Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Cãiuþii de Zãneºti“, premiu special la un concurs naþional

Clubul Copiilor din Zãneºti a reuºit sã se impunã, în acest an, în multe competiþii interjudeþene. ÃŽn cadrul clubului funcþioneazã ºapte cercuri, care reunesc copii talentaþi în diverse domenii. Cei din cadrul cercului „Cãiuþii de Zãneºti“, care au participat la Festivalul de folclor al copiilor „Cãluºul românesc“, desfãºurat la Slatina, au primit Premiul special al juriului. La festival s-au întrecut 1.200 de copii din toatã þara. „La acest festival a participat Cercul «Cãiuþii de Zãneºti», singura formaþie care a mai rãmas în România cu ciclul de iniþiere pentru bãieþi cu vîrste între 7 ºi 14 ani. La începutul lunii iulie, la Iaºi, s-a desfãºurat Festivalul Naþional al Teatrului de Pãpuºi, iar Cercul «Pufuleþi» de la Clubul Copiilor Zãneºti a obþinut premiul I. Cercul «Pufuleþi» este coordonat de educatoarea Elena Dinu. Copiii de la ansamblul folcloric sînt îndrumaþi de învãþãtorul Petru Dumitru“, a declarat Stelian Grigore, directorul Clubului Copiilor din Zãneºti.
Acestea nu sînt singurele distincþii obþinute de zãneºteni. La Olimpiada Naþionalã de Mediu, echipajul nemþean a luat tot premiul I ºi medalia de aur, confruntîndu-se cu 42 de echipe (fiecare formatã din cîte doi membri). La competiþie au participat echipaje din 36 de judeþe din þarã, plus sectoarele municipiului Bucureºti. Cele douã eleve care au luat aurul la Olimpiada de Mediu sînt Paula Creþu ºi Diana Filip, coordonate de profesoara Gabriela Grigore. „La Zãneºti este primul club din România care are aprobarea Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii. Nu existã nici un fel de finanþare pentru funcþionarea lui, totul se face pe bazã de voluntariat din partea cadrelor didactice. Cînd s-a format clubul, s-au înscris 150 de elevi, dintre care patru elevi erau de la Piatra Neamþ, patru de la Piatra ªoimului, unul de la Buhuºi ºi unul de la Costiºa. A fost ideea dascãlilor sã înfiinþãm acest club, pentru cã ne-am sãturat de milioanele de lei care se cheltuiesc pentru tipãrirea afiºelor cu care ne sînt umplute sãlile de clasã. Vrem sã facem ceva concret. Din pãcate, existã o limitã foarte clarã care departajeazã ºcolile de la þarã de cele din oraº ºi, în acelaºi timp, se fac diferenþe între cadrele didactice din rural, faþã de cele din urban. Prin meritele copiilor de la Clubul Zãneºti demonstrãm cã, ºi la þarã, se face treabã ºi se obþin rezultate“, a mai spus directorul clubului, profesor Stelian Grigore.
În aceastã toamnã, micuþii zãneºteni se vor întrece în cadrul Festivalului de Folk, unde vor fi reprezentaþi de Grupul Menestrel, format din 15 fete care cîntã vocal ºi la chitarã, fiind îndrumate de cãtre învãþãtoarea Nicoleta Minciu.

Articol afisat de 1937 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective