Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Hotãrîtã sã moarã

• o tînãrã de 18 ani a încercat sã se sinucidã înghiþind un pumn de pastile ºi crestîndu-se cu o lamã pe ambele antebraþe

O nemþeancã a ajuns în spital în stare criticã, joi searã, 17 august, dupã ce a încercat sã se sinucidã. Decisã sã încheie socotelile cu viaþa, Mioara R., în vîrstã de 18 ani, din Piatra Neamþ, care nu se aflã la prima ispravã de acest fel, a înghiþit mai multe tablete din diverse medicamente ºi, dînd dovadã de mult sadism ºi sînge rece, s-a crestat cu o lamã pe ambele antebraþe.
Se pare cã fata a recurs la acest gest la scurt timp dupã ce s-a certat cu tatãl sãu. De altfel, acesta a fost cel care a solicitat Serviciul Judeþean de Ambulanþã Neamþ, dupã ce a gãsit-o pe fatã semiadormitã în camera ei ºi cu mîinile sîngerînde, din cauza tãieturilor pe care ºi le-a fãcut. Un echipaj medical aparþinînd Serviciului Mobil de Urgenþã Reanimare ºi Descarcerare s-a deplasat la domiciliul fetei cu o autosanitarã ºi, dupã ce i-a acordat primele îngrijiri necesare, a transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenþelor din cadrul Spitalului Judeþean Neamþ.
Fiind cît de cît conºtientã, fata a reuºit sã spunã ce medicamente a înghiþit, iar medicii au putut decide uºor ce antidot sã îi administreze. Deoarece suferã de afecþiuni psihice ºi trebuie sã facã tratament, fata are mereu la îndemînã medicaþia specificã. Aºa se face cã a înghiþit o supradozã din aceasta.
Pacientei i s-a fãcut spãlãturã gastricã, i s-a administrat tratament perfuzabil, iar, dupã ce stare ei s-a ameliorat, a fost transferatã la secþia Psihiatrie a celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ.
În urmã cu douã zile, la Unitatea de Primire a Urgenþelor din cadrul celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ a ajuns o altã femeie care încercat sã se sinucidã înghiþind medicamente. Acea pacientã are 38 de ani ºi, pe fondul unor neînþelegeri familiale, a recurs la acest gest necugetat. Spre deosebire de pacienta mai tînãrã, cealaltã a înghiþit foarte multe pastile, fiind transportatã la spital în stare de comã. Dupã primele îngrijiri medicale primite la Urgenþã, a fost internatã la secþia Anestezie ºi Terapie Intensivã, fiind conectatã la un aparat de respiraþie artificialã. Conform precizãrilor fãcute, ieri, de cadrele medicale în îngrijirea cãrora a rãmas, pacienta ºi-a recãpãtat conºtienþa, iar starea ei s-a ameliorat.

Articol afisat de 1775 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective