Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nepotism pozitiv la Prefecturã

Nepotism pozitiv la Prefecturã

• noul consilier al prefectului este sora ginerului sãu • salariul pe care îl va primi este de 20 de milioane de lei

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Toader Mocanu, a gãsit un loc bun pentru sora ginerelui sãu, angajînd-o pe post de consilier la cancelaria prefectului. Nu ne îndoim nici o clipã cã numirea a fost fãcutã doar pe criteriul competenþei ºi apoi nu zic toþi ºefii de instituþii publice cã ei ºi angajaþii formeazã o mare familie? Iar într-o „familie“, ca sã fim pleonastici, gradele de rudenie sînt la ele acasã. ªi în cine poþi sã ai mai mare încredere cã va duce sarcinile la bun sfîrºit, baºca nu va scoate vorba din... familie, decît o rudã? Rezultã, astfel, fãrã putinþã de tãgadã cã salariul pe care noua consilierã, Andreea Chiriac, îl va primi, de 20 de milioane de lei, este pe deplin meritat. ªi din banii noºtrii, ai tuturor. Revenind, noul consilier este de profesie economist ºi încã nu i-au fost stabilite atribuþiunile de serviciu. Pînã spre sfîrºitul lunii viitoare, prefectul de Neamþ este în concediu de odihnã, iar Andreea Chiriac are timp sã cunoascã instituþia în care va lucra în perioada urmãtoare. Prefectul Toader Mocanu mai are un consilier, încã de la numirea lui în aceastã funcþie - Cristina Aboboaie - care se va ocupa, în continuare, de relaþiile cu presa. Numirea tinerei Andreea Chiriac la cancelaria prefectului, la un salariu substanþial, a stîrnit stupoare printre unii funcþionari care, deºi duc greul instituþiei, încaseazã salarii care nu depãºesc 6,5 milioane de lei. Deºi nimeni nu a vrut sã confirme, se pare cã oameni de bazã ai Prefecturii, cu zeci de ani de experienþã în domeniu ºi cu sporuri substanþiale, abia dacã reuºesc sã se apropie cu salariul de venitul pe care îl va încasa sora ginerelui prefectului.
Cum onor domn prefect e în concediu, iar celãlalt consilier aºiºderea, am încercat sã obþinem o pãrere despre situaþia creatã de la jurist Niculina Dobrilã, subprefect de Neamþ. Aceasta a declarat cã pentru Cancelaria prefectului s-a solicitat suplimentarea cu un post încã de anul trecut ºi s-a primit aprobare în urmã cu circa o lunã. „Numirea Andreei Chiriac în funcþia de consilier la Cancelaria prefectului s-a fãcut în baza unui ordin de numire ºi nu ºtiu nici un fel de amãnunt despre ea. Cã este rudã cu domnul prefect sau nu, nu este problema mea ºi nici nu vreau sã comentez în vreun fel acest aspect“, a declarat subprefectul Niculina Dobrilã. Normal, zicem noi ºi trecem mai departe fãrã a comenta nici noi.
În prezent, Prefectura Neamþ mai are de angajat un consilier juridic debutant în cadrul Oficiului Prefectural Roman ºi mai este de ocupat un post la Piatra Neamþ, la Compartimentul Restituirea proprietãþilor. Pentru ocuparea ambelor posturi, sãptãmîna viitoare se va organiza concurs.
Audienþele pe care prefectul ar fi trebuit sã le acorde pînã spre sfîrºitul lui septembrie, cînd revine din concediu - la Piatra Neamþ (în prima ºi în a doua miercuri din fiecare lunã), la Roman (în a treia miercuri din lunã) ºi Tîrgu Neamþ (a patra, iar cînd este cazul, în a cincea miercuri din lunã) vor fi þinute de subprefecþii Vasile ªendrea sau Niculina Dobrilã.

ªi preºedintele CJ îºi completeazã echipa

Vlad Marcoci, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, îºi va completa echipa de consilieri în perioada urmãtoare, întrucît miercuri, 16 august, s-a desfãºurat examenul pentru desemnarea celui de-al patrulea consilier. Favorit pentru aceastã funcþie este fostul nostru coleg Alex Nechita, care se pare cã va fi coleg de birou cu preºedintele Vlad Marcoci, de a cãrui agendã se va ocupa.

Articol afisat de 1779 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective