Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Omorît dintr-o loviturã

• un bãrbat care se întorcea de la bisericã a fost ucis de un vecin cu o singurã loviturã de par • criminalul a lovit atît de puternic, încît arma s-a rupt • atît victima, cît ºi agresorul se aflau în stare de ebrietate • conform martorilor, cei doi au început sã se certe de la un ciocan •

O crimã cumplitã a tulburat liniºtea sãtenilor din comuna Dobreni, chiar în sfînta zi în care credincioºii sãrbãtoresc „Adormirea Maicii Domnului“. Un conflict spontan izbucnit între doi vecini, ambii aflaþi în stare de ebrietate, s-a sfîrºit tragic, unul ajungînd la morgã, iar celãlalt în arestul Poliþiei. Totul s-a petrecut în doar cîteva secunde, agresorul, Ilie L., de 55 de ani omorîndu-l, cu o singurã loviturã de par, pe Ilie V., de 58 de ani. Lovitura a fost atît de puternicã încît parul s-a rupt în douã. Cei doi se cunoºteau de mai mult timp, agresorul locuind de aproape zece ani în comunã, unde avea grijã de casa unei cunoºtinþe. ÃŽncã de la început, relaþiile au fost încordate, Ilie L. acuzîndu-l în nenumãrate rînduri pe Ilie V. cã ar fi furat mai multe bunuri din casa cunoºtinþei sale, respectiv niºte hamuri, lanþuri de cãruþã, gãini etc. Conflictul, care mocnea de ceva timp, avea sã ducã la comiterea unei crime oribile.
Fapta s-a petrecut ziua în amiaza mare, în timp ce locuitorii se întorceau de la bisericã. Tot de la bisericã revenea la domiciliu ºi Ilie V., de 58 de ani, din localitate. „Cherchelit“ bine, bãrbatul se deplasa cu greu spre casã. Ajuns în dreptul locuinþei vecinului, Ilie V. a fost strigat de Ilie L., care i-a cerut sã-i împrumute un ciocan. Cînd l-a vãzut, Ilie V. a început sã-ºi înjure vecinul spunîndu-i cã nu-i împrumutã în nici un caz unealta. A urmat un schimb dur de replici între cei doi, dupã care Ilie V. s-a înarmat cu o piatrã, ameninþîndu-ºi vecinul aflat dincolo de gard. Considerînd cã a fost jignit ºi simþindu-se ameninþat, Ilie L. a luat un par pe care a început sã-l fluture deasupra capului. A urmat un nou schimb de înjurãturi, dupã care Ilie L. a plecat în urmãrirea vecinului sãu. Acesta a fost ajuns din urmã ºi lovit nãprasnic în cap cu parul. Imediat dupã ce l-a lovit, agresorul a plecat fãrã sã-l intereseze soarta bãrbatului ce zãcea într-o baltã de sînge. Cîþiva sãteni, care se întorceau de la bisericã, au realizat grozãvia ºi au anunþat imediat poliþia. La faþa locului s-a deplasat o echipã de poliºti, condusã de procurorul criminalist Alexandru Togan ºi subcomisarul Paul Tablan. Dupã numai cîteva ore, anchetatorii au refãcut firul evenimentelor ºi au plecat în cãutarea agresorului. Acesta a încercat sã se sustragã cercetãrilor, însã de beat ce era nu a reuºit sã se mai ascundã. „La scenã au asistat doi martori care se întorceau de la bisericã. Agresorul locuia de mai mulþi ani fãrã forme legale în casa unei cunoºtinþe din Dobreni. Ca multe alte fapte, ºi aceasta s-a petrecut pe fondul consumului exagerat de bãuturi alcoolice, atît victima, cît ºi agresorul fiind în stare avansatã de ebrietate. Conflictul între cei doi era mai vechi, victima fiind acuzatã de cãtre agresor cã ar fi furat niºte bunuri din locuinþa de care avea grijã. Marþi, scandalul a reizbucnit, victima fiind ucisã cu o singurã loviturã de par. ÃŽn timpul cercetãrilor, autorul era atît de beat, cã nu-ºi amintea ce s-a întîmplat. Nu a recunoscut fapta, spunînd cã nu s-a aflat în Dobreni. Ulterior, ºi-a amintit cã a fost în Dobreni, dar a negat cã l-ar fi lovit pe vecinul sãu. Existã însã martori care au vãzut ce s-a întîmplat, aºa cã nu existã dubii cu privire la cine a fost autorul“, a declarat subcomisarul Paul Tablan.
Procurorul criminalist Alexandru Togan, cel care a fost desemnat sã efectueze cercetãri în acest caz, a emis pe numele criminalului un mandat de reþinere pentru o perioadã de 24 de ore, iar ieri instanþa a decis arestarea pentru o perioadã de 29 de zile. „Totul s-a petrecut foarte rapid, victima decedînd în urma loviturii primite. Agresorul a lovit numai o singurã datã, însã lovitura a fost atît de puternicã, încît parul s-a rupt. Nu existã dubii cu privire la circumstanþele în care s-a petrecut evenimentul, iar instanþa a acceptat propunerea noastrã ºi a emis pe numele agresorului un mandat de arestare“, a declarat procurorul Togan.
Ilie L. va fi cercetat pentru comiterea faptei de omor calificat ºi riscã o pedeapsã cuprinsã între 15 ºi 25 de ani de închisoare.

Articol afisat de 1818 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.M.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective