Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fostul ºef al PD Neamþ, acuzat de colaborare cu Securitatea

Fostul ºef al PD Neamþ, acuzat de colaborare cu Securitatea

• deputatul PD Cristian Rãdulescu, lansat în politicã de voturile romaºcanilor, se gãseºte pe listele politicienilor acuzaþi cã ar fi colaborat cu fosta Securitate • deºi a fost printre susþinãtorii cei mai vajnici ai lui Corneliu Turianu la ºefia CNSAS, Cristian Rãdulescu refuzã sã se implice mai mult în „Securiadã“ •

Numele deputatului Cristian Rãdulescu, lansat în politicã de romaºcani în anii tulburi de dupã Revoluþie, apare printre ale celor 29 de politicieni despre care surse din Consiliul Naþional de Studiere a Arhivelor Securitãþii (CNSAS) susþin cã s-ar numãra printre colaboratorii Securitãþii ceauºiste. Deocamdatã, însã, sursele respective nu precizeazã dacã dosarul deputatului democrat este de reþea sau de urmãrire informativã. Contactat de redactorul „Monitorului de Roman“, Cristian Radulescu a negat faptul cã ar fi fost colaborator. „Sînt în vacanþã ºi mã gãsesc într-un loc în care nu dispun de fax ºi de e-mail. Ceea ce trebuie sã vã spun, însã, este legat de faptul cã nu poate fi vorba decît de o scurgere de informaþii de la CNSAS. Nu mã acuzã nimeni cã aº fi fost colaborator. Nu trebuie confundate planurile. Toate informaþiile sînt publice, dar v-aº ruga sã fiþi atentã cum le mînuiþi. Au încercat sã mã contacteze, dar am refuzat sã dau vreo declaraþie“, a precizat Cristian Rãdulescu.
Absolvent al Facultãþii de Medicinã ºi Farmacie din Bucureºti, Cristian Rãdulescu a lucrat, în perioada 1984-2000, ca medic la Spitalul Roman, Revoluþia prinzîndu-l ca medic la ÃŽntreprinderea de Þevi Roman. Cristian Rãdulescu a intrat în vîrtejul evenimentelor din decembrie 1989, fãcînd parte din Consiliul Municipal al FSN, în ianuarie 1990 fiind vicepreºedinte cu probleme de sãnãtate. A devenit membru al PD, iar, în perioada 1992-1994, a ajuns preºedinte al PD Neamþ, dar ºi membru al Biroului Permanent Central al PD. ÃŽn perioada 1990 a fost deputat de Neamþ din partea FSN, apoi a PD. Numele sãu ºi cel al fostului director al Casei Judeþene Pensii, Puiu Marin, este legat de vestita Acþiune „Autobuzul“, prin care, în campania electoralã din 2000, ar fi organizat aºa-numitul „turism electoral“, deplasînd cîteva autobuze de romaºcani, mituite cu alimente, sã-l voteze pe listele de la Bacãu. Aceasta, dupã ce în organizaþia nemþeanã a fost o adevãratã „revoltã“ împotriva Centrului, pentru ca Rãdulescu sã nu mai fie impus pe listele judeþului Neamþ. La momentul respectiv, PSD s-a adresat cu o plîngere Parchetului, împotriva candidatului menþionat. Surse din PD au susþinut cã actualul deputat democrat de Vaslui, Cristian Rãdulescu, nu ar fi strãin de demisia lui Dan Lazea din CNSAS, care ar fi pãrãsit instituþia în urma unei cãderi nervoase. Tot despre Cristian Rãdulescu se spune cã ar fi fost unul din cei mai vajnici susþinãtori ai lui Corneliu Turianu, atunci cînd a fost „rãzboiul“ pentru ºefia CNAS.
Cristian Rãdulescu a mai declarat redactorului „Monitorului de Roman“ cã nu doreºte sã facã nici un fel de comentariu, în plus, pe marginea „Securiadei“, care s-a transformat într-o veritabilã „isterie“ mediaticã.
FOTO: Cristian Rãdulescu neagã cã ar fi fãcut poliþie politicã

Articol afisat de 1810 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective