Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vorbe de duh pe pereþii Prefecturii

Vorbe de duh pe pereþii Prefecturii

• cei care vor sã se înscrie în audienþã la Prefecturã sînt întîmpinaþi de urmãtorul mesaj: „Scrieþi fraþilor, scrieþi orice... numai scrieþi ceva!“ • la plecare, ei sînt gratulaþi cu urarea: „Doamne, Binecuvînteazã-i pe cei care intrã în acest loc, protejeazã-i pe cei care pleacã ºi dã-le pace celor care rãmîn“•

„Scrieþi fraþilor, scrieþi orice... numai scrieþi ceva!“, acesta este pasajul scris cu litere de-o ºchioapã ºi cu care sînt primiþi toþi cei care vor sã se înscrie în audienþã la Prefecturã, ori care depun fel de fel de reclamaþii la aceastã instituþie. Numãrul nemþenilor care au cîte un of pe suflet este destul de mare, dacã þinem cont de faptul cã, pînã pe 16 august, la Serviciul Relaþii cu Publicul au fost primite 2.000 de petiþii. Dupã cum a declarat Ileana Ceauºu, funcþionarã în cadrul acestui serviciu, cea de-a 2.000-a reclamaþie conþine nemulþumiri legate de probleme de fond funciar. „Vin la noi cetãþeni cu diverse probleme, dar predominã cele legate de punerea în posesie a terenurilor. Nu ne sînt strãine nici cererile mai «deocheate», cu care unii cetãþeni devin de-a dreptul comici, solicitîndu-ne sã-i ajutãm sã se cãsãtoreascã, sã-i pãzim de vecini, ori de OZN-uri“, a spus Ileana Ceauºu.
Prima petiþie înregistratã în acest an conþine o contestaþie a unei hotãrîri a Comisiei Locale de aplicare a legilor de fond funciar Rãuceºti. Reclamaþia cu numãrul 1.000 este tot pe probleme funciare, un cetãþean din Galaþi avînd probleme cu pãmîntul în comuna Horia. ÃŽn urmãtoarea petiþie înregistratã la Prefecturã, cea cu numãrul 1.001, reclamã modul de calcul al întreþinerii la o asociaþie de proprietari din municipiul Piatra Neamþ. ÃŽn tot anul 2005, pe adresa Prefecturii Neamþ au ajuns 3.443 de reclamaþii, ceea ce înseamnã cã 2006 va fi mai „mãnos“ în reclamaþii. „90% din numãrul total de petiþii care ajung la Prefecturã se referã la problemele de fond funciar. Noi ne ocupãm de soluþionarea fiecãrei reclamaþii, fie prin compartimentele de specialitate care existã în cadrul Prefecturii, fie le direcþionãm cãtre instituþiile publice deconcentrate, cãtre regii, primãriile din teritoriu, Consiliul Judeþean, în funcþie de natura problemei prezentate de petiþionar“, a declarat funcþionara Liliana Hurubã, din cadrul Serviciului Relaþii cu publicul. ªi la ieºire, reclamanþilor care ajung la Prefecturã le sînt adresate cîteva rînduri: „Doamne, Binecuvînteazã-i pe cei care intrã în acest loc, protejeazã-i pe cei care pleacã ºi dã-le pace celor care rãmîn“.
Dacã, pînã pe 16 august, pe adresa Prefecturii veniserã 2.000 de petiþii, de la Registratura instituþiei au fost emise 16.000 de adrese cãtre instituþiile din judeþ, în vreme ce de la Consiliul Judeþean, numãrul acestora era cu aproximaþie înjumãtãþit. Emilia Vicol, funcþionara de la Registraturã, a precizat cã volumul corespondenþei emise din Prefecturã este foarte mare, anul trecut, la aceeaºi datã, fiind expediate cu 2.000 de plicuri mai puþine decît în prezent. „Sînt foarte multe acte normative pe care trebuie sã le trimitem primãriilor, ordine semnate de prefectul judeþului, înºtiinþãri, sînt situaþii care trebuie expediate de Prefecturã cãtre consiliile locale“, a declarat Emilia Vicol.

Articol afisat de 1818 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective