Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 17 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ion Moldovan, noul antrenor al Ceahlãului

Ion Moldovan, noul antrenor al Ceahlãului

• antrenorul s-a înþeles cu Ceahlãul pentru un sezon, cu posibilitatea prelungirii contractului • tehnicianul a spus cã l-au atras la Ceahlãul valoarea lotului ºi numele celor cu care va colabora • „avem ca obiectiv evitarea retrogradãrii, dar aspiraþiile celor de aici sînt mai mari“, a precizat noul tehnician •

Ion Moldovan este noul antrenor principal al echipei Ceahlãul Piatra Neamþ. Tehnicianul, în vîrstã de 52 de ani, a venit la gruparea din oraºul de la poalele Pietricicãi pentru un sezon, existînd posibilitatea prelungirii contractului. Antrenorul a spus cã l-au atras la Piatra Neamþ valoarea lotului, viitorii colaboratori, iar un motiv în plus a fost cã formaþia pietreanã îi oferã ºansa de a reveni în forþã în fotbalul românesc. „Am revenit la Piatra Neamþ cu plãcere, dar de aceastã datã în funcþia de antrenor principal. Am rãspuns, astfel, dorinþei mele de a reveni în forþã în fotbalul românesc, iar un lucru care mã face sã cred cã treaba va merge este cã voi avea colaboratori foarte buni“, a declarat cel care va ocupa de acum înainte scaunul de „principal“ pe banca tehnicã. Moldovan a anunþat cã va continua sã îi aibã sub comandã pe aceeaºi trei secunzi, Radu Lefter, Mihai Ionescu ºi Costel Enache, pentru toþi aceºtia insistînd chiar preºedintele Dan Petrescu sã rãmînã. ÃŽn ceea ce priveºte relaþia pe care o are cu preºedintele onorific, Gheorghe ªtefan, Ion Moldovan a spus cã a început mai demult ºi cã îl apreciazã pe edilul municipiului Piatra Neamþ pentru faptul cã se pricepe la fotbal. „Lucrãrile care se fac la stadion îmi argumenteazã alegerea de a veni ºi de a lucra cu Gheorghe ªtefan. Este un om cu care îmi place sã colaborez, iar acest lucru a contat mult în luarea deciziei de a semna cu Ceahlãul“, a precizat Moldovan.

Lotul echipei nu reprezintã o necunoscutã

Lotul nu este pentru noul antrenor principal o necunoscutã. Acesta a recunoscut cã a vãzut imagini din cele douã meciuri pe care Ceahlãul le-a jucat în acest sezon pe propriul teren cu Gloria Bistriþa (scor 1-0) ºi CFR Cluj (scor 1-3). A spus cã i-a plãcut Ceahlãul în primele 70 de minute ale partidei cu Bistriþa ºi cã CFR Cluj a etalat un joc foarte bun. „Am lucrat cu mulþi dintre jucãtorii care sînt acum la echipã ºi chiar mã bucur cã i-am gãsit aici ºi cã vom lucra din nou împreunã. Este vorba despre Angelo Alistar, pe care l-am sacrificat atunci cînd era la Dinamo, deoarece erau alþi fundaºi la echipã atunci, ca Giani Kiriþã ºi Gicã Popescu. Este, însã, un fundaº cu reale calitãþi ºi cu experienþã ºi va fi un pilon al Ceahlãului. Un alt pilon va fi Tibi ªerban, despre care am auzit cã trece printr-o perioadã mai slabã. Mijlocaºul nu ºi-a spus ultimul cuvînt în fotbal ºi sigur va reveni. Este un jucãtor talentat“, a comentat Ion Moldovan. Acesta a precizat cã se bucurã cã va lucra din nou cu Forminte, Nohai, Avãdanei ºi Nemþanu, fotbaliºti cu care a colaborat atunci cînd era antrenorul principal al echipei naþionale de tineret a României. Moldovan a spus cã, în opinia sa, aceºti jucãtori ar fi putut confirma aºa cum au fãcut stelistul Ghionea, Ricã Neaga sau Marius Niculae. Ion Moldovan a precizat cã nu poate sã spunã dacã Mihai Stoica a greºit cã a plecat atît de repede de la Ceahlãul, dar cã, în opinia sa, fostul tehnician al portocaliilor este un antrenor bun.

Ales dintr-o listã lungã

Preºedintele CA al FC Ceahlãul, Viorel Mestecãneanu, preºedintele executiv, Dan Petrescu, ºi vicepreºedintele Ion Mãrginean au þinut sã anunþe cã lista din care a fost ales numele lui Ion Moldovan a fost una foarte lungã. Nu s-au dat nume, dar s-a recunoscut cã pe listã au fost antrenori români, dar ºi strãini. Pînã la urmã, a fost preferat tehnicianul cu cele mai bune referinþe, un cuvînt de spus avînd ºi Dan Petrescu, alãturi de Gheorghe ªtefan ºi Viorel Mestecãneanu. Ion Moldovan ºi Dan Petrescu au lucrat împreunã la echipa naþionalã de tineret a României timp de doi ani, calificînd naþionala tricolorilor mici în optimile de finalã ale Campionatului European, fazã din care au fost eliminaþi de Franþa, viitoarea campioanã continentalã. În afara faptului cã a condus naþionala de tineret a României, Ion Moldovan a fost antrenor principal la FC Argeº, Oþelul Galaþi, Dinamo Bucureºti ºi în Libia. Ion Moldovan ºi Ion Mãrginean au fost foarte aproape de a fi colegi la Dinamo, dar, în 1980, Moldovan a plecat la Constanþa, în acelaºi an sosind Mãrginean în curtea bucureºtenilor.

Articol afisat de 3421 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective