Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 19 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Unic ºi Pogoreilaya se pregãtesc de titlu

Unic ºi Pogoreilaya se pregãtesc de titlu

• ucrainianca Pogoreilaya are 25 de ani ºi a venit la Unic dupã ce a jucat pentru o formaþie de primã ligã din Germania

Victoria Pogoreilaya este ultima achiziþie a Unicului ºi este consideratã o variantã viabilã pentru postul de conducãtor de joc. Numãrul mic de ridicãtoare românce care sã se ridice la valoarea trãgãtoarelor pe care le are Unicul l-a adus pe Vasile Ouatu în situaþia de a fi disperat pentru cã nu are acoperit postul de conducãtor cu douã jucãtoare de valoare, avînd în vedere cã obiectivele sînt îndrãzneþe: eventual ºi un parcurs cît mai lung în Cupa CEV. Aºa se face cã preºedintele de onoare al grupãrii pietrene a trecut peste promisiunea pe care o fãcuse, cu ceva timp în urmã, cã va aduce doar jucãtoare românce la Unic. „Din dorinþa de a cîºtiga titlul naþional ºi Cupa României, am ajuns la concluzia cã ne mai trebuie o ridicãtoare valoroasã în lot. Am cãutat o româncã, dar nici una din þarã nu are experienþa necesarã sã se ridice la nivelul trãgãtoarelor. Vom vedea în campionat cît de bine se muleazã aceastã nouã voleibalistã la jocul Unicului, dar sper sã ne ajute în lupta noastrã pe cele trei fronturi. Recunosc cã am adus-o în disperare de cauzã, avînd în vedere cã nu sînt jucãtoare în þarã pe postul de ridicãtoare care sã aibã valoare trãgãtoarelor noastre“, a declarat Vasile Ouatu. Acesta a mai spus cã persoana care i-a recomandat-o pe Victoria Pogoreilaya este un antrenor din Kiev, care a adus-o ºi pe Victoria Polishchuk la ªtiinþa Bacãu. „Unic este o echipã cu jucãtoare valoroase. Am vãzut cã se munceºte foarte mult, dar nu pot spune mai multe pentru cã încã nu am jucat împreunã“, a declarat Pogoreilaya. Ucraineanca a început voleiul la vîrsta de 6 ani a mai spus cã a jucat în echipa naþionalã de tineret a þãrii natale pe care a reprezentat-o în concursurile de volei pe plajã. Marian Constantin, antrenorul principal al Unicului, a precizat cã noua sa elevã este o jucãtoare care poate face faþã cerinþelor formaþiei pietrene ºi cã integrarea în lot se va face în timp. „Este normal sã nu fie, încã, aptã de a juca, deoarece este în urmã cu pregãtirea faþã de restul echipei. Se va antrena, însã, conform programului impus ºi va reveni“, a declarat tehnicianul formaþiei pietrene.

Unic împotriva Federaþiei Române de Volei
Unic Piatra Neamþ este clubul din România care a decis sã nu mai fie reprezentat la loturile naþionale, la nici un nivel: senioare, tineret, junioare sau cadete, dar nici la nivelul conducerii tehnice. Marian Constantin a fost dur la adresa conducerii federaþiei: „Despre ce se întîmplã la loturile naþionale vã spun doar cã, în momentul plecãrii noastre spre Bosnia, în aceastã varã, fetele au fost nevoite sã plãteascã taxiul pentru a se deplasa pînã la aeroport. Acest lucru s-a întîmplat ºi la întoarcere. Nu este admisibil aºa ceva, atît timp cît pentru acþiunea de la Buzãu s-au cheltuit 5 miliarde cu 24 de jucãtoare, din care doar douã sînt de perspectivã. Cît despre ce s-a întîmplat la junioare, nu este nimic de comentat, pentru cã rãmîi fãrã replicã cînd auzi ce evenimente au fost. Lupaºcu a revenit accidentatã de la lot. A fost forþatã sã joace, deºi era accidentatã, iar acum trebuie sã stea cu mîna în ghips. Crede cineva cã federaþia plãteºte ceva?“, a declarat Marian Constantin. Tehnicianul a anunþat cã se va duce la lot, „dar nu în condiþiile federaþiei“.
Vasile Ouatu este de acord cu toate aceste decizii ºi a precizat cã Federaþia Românã de Volei nu face nimic, în prezent, pentru a promova jucãtoare la nivelul seniorilor. De asemenea, i-a acuzat pe cei de la conducerea FRV cã nu reuºesc sã alcãtuiascã un program viabil echipelor naþionale, cu jocuri multe de pregãtire ºi cu turnee care sã ajute la revirimentul voleiului românesc. Un alt fapt acuzat de Vasile Ouatu este cã FRV nu a fãcut nici mãcar o asigurare medicalã jucãtoarelor ºi jucãtorilor, la nici un nivel.

Articol afisat de 1514 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective