Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Topul sãrãciei în ºcolile din Neamþ

• 161 de ºcoli vor beneficia de materiale pentru sãlile de sport, în valoare totalã de 1,241 miliarde de lei • alte 24,746 miliarde de lei sînt destinate laboratoarelor de biologie, chimie ºi fizicã • conducerea ISJ a stabilit un top al celor mai sãrmane zece ºcoli nemþene, care vor fi susþinute financiar pentru dotãri •

ªcolile nemþene care stau prost cu dotãrile o vor duce mai bine din noul an ºcolar. Conform unui ordin al ministrului educaþiei ºi cercetãrii, 161 de ºcoli din Neamþ vor fi dotate cu materiale sportive în sãlile de sport, în valoare totalã de 1,241 miliarde de lei. „Aceºti bani se vor repartiza cãtre 161 de ºcoli cu personalitate juridicã ºi ºcolilor de arte ºi meserii din judeþ, pentru realizarea unor standarde minime necesare pentru desfãºurarea orelor de educaþie fizicã. Vor primi bani ºi Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamþ, Liceul cu Program Sportiv din Ro-man ºi Colegiul cu Program Sportiv Tîrgu Neamþ, fiecare unitate beneficiind de cîte 2,13 miliarde de lei pentru dotãri. La aceste sume se mai adaugã, pentru achiziþionarea de aparaturã ºi materiale sportive, 248,5 milioane de lei la Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamþ ºi 319,5 milioane de lei la Liceul cu Program Sportiv Roman. Drept bonusuri, pentru rezultatele deo-sebite obþinute de elevii celor douã unitãþi la competiþiile sportive naþionale, LPS Piatra Neamþ va mai primi 355 milioane de lei, iar LPS Roman - 532,5 milioane de lei“, a declarat inspector ºcolar Mariana Roºanu, purtãtor de cuvînt al Inspectoratului ªcolar Judeþean Neamþ.
În perioada 31 iulie-5 august, s-a desfãºurat, la Amsterdam, Campionatul Mondial de Canotaj, unde Andreea Harpa ºi Mihaela Donciu, eleve la LPS Piatra Neamþ, au luat locul I, devenind campioane mondiale la juniori I. Elevul Florin Puºcanu s-a clasat pe locul VI, iar Constantin Loredana s-a situat pe locul VIII. ªi aceºti tineri sînt elevi la LPS Piatra Neamþ. În perioada 7-14 august, la Nãvodari a avut loc Campionatul Naþional de Juniori I ºi III ºi Campionatul Naþional ªcolar. Elevii LPS Piatra Neamþ, Lucian Dîmbu ºi Florin Puºcaºu, au ocupat locul II, luînd medalia de argint, iar Andreea Harpa a ieºit pe locul III, primind medalia de bronz. Echipajul 8^1 la juniori I s-a situat pe locul III, luînd bronzul, iar la Campionatul Naþional ªcolar a luat un loc II ºi trei locuri III. În prezent, se desfãºoarã o campanie de selecþie a elevilor care vor participa la Campionatul Balcanic din 2007.
Dotãri pentru laboratoarele de biologie, chimie ºi fizicã
Împãrþirea banilor cãtre ºcolile sãrmane din judeþ nu se opreºte odatã cu dotãrile pentru sãlile de sport. Printr-un alt ordin al ministrului educaþiei ºi cercetãrii, se acordã fonduri pentru dotarea laboratoarelor de biologie, fizicã ºi chimie din circa 200 de unitãþi de învãþãmînt din judeþ. Este vorba despre 24,746 miliarde de lei, bani care se vor împãrþi tot între 161 de ºcoli generale, ºcoli de arte ºi meserii ºi 28 de licee ºi grupuri ºcolare. Reprezentanþii Inspectoratului ªcolar al judeþului Neamþ au întocmit o listã cu respectivele unitãþi de învãþãmînt, în care se vor pune la punct laboratoare de biologie, fizicã ºi chimie. Dupã cum se aude, dirijarea banilor pentru ridicarea standardelor în cele mai sãrmane ºcoli din Neamþ nu se opreºte aici. Conducerea ISJ a stabilit un top al celor mai sãrmane zece ºcoli nemþene, care vor fi susþinute financiar pentru a se procopsi cu dotãri. De aceastã datã, va cîntãri foarte mult calitatea actului didactic ºi performanþele obþinute de cãtre dascãli prin reuºita elevilor la examenele naþionale.

Articol afisat de 1879 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 18.08.2006 06:56
Saracia scolilor este dupa sufletul si inima Inspectorului General
Scolile sunt sarace pentru ca actualul inspector general are cu totul alte preocupari si anume se ocupa numai de destituiri si razbunari personale si politice, iar langa ea a mentinut din vechea trupa doar pe cei mai mafioti in frunte cu vesnicul dictator GRIGORESCU( este totusi si colegul ei de scoala)
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective