ioan Munteanu, preºedintele interimar al PSD Neamþ.
Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, membru PNL, a susþinut cã ceea ce i s-a întîmplat principalului partid din opoziþie nu este decît o micã parte din nota de platã pentru ce a fãcut PSD în trecut: „Eu nu am agreat achiziþia de aleºi locali, dar nota de platã primitã de PSD este de zece ori mai micã decît ceea ce au fãcut ei în perioada 2000-2004. Ei au aplicat o politicã cozmînceascã, luînd circa o mie de primari PNL la pachet, uneori toþi membrii de partid dintr-o localitate. N-a fost obiectivul nostru sã racolãm primari, aºa s-a întîmplat“, a spus ministrul Flutur. Gheorghe ªtefan, preºedintele organizaþiei judeþene a PNL, a precizat cã nici PSD nu este strãin de racolarea primarilor din alte partide, dînd exemplu primarului de la Români, care a fost luat din rîndurile Forþei Democrate dupã alegerile din 2004.

Aplicatã în plin mandat, Legea 249 a subþiat rîndurile social-democraþilor

De la sfîrºitul sãptãmînii trecute, aleºii locali s-au legat de un partid politic, exprimîndu-ºi în scris apartenenþa. Chiar dacã îi va mai bate gîndul migrãrii, ei nu vor mai putea pãrãsi partidul în care sînt acum decît cu preþul pierderii mandatului de ales local. Deputatul PSD Rãzvan Bobeanu a susþinute cã aplicarea Legii antimigraþie în plin mandat nu a fãcut decît sã fie în dezavantajul unor partide, în special al PSD, care au pierdut oameni. „ÃŽn opinia mea, Legea 249/2006 îmbracã aspecte ne-constituþionale. Consider cã ar fi trebuit sã intre în vigoare începînd cu noul mandat. Pentru cã nu s-a întîmplat aºa, s-au fãcut presiuni asupra aleºilor locali ºi n-a fost deloc uºor pentru membrii noºtri în aceastã perioadã. Oricum ar fi, Neamþul rãmîne un judeþ social-democrat ºi putem aborda alegerile viitoare, fie ele la termen sau anticipate, cu ºanse reale de a cîºtiga“.

Pe site-ul CJ, o scãpare esenþialã

Conform prevederilor Legii antimigraþie, apartenenþa politicã a fiecãrui ales local din judeþ a fost publicatã pe site-ul Consiliului Judeþean Neamþ. Deputatul PSD Ioan Bivolaru a precizat cã aºa cum este acum prezentarea CJ, lipseºte esenþialul. „De pe site-ul realizat de Consiliul Judeþean lipseºte esenþialul. Este total inoperabil, întrucît lipseºte data depunerii declaraþiei de apartenenþã politicã. Legea se aplicã din momentul depunerii acestei declaraþii. Prin neprezentarea datei, aceastã evidenþã devine total inoperabilã, este doar o situaþie statisticã ºi nu foloseºte la nimic. Solicitãm oficialilor Consiliului Judeþean sã completeze tabelul cu data depunerii declaraþiei, pentru cã altfel vom susþine cã nu-ºi face treaba“.

Articol afisat de 1538 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective