Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CARNAGIU

CARNAGIU

• doi tineri care urmau sã se cãsãtoreascã au murit într-un accident • bãiatul se întorcea din Spania ºi îºi luase logodnica din Germania, pentru a ajunge la Iaºi • maºina, condusã cu vitezã mare, a „zburat“ de pe ºosea ºi s-a îndoit dupã un copac • geamurile unor localnici au fost sparte de pietrele angrenate de bolidul scãpat de sub control • un pasager din maºinã a scãpat miraculos cu viaþã

Doi tineri, care strãbãtuserã mii de kilometri, din Vestul Europei, în drum spre casã, unde urmau sã se cãsãtoreascã, au murit pe E85, în noaptea de duminicã spre luni, 13 spre 14 august, în urma unui tragic accident rutier, petrecut în satul Nisiporeºti, comuna Boteºti. Bolidul acestora, Renault Laguna, care circula, cel mai probabil, cu peste 150 de kilometri la orã, a pãrãsit carosabilul ºi, pe o distanþã de circa 70 de metri, a atins pãmîntul doar de douã ori, „zburînd“ ºi „înfãºurîndu-se“, în cele din urmã, în jurul unui copac. Tînãrul de la volan, Cãtãlin Florin Manãlãchina, în vîrstã de 26 de ani, din Iaºi, alãturi de Elena Apopei, în vîrstã de 21 de ani, din aceeaºi localitate, pasagerã în dreapta ºoferului, ºi Marian Silviu Hogea, în vîrstã de 21 de ani, din Paºcani, au fost prinºi între fiarele contorsionate. Imaginile care au urmat i-au ºocat pe localnicii treziþi din somn de zecile de pietre, adevãrate proiectile, care le-au spart geamurile caselor dupã ce au fost aruncate de maºinã la impactul cu solul. Primul la locul carnagiului a ajuns Ion Pal, în vîrstã de 35 de ani, lîngã a cãrui gospodãrie a avut loc accidentul. „Pe la ora 1 noaptea, s-a auzut o bubuiturã puternicã ºi, ca din senin, cîteva geamuri ale casei s-au fãcut zob. Am ieºit imediat ºi am vãzut nenorocirea. Fata era inconºtientã, dar ºoferul ºi celãlalt bãiat puteau vorbi. Am sunat la 112, a rãspuns Iaºiul, s-a fãcut legãtura cu Neamþul, iar apoi cu Romanul. Au venit o maºinã de pompieri ºi douã Salvãri. Rãniþii au putut fi scoºi destul de uºor, am «pus ºi eu mîna» sã-i urcãm pe tãrgi. Nu a mai fost nevoie de intervenþia descarcerãrii, maºina oricum era «ruptã» în douã. ªoferul, pe nume Cãtãlin, îºi striga încontinuu prietena, Elena, care urma sã-i devinã soþie, din cîte spunea, dar ea era în comã. Bãiatul a recunoscut ºi cã a aþipit la volan... Celãlalt tînãr, care era cu ei, nu avea rãni prea grave. Este a doua maºinã care intrã în acest copac, aici la noi este o zonã cu multe accidente, dar aºa ceva nu am mai vãzut. La cercetãrile Poliþiei, specialiºtii lor spuneau cã maºina a «zburat», efectiv, ºi cã ar fi avut circa 150-170 de kilometri la orã“, a declarat Ion Pal.
Primul a ajuns la Spitalul Roman Cãtãlin Florin Manãlãchina, cu diagnosticul politraumatism, traumatism cranio-cerebral acut, traumatism abdominal, fracturã complexã de bazin ºi fracturã de coloanã vertebralã, pneumotorax. Acesta a decedat la ora 3.03, în Secþia radiologie, unde era supus unor investigaþii. Viitoarea soþie a acestuia a fost adusã de Salvare în stop cardio-respirator, în ciuda resuscitãrii mecanice ºi a trei ºocuri electrice, aceasta nemaiputînd fi salvatã. Miraculos, Marian Silviu Hogea s-a ales „doar“ cu un traumatism toracic ºi un traumatism de umãr stîng, acesta pãrãsind spitalul dupã cîteva ore de îngrijiri.
În urma oribilului accident, douã familii au fost distruse. Pãrinþii Elenei Apopei sînt stabiliþi în Germania ºi urmeazã sã soseascã de urgenþã în þarã, pentru a-ºi îngropa fiica. Cãtãlin Florin Manãlãchina, care îºi rotunjea veniturile aducînd persoane din Spania, la întoarcerea din Peninsula Ibericã luase în maºinã pe Marian Silviu Hogea ºi o femeie pe care o lãsase la Rîmnicu Vîlcea. Tînãrul o mai luase, din Germania, ºi pe prietena sa, în noaptea fatalã cei doi urmînd sã îl ducã acasã pe pãºcãnean, dupã care sã se deplaseze cãtre Iaºi.
În cauzã, lucrãtorii Poliþiei Municipiului Roman au întocmit dosar penal, în urma primelor cercetãri efectuate reieºind, într-adevãr, cã tînãrul ieºean a adormit la volan. De menþionat cã din maºina implicatã în accident au rãmas cîteva table diforme, valoarea pagubelor ridicîndu-se la peste 10.000 de euro. Nu poate fi trecut cu vederea nici faptul cã, la testele Euro NCAP, referitoare la siguranþa autoturismelor, Renault Laguna a primit cinci stele din cinci, fiind consideratã una dintre cele mai sigure maºini din lume, la clasa ei.

Articol afisat de 3017 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective