Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 17 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Voleiul românesc se îndreaptã spre dezastru“

„Voleiul românesc se îndreaptã spre dezastru“

• pietrencele Florentina Chirilov ºi Veronica Lupaºcu sînt medaliate cu bronz la balcaniada de juniori • turneul a avut loc la Buzãu, iar pe primele douã locuri au terminat Serbia ºi Turcia •

Vasile Ouatu, preºedintele de onoare al clubului de volei feminin Unic Piatra Neamþ, a ajuns la concluzia cã „voleiul românesc se îndreaptã spre dezastru“ dupã ce naþionala de junioare I a fost medaliatã doar cu bronz la ultima ediþie a Campionatului Balcanic. ÃŽntrecerea a avut loc la Buzãu, iar pe primele douã locuri au terminat Serbia ºi Turcia.
Vasile Ouatu a fost foarte acid la adresa forului care conduce destinele acestui sport în România, ºi anume Federaþia Românã de Volei.
„Este un rezultat foarte slab, cel înregistrat acum la Buzãu. Nu se poate ca pe propriul teren, la o astfel de întrecere, sã nu fii în stare sã baþi douã echipe naþionale ºi sã urci pe prima treaptã a competiþiei. Toate se «datoreazã» dezorganizãrii din voleiul românesc. Nimic nu se face pentru a readuce copiii lîngã acest sport ºi în sãli, pentru a practica voleiul. Astfel, voleiul se îndreaptã spre dezastru, fapt care va fi vãzut peste puþin timp. Pe lîngã faptul cã avem puþini copii, avem acum ºi puþini antrenori care sã se ocupe de acest sport. Cei bãtrîni renunþã pentru cã vine vremea sã facã acest lucru, iar cei tineri nu mai apar“, a declarat Vasile Ouatu, preºedintele de onoare al Unicului. Oficialul pietrean a mai menþionat cã Florina Chirilov a jucat foarte puþin în partidele României de la balcaniada de la Buzãu, în timp ce Veronica Lupaºcu a jucat titularã, dar s-a accidentat la cot. Chirilov ºi Lupaºcu au fãcut parte din prima echipã a României, care a jucat cu douã formaþii la aceastã ediþie a Campionatului Balcanic pentru junioare. România I a înregistrat urmãtoarele rezultate: 3-0 - cu Republica Moldova, 3-0 - cu Grecia, 3-0 - cu România II, 1-3 - cu Turcia, 1-3- cu Serbia. România II a învins doar Republica Moldova, cu 3-0, pierzînd restul jocurilor cu 0-3.
Unic a încheiat seria de transferuri în aceastã varã, dupã ce a adus-o, sãptãmîna trecutã, pe ridicãtoarea ucraineanã Viktoria Pogoreilaya. Aceasta are 25 de ani ºi a mai jucat în cariera sa în campionatele Ucrainei, Cehiei ºi Germaniei. Prin aceastã mutare, Vasile Ouatu ºi-a cãlcat pe inimã, dupã ce în urmã cu cîteva zile spusese cã nu vrea la Unic jucãtoare de altã naþionalitate decît cea românã. „Ce sã aduc pe acest post important din România, dacã jucãtoarele fãrã contract sînt bãtrîne. Postul de coordonator de joc este un post cheie într-o echipã ºi avem nevoie de jucãtoare foarte bune ca ridicãtor, mai ales cã ne dorim performanþã în acest sezon“, a mai spus Vasile Ouatu.
Unic se pregãteºte în localitate în aceste zile, dar se confruntã cu o problemã: nu are adversar cu care sã joace meciuri amicale. „Noi facem pregãtire de mai mult timp ºi de aceea nu sîntem în aceeaºi perioadã de antrenamente cu alte echipe. Cei de la Bacãu au ales sã plece la mare acum, cu Galaþiul nu jucãm cã ne întîlnim în etapa a II-a, iar Iaºiul are probleme“, a încheiat preºedintele de onoare al Unicului. ÃŽn aceste condiþii, echipa pietreanã se va deplasa pentru un turneu de verificare în Ucraina, dupã care va organiza un turneu internaþional pe propriul teren.
FOTO: Vasile Ouatu, preºedintele de onoare al Unicului

Articol afisat de 1643 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective