Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Localnicii din Miron Costin vor comunã

Pe 3 septembrie, în comuna Trifeºti se va desfãºura un referendum pentru înfiinþarea comunei Miron Costin. Pînã în prezent, au fost realizate demersurile de înºtiinþare a Tribunalului, Prefecturii ºi Evidenþei Populaþiei. Prefectul Toader Mocanu a semnat, deja, ordinul de organizare a referendumului, pe baza studierii referatului întocmit de Direcþia control din cadrul Prefecturii. Autoritãþile publice locale se ocupã, în prezent, de reactualizarea listelor electorale. Primarul Vasile Duminicã a declarat cã, încã de anul trecut, în comuna Trifeºti s-au adunat semnãturi pentru înfiinþarea comunei Miron Costin. Dacã prezenþa la referendum va fi semnificativã ºi locuitorii se vor pronunþa în favoarea ruperii actualei comune Trifeºti, atunci vor apãrea comunele Miron Costin, cu satele Miron Costin ºi Brãniºteni, ºi comuna Trifeºti, cu satele Trifeºti ºi Sofroceºti. ÃŽn prezent, comuna Trifeºti are 5.032 de locuitori. Primarul Duminicã a mai precizat cã, dacã pe harta judeþului va apãrea comuna Miron Costin, problema spaþiilor în care sã funcþioneze serviciile de utilitate publicã este rezolvatã. „ÃŽn spaþiul în care a fost CAP-ul înainte de Revoluþie, pînã anul trecut a funcþionat ºcoala. Pentru aceastã instituþie s-a fãcut o clãdire nouã, aºa cã a rãmas liberã construcþia veche ºi în care poate funcþiona postul de poliþie. La Miron Costin existã dispensar, deci pentru acesta nu mai trebuie amenajat alt loc. Legea mai prevede asigurarea unui spaþiu în care sã funcþioneze farmacia ºi staþia de autobuz. Existã ºi staþia, pentru cã circulã multe autobuze pe ruta Miron Costin - Roman. Din punct de vedere al asigurãrii spaþiilor în care sã funcþioneze serviciile de utilitate publicã nu existã nici un impediment la formarea noii comune“, a spus primarul Vasile Duminicã.
Autoritãþile locale din Trifeºti s-au ocupat de punerea la punct a patru secþii de votare, cîte una pe sat, ºi s-au fãcut cîte douã propuneri pentru preºedintele fiecãrei secþii. Secþia centralã va avea un preºedinte stabilit de Tribunal.
Dorinþa de scindare a comunei Trifeºti nu este o noutate, populaþia din zonã fiind de acord cu aceastã separare ºi în ‘95-’96, dar intenþia nu s-a mai materializat. Principalul motiv pentru care se doreºte despãrþirea comunei Trifeºti este distanþa dintre satele Miron Costin ºi Brãniºteni faþã de centru.
În prezent, în judeþul Neamþ sînt 83 de unitãþi administrativ-teritoriale - douã municipii, trei oraºe ºi 78 de comune. Numãrul acestora din urmã a crescut dupã apariþia comunelor Dochia, Boghicea, Drãgãneºti, Gîdinþi, Negreºti ºi Pînceºti.

Articol afisat de 1920 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective