Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sclavã la un arab

• o romaºcancã declarã ca a fost agresatã de un arab • ea a fost dusã de o prietenã la muncã într-o pizzerie, în Austria • ziua muncea, iar noaptea ar fi fost obligatã sã þinã companie bãrbaþilor • întoarsã în þarã, ar fi fost ameninþatã ºi bãtutã de arab ºi soþia lui • tînãra ºi-a scos certificat medico-legal ºi a reclamat cazul la poliþie

Cãtãlina S., în vîrsta de 28 de ani, din Roman, susþine cã pentru ea visul de a face bani în Occident a sfîrºit dramatic. Tînãra a povestit cã totul a început în iarna acestui an, cînd s-a angajat sã aibã grijã de fata unei vecine de cãmin, care era plecatã în Austria cu bãrbatului ei, un arab. „Locuiesc împreunã cu bãrbatul cu care sînt cununatã nelegitim într-o camerã la cãminul de nefamiliºti al Colegiului «Miron Costin». Acolo ne-am împritenit cu familia unui arab, A.F, care s-a cãsãtorit cu o româncã. Bãrbatul venea destul de rar acasã. Soþia lui, A., însã, face naveta frecvent. ÃŽn luna martie, m-am oferit sã stau cu fata ei, Cãtãlina, în vîrstã de 14 ani, în Spital ºi apoi s-o îngrijesc, în urma unei operaþii de apendicitã. Cînd a venit acasã A., drept recunoºtinþã mi-a spus cã mã ia în Austria, unde soþul ei are închiriatã o pizzerie. Mi-au promis 30 de euro pe zi. M-am bucurat foarte mult. Mi-am fãcut lichidarea la serviciu, mi-am fãcut paºaport la urgenþã ºi am împrumutat bani de drum. Cînd am ajuns acolo, m-a bãgat, chiar de a doua zi, la spãlat vase, la bucãtãrie. Timp de o lunã, cît a stat ºi A. în Austria, totul s-a desfãºurat normal. N-am avut nici un fel de probleme. Trudeam, zi luminã, în pizzerie, dar nu m-am plîns niciodatã. Mi-am fãcut calculul cam cîþi bani pot aduna sã-mi plãtesc datoriile ºi sã trimit acasã ºi soþului meu, care rãmãsese cu cei doi bãieþi ai noºtri, în România. Cam prin aprilie, A. a plecat în România ºi pentru mine a început calvarul“, a povestit tînãra. Femeia îºi aminteºte cã muncea în timpul zilei pînã la istovire, iar dupã ora 22 era obligatã sã rãmînã în bar cu diverºi clienþi, sã bea cu aceºtia ºi sã le þinã companie. „Pentru cã am refuzat sã fac acest lucru, A.F. a pus doi turci pe care-i avea angajaþi sã mã batã. Cînd am vãzut la ce tratamente sînt supusã ºi cã doreau ca pe lîngã munca fizicã sã mã ºi prostituez, mi-am cerut lichidarea ºi am spus cã vreau sã mã întorc în România. Atunci, patronul m-a ameninþat, din nou, cã mã taie în patru ºi mã aruncã, de nu mã vor gãsi ai mei niciodatã.
O fatã din Iugoslavia, care trãia ºi ea acelaºi coºmar, ºi-a fãcut milã ºi mi-a dat cinci euro, sã pot suna în România. ÃŽngrozitã, i-am dat telefon soþului meu acasã ºi m-am sfãtuit cu el cum sã fac sã scap din iadul în care intrasem. Acesta a chemat-o pe A., soþia arabului, sã-i spun ce mi se întîmplã. Dupã ce i-am spus ce mi se întîmplã, de la plecarea ei, mi-a închis telefonul în nas, spunîndu-mi cã nu o privesc treburile bãrbatului ei. ÃŽn aceeaºi searã, mi s-a mai administrat un rînd de bãtãi, de cãtre cei doi turci. Helan, unul din ei, mi-a dat un bilet cu care m-a trimis la un hotel, de unde urma sã aduc trei femei pentru doi clienþi italieni. Atunci, l-am ameninþat pe patron cã, în cazul în care nu-mi dã banii pentru cît am muncit, mã arunc în faþa maºinii. Am fost bãtutã din nou“, îºi aminteºte femeia coºmarul prin care a trecut.

Infracþiune greu de probat

ÃŽntr-o altã zi, tînãra a povestit a fost pusã sã vãruiascã în tot localul, sã spele faianþa, seara dîndu-i-se primii 10 euro, dupã o lunã de muncã pe brînci. ÃŽn timpul acesta, Cãtãlina S îºi aminteºte cã a încercat s-o înduplece pe sora unei alte romaºcance, minore, s-o ajute sã primeascã banii ºi sã plece în România. „Noapte de noapte se þineau de beþii. ÃŽntr-o searã, m-au lãsat în local cu patru clienþi, care veneau frecvent la bar, iar patronul ºi cumnata lui s-au dus în locuinþa de la etaj. Dupã o vreme, mi-au cerut sã închid ºi sã urc ºi eu în camerã. Am luat draperiile de la geam sã le spãl ºi am urcat. Cînd am ajuns în apartament, cei doi fãceau, fãrã sã se jeneze, sex. Am rugat-o pe P. (cumnata arabului n.r.) sã mã ajute sã primesc banii. Ea a refuzat acest lucru. A doua zi, A.F. a sunat-o pe nevastã-sa în România ºi i-a spus cã a întreþinut relaþii sexuale cu mine, nu cu sora ei. Bineînþeles cã A. le-a dat crezare lor, ºi nu mie. Ulterior, am aflat cã A. a fost cumpãratã de arab dintr-un bordel, din Grecia, cu 1.000 de euro ºi cã P. este însãrcinatã cu soþul surorii sale. De altfel, a ºi mãritat-o cu un austriac“, a mai spus tînãra. Pe 2 mai, Cãtãlina S. i-a spus arabului cã soþul ei, în þarã, are de gînd sã anunþe Poliþia, acuzîndu-l de sechestrare de persoanã. „Cred cã de teama ca nevastã-sa, care se afla în þarã, sã nu fie chematã la Poliþie ºi lucrurile sã nu se complice, arabul s-a învoit sã-mi dea drumul. Cu chiu cu vai mi-a dat 120 de euro, cu care mi-am achitat drumul pînã la Roman“.
Cãtãlina S. a mai susþinut cã, pe 8 mai, A.F., împreunã cu turcul Helan au venit în România. Dupã o bãutã zdravãnã, cei trei, susþine tînãra, au nãvãlit în camera familiei sale ºi, în loc sã-i dea banii, s-au nãpustit asupra ei, lovind-o. La faþa locului a fost chemat un echipaj al Poliþiei Roman, iar Cãtãlina S. ºi-a scos certificat medico-legal. „A doua zi, m-am dus la Poliþie ºi am depus plîngere. Fiind vorba de acuzaþii de proxenetism, Poliþia Roman a respins cauza sub pretext cã nu existã suficiente probe. Acum, cazul este cercetat de Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Neamþ ºi de cãtre Inspectoratul Judeþean de Poliþie, care a demarat cercetãri sub aspectul sãvîrºirii infracþiunilor de vãtãmare corporalã ºi violare de domiciliu“, a mai precizat Cãtãlina S.

Articol afisat de 2367 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective