Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directorii de ºcoli ºi-au fãcut autocritica

• managerii unitãþilor de învãþãmînt ºi-au fãcut, zilele acestea, autoevaluarea profesionalã • din toamnã, ei vor intra în colimatorul inspectorilor ºcolari • directorii ªcolilor Solca (Oniceni), Traian (Zãneºti), Poienari ºi Plãieºu (Timiºeºti) se pot aºtepta la aprecieri negative, procentul de promovabilitate la capacitate, în unitãþile pe care le conduc, fiind „0“

Directorii unitãþilor de învãþãmînt ºi adjuncþii acestora mai au la dispoziþie ziua de astãzi ca sã trimitã la Inspectoratul ªcolar al judeþului Neamþ autoevaluãrile profesionale. Potrivit prevederilor Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii, toþi directorii unitãþilor de învãþãmînt preuniversitar - indiferent dacã au ajuns pe posturi prin concurs, ori au fost numiþi cu delegaþie - sînt evaluaþi profesional în fiecare an. Aceºtia au avut de completat 13 pagini de autoevaluare, fiind prima parte a procesului de apreciere a activitãþii lor. Propriile estimãri, fãcute în dublu exemplar, trebuie trimise pe adresa Inspectoratului ªcolar al judeþului Neamþ, pînã la jumãtatea lunii august. Fiecare director a avut de rãspuns, printre altele, la întrebãri de genul: cîte sponsorizãri a obþinut, numãrul de volume din biblioteca ºcolii, dotãrile din unitatea pe care o conduce etc.

Motive de îngrijorare în ºcolile cu promovabilitate „0“ la capacitate
Alte criterii de care au þinut cont directorii, la propria evaluare, sînt complexitatea unitãþii de învãþãmînt - numãr de elevi, dispersia în teritoriu a clãdirilor aparþinînd ºcolii, mãrimea bazei materiale, dotarea cu mijloace de comunicare ºi prelucrare a informaþiei etc. De asemenea, ei au mai avut de spus care este costul mediu per elev, care sînt planurile de investiþii, cîte cadre didactice calificate sînt titulare de catedre în ºcolile pe care le conduc, sã vorbeascã despre activitãþile desfãºurate cu elevii în afara ºcolii etc. Un punct forte în fiºa de autoevaluare îl reprezintã criteriile ce þin de rezultatele obþinute de elevi în cursul anului ºcolar ºi la examenul de capacitate, de promovabilitatea acestora, numãrul de corigenþi, ori repetenþi. ÃŽn judeþul Neamþ, în aceastã varã, în patru ºcoli procentul de promovabilitate la testele naþionale a fost zero - Solca (Oniceni), Traian (Zãneºti), Poienari ºi Plãieºu (Timiºeºti). Acest aspect va cîntãri greu la evaluarea directorilor celor patru unitãþi de învãþãmînt. Nici legãtura directorului cu aleºii locali, pãrinþii elevilor ºi agenþii economici din zonã nu a fost lãsatã deoparte. Numãrul maxim de puncte pe care îl poate obþine un director pe baza propriei evaluãri este 100, dar acestea sînt extrem de greu de adunat. Cei care vor obþine cel puþin 86 de puncte vor primi calificativul „Foarte bine“, aceia care vor avea între 71 ºi 85 de puncte - „Bine“, între 61 ºi 70 de puncte vor primi „Satisfãcãtor“, iar sub 60 de puncte - „Nesatisfãcãtor“. Evaluarea directorilor nu se va încheia aici. Dupã ce au trimis la inspectorat cele 13 pagini completate, ei vor fi luaþi la puricat de inspectorii ºcolari, la toamnã, pentru a primi calificativul final.

Articol afisat de 1866 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 18.08.2006 06:48
Evaluare dupa satisfacerea doleantelor ISJ
Vor fi evaluati dupa cum au satisfacut la examene doleantele ISJ. In CA sunt doar slugile lui Drexler, asa ca dragi manageri nu va asteptati la dreptate si adevar!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective