Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 19 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Blocadã pe posturile din spitale

Blocadã pe posturile din spitale

• conform unei decizii a conducerii Ministerului Sãnãtãþii, unitãþile sanitare din judeþ nu mai pot angaja personal începînd de la 1 august • cele mai afectate de aceastã hotãrîre sînt spitalele ºi Ambulanþa • aceste unitãþi se confruntã cu o crizã acutã de asistenþi, infirmieri ºi conducãtori auto

Unitãþile sanitare din judeþ se vor confrunta, cel puþin o vreme, cu o crizã acutã de personal, deoarece, de la 1 august, nu se mai pot face angajãri pe posturile vacante. Aceastã decizie a fost luatã de cãtre conducerea Ministerului Sãnãtãþii, care la finele lunii iulie a trimis Autoritãþii de Sãnãtate Publicã Neamþ o adresã conform cãreia „începînd cu data de 1.8.2006 se suspendã ocuparea prin concurs a posturilor vacante existente, precum ºi a posturilor care se vor vacanta dupã aceastã datã, la nivelul autoritãþii de sãnãtate publicã ºi la nivelul unitãþilor sanitare cu personalitate juridicã din subordine“. Conform aceleiaºi adrese, concursurile aflate în derulare în vederea efectuãrii de noi angajãri la unitãþile sanitare din judeþ se vor organiza conform programãrilor existente.
De asemenea, se mai poate organiza concurs pentru ocuparea posturilor unice ale cãror atribuþii specifice nu se regãsesc la alte posturi din cadrul unitãþilor sanitare, precum ºi a posturilor absolut necesare, care s-au vacantat dupã 31 ianuarie 2006.
Imposibilitatea de a mai face angajãri afecteazã în mod deosebit spitalele din judeþ ºi Serviciul Judeþean de Ambulanþã Neamþ, unitãþi unde criza de personal este acutã. Acestea îºi desfãºoarã activitatea cu un numãr de angajaþi mult sub cel necesar. Dacã în ceea ce priveºte încadrarea cu medici situaþia este acceptabilã în cele mai multe dintre secþiile spitalelor, încadrarea cu asistenþi ºi infirmieri este foarte deficitarã. Criza de asistenþi se resimte ºi la staþiile de ambulanþã din judeþ, unde nici conducãtorii auto nu sînt suficienþi.
„Blocarea posturilor vacante ne-a cam prins descoperiþi ºi ne pune în mare dificultate. Din cauza reducerii numãrului de paturi, care au avut loc anul acesta, ºi a redistribuirii personalului din secþiile mai afectate cãtre altele, nu prea am mai fãcut angajãri. Avem sectoare de activitate, precum secþiile chirurgicale, unde asistenþii ºi infirmierii sînt foarte puþini ºi se resimte foarte tare acest fapt. Singurele posturi pe care putem face angajãri sînt cele temporar vacante, adicã ale personalului aflat în concediu de creºtere a copilului, concediu medical de lungã duratã sau concediu fãrã platã. Consider cã aceastã mãsurã va avea repercusiuni asupra calitãþii actului medical, iar acestea vor fi foarte supãrãtoare din 2007, cînd România va adera la Uniunea Europeanã, ºi asistenþii vor putea foarte uºor pleca sã munceascã în strãinãtate. Sînt convins cã exodul acestora va fi de proporþii, atît timp cît acolo vor cîºtiga mult mai bine muncind mai puþin ºi în condiþii mai bune“, a declarat doctorul Stelian Ghiþã, manager al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Doctor Letiþia Damoc, director al Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ, este de pãrere cã aceastã mãsurã va afecta grav atît buna desfãºurare a actului medical, cît ºi calitatea acestuia.
„Sînt foarte surprinsã de aceastã decizie a conducerii Ministerului Sãnãtãþii, care foarte recent ne soma sã mãrim numãrul de echipaje care lucreazã într-o turã, din cauza caniculei. Mãsura va avea efect dezastruos ºi nu e de mirare, dacã ne gîndim cã tot mai mulþi asistenþi pleacã în strãinãtate, la muncã, personalul tehnic pleacã de la noi din cauza salariilor mizerabile ºi, pe deasupra, se fac ºi pensionãri forþate“, a susþinut director Letiþia Damoc.

Articol afisat de 1735 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective