Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cãldurã mare

• ieri, au fost înregistrate la Piatra Neamþ 34 de grade la umbrã ºi 45 la soare • mai mulþi nemþeni au ajuns la spital, avînd de suferit din cauza cãldurii • majoritatea sînt hipertensivi, suferã de afecþiuni neurologice, au probleme cu calciul sau sînt alergici •

Nemþenii au suportat, ieri, una dintre cele mai cãlduroase zile ale acestei veri, termometrele înregistrînd 34 de grade, la umbrã, ºi 45 de grade la soare. Temperatura extrem de ridicatã a creat disconfort ºi stare de rãu mai multor nemþeni care au suportat cu greu canicula. La serviciile de urgenþã ale celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ au ajuns numeroase persoane care acuzau o stare generalã proastã ºi au necesitat îngrijiri medicale.
Cele mai multe dintre victime au fost bolnavii cardiaci, cei care au probleme cu tensiunea arterialã ºi aceia cu afecþiuni neurologice. Au mai necesitat îngrijiri medicale cîteva persoane care, pe fondul deshidratãrii, au suferit scãderi sau creºteri bruºte ale glicemiei, scãderi ale concentraþiei de calciu, din cauza cãrora au leºinat, ori persoane care, din cauza bãuturilor foarte reci, combinate cu fructe ºi mîncare nu prea prospãtã s-au ales cu probleme digestive. Cãldura excesivã a provocat unora alergii, manifestate prin mîncãrimea pielii, beºici ºi pete pe o bunã parte din suprafaþa corpului ºi respiraþie îngreunatã.
Dupã ce li s-a administrat tratamentul necesar ºi au beneficiat de supraveghere medicalã în cadrul Unitãþii de Primire a Urgenþelor, cei mai mulþi dintre pacienþi au plecat acasã.
Au fost, însã, ºi cîteva cazuri de pacienþi care, aflîndu-se într-o stare ceva mai gravã, au rãmas internaþi în spital. Aceºtia sînt pacienþi vîrstnici care ºi-au neglijat tratamentele prescrise sau au riscat ºi au muncit pe cîmp la ore la care soarele ardea cu putere.
Medicii spun cã, în afarã de cardiaci ºi de persoane cu afecþiuni neurologice, mai au de suferit din cauza cãldurii excesive bolnavii care suferã de tiroidã, diabet ºi cei cu afecþiuni renale. Tocmai de aceea, se recomandã ca toate aceste categorii de bolnavi sã respecte tratamentele prescrise de medicii de specialitate ºi sã fie atenþi cu comportamentul ºi regimul de viaþã pe care îl abordeazã.
În scopul prevenirii efectelor negative ale caniculei, se recomandã populaþiei sã evite ieºirea pe stradã la orele la care soarele arde cu putere sau, dacã e neapãrat necesar, sã iasã cu capul acoperit. De asemenea, este foarte important sã se consume, zilnic, doi litri de apã, pentru a se evita deshidratarea ºi pierderea abundentã de sãruri din organism. Bãuturile alcoolice ºi cafeaua trebuie consumate cu mãsurã în zilele foarte cãduroase, deoarece pot determina creºterea tensiunii arteriale. Este indicat ca îmbrãcãmintea sã aibã culori deschise, sã fie confecþionatã din fire naturale, iar încãlþãmintea - cît mai comodã ºi nu prea înaltã. Chiar dacã temperaturile crescute îmbie la o baie rece într-un bazin de ºtrand sau într-o baltã, medicii recomandã, de asemenea, prudenþã, pentru ca nu cumva sã ne alegem cu boli de piele. Mare atenþie se recomandã în ceea ce priveºte siguranþa igienei locurilor unde se vînd mici, hamburgheri, hotdog, îngheþatã, suc sau bere la dozator, pentru a fi evitate bolile digestive de sezon.

Articol afisat de 1648 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective