Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 16 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bianca Perie, în finala Campionatului Mondial

Bianca Perie, în finala Campionatului Mondial

• specialiºtii în atletism apreciazã cã Bianca Perie are nevoie de „tupeu ºi un dram de noroc“

Bianca Perie, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman, a reuºit sã se califice, cu rezultatul de 63,16 metri, în finala probei de aruncare a ciocanului, în cadrul Campionatului Mondial de Atletism pentru Juniori II, care se desfãºoarã, zilele acestea, în China, avînd cele mai mari ºanse de a cîºtiga medalia de aur. ÃŽn calificãrile desfãºurate marþi, 15 august, pe o vreme canicularã - 32 de grade Celsius, eleva antrenorului Lucicã Cucoº a reuºit sã atingã, în Grupa „B“, un rezultat de 63,16 metri, mult mai bun decît al principalei contracandidate la titlu, rusoaica Anna Bulgakova, care a aruncat ciocanul la 60,49 metri, în Grupa „A“. Bianca Perie a obþinut acest rezultat din prima încercare, dupã care, pentru a se menaja, a renunþat la celelalte aruncãri. Principala sa adversarã a ratat prima încercare, a reuºit-o pe a doua, dupã care ºi ea a renunþat la ultima posibilitate de a „da“ mai tare. De menþionat cã baremul pentru accederea în lupta finalã pentru aurul mondial, la Chaoyang Sport Centre, în Beijing, a fost de 56 de metri. Specialiºtii Federaþiei Internaþionale de Atletism, care au emis un comunicat de presã legat de prima zi de întreceri din China, apreciazã cã lupta finalã se va da între Bianca Perie ºi Anna Bulgakova. De menþionat cã, în acest sezon, romaºcanca a avut cel mai bun rezultat al sãu, de 66,65 metri, în timp ce oponenta din finala care va avea loc astãzi are la activ o aruncare mai bunã, de 67,79 metri. Nu este de neglijat nici faptul cã Bianca Perie este în primul an de juniorat II (16 ani), în timp de rusoaica este cu doi ani mai în vîrstã ºi mult mai experimentatã. „Dupã rezultatul pe care l-a obþinut în calificãri, eu cred cã Bianca are mari ºanse sã obþinã o medalie, în finalele probei de aruncare a ciocanului. Trebuie sã þinem cont cã miza întrecerii este foarte mare, deoarece nu este vorba despre un concurs oarecare, ci de Campionatul Mondial de juniori. Indiferent de cît de bine pregãtit este un sportiv, la un astfel de nivel conteazã starea lui de spirit.
Sportiva noastrã a început sã devinã, pe zi ce trece, o luptãtoare adevãratã ºi, pe lîngã medalia cîºtigatã anul trecut, la juniori III, ea poate sã obþinã un nou titlu de campioanã ºi la juniori II. Totul depinde de Bianca. Dacã în calificãri a aruncat relaxatã ºi s-a acomodat repede cu atmosfera de concurs, atunci, în finalã, va putea face la fel, iar rezultatul va fi cel mai bun“, a declarat antrenorul emerit Emilian Floroiu, ºef al Catedrei de atletism de la LPS Roman. Eleva antrenorului Lucicã Cucoº este campioanã mondialã en-titre la categoria juniori III, în urma turneului final din vara lui 2005, la Marrakesch. Speranþele celor care o antreneazã se leagã de faptul cã Bianca Perie este într-o creºtere vertiginoasã de formã, dupã o accidentare destul de gravã la genunchi, care a impus o intervenþie chirurgicalã. Pãrerea specialiºtilor în atletism rãmîne cã, „printr-un dram de noroc ºi cu mult tupeu“, atleta junioarã se va putea întoarce acasã cu medalia de aur la gît.
FOTO: De Bianca Perie se leagã speranþele României pentru un titlu mondial, la Chaoyang Sport Centre, în Beijing

Articol afisat de 1518 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dumitru IUªTIUC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective