Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Deputatul Radulescu a furnizat date la Securitate despre un terorist

Deputatul Radulescu a furnizat date la Securitate despre un terorist

• „am dat informatii despre seful unei retele teroriste“, a declarat Cristian Radulescu, care a fost audiat, ieri, de CNSAS • liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputatilor a mai spus ca CNSAS i-a dat „certificat de buna purtare“, prin care se recunoaste ca nu a facut politie politica

Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a declarat, marti, dupa audierea sa la CNSAS, ca in timpul facultatii a dat informatii la Securitate referitoare la colegul sau de camera din camin, care era seful unei retele teroriste in Romania.
Liderul democrat a afirmat ca dosarul pe care l-a consultat la CNSAS dateaza din perioada anului doi de facultate si nu contine nici o nota scrisa de el, ci numai relatari referitoare la el, furnizate de diferite persoane, inclusiv de un ofiter antitero.
Potrivit lui Radulescu, ofiterul de Securitate mentionat a redactat note „referitoare la un cetatean arab cu care s-a nimerit pe parcursul citorva luni din anul doi de facultate, in 1976, sa stea in camera“. Deputatul a sustinut despre fostul sau coleg de camera ca acesta era seful retelei din Romania „a unei binecunoscute organizatii teroriste arabe“.
Radulescu a refuzat sa spuna numele organizatiei, astfel incit fostul sau coleg sa nu poata fi identificat, pentru ca „este acum ori un oficial al tarii lui, ori in continuare agent al acestei organizatii teroriste“.
Deputatul PD a mai spus ca s-a intilnit de vreo doua-trei ori cu ofiterul de Securitate cu care discuta despre colegul sau de camera. Radulescu a negat ca ar fi colaborat cu Securitatea si ca ar fi facut politie politica, el aratind ca nu a dat nici o nota informativa, ci doar a discutat despre teroristul respectiv.
„Este vorba doar de o obligatie pe care si atunci, si acum, si in Romania, si in SUA o avem cu totii“, a conchis Radulescu, care a mai mentionat ca CNSAS i-a dat „certificat de buna purtare“, prin care se recunoaste ca nu a facut politie politica.
Reamintim ca deputatul Cristian Radulescu s-a lansat in politica in 1990, pe vremea „gloriosului FSN“. Radulescu a lucrat, intre 1984-2000, ca medic al Uzinei de Tevi, angrenindu-se in politica din ianuarie 1990, cind a devenit vicepresedinte al Frontului Salvarii Nationale. Acesta a fost, de altfel, protagonistul scandalului „Autobuzul“, din 2000, atunci cind social-democratii romascani l-au reclamat la Parchet pentru ca ar fi facut „turism electoral“, transportind la Bacau citeva autobuze cu romascani, pentru a vota listele PD, pe care el candida. Reamintim ca, inca din 1990, Cristian Radulescu a devenit deputat de Neamt, in prezent reprezentindu-i, in Camera Deputatilor, pe vasluieni, care i-au dat mandatul in 2004. Despre liderul deputatilor PD se spune ca a fost unul din cei mai vajnici sustinatori ai lui Corneliu Turianu, in „razboiul“ pentru sefia CNSAS si ca nu ar fi tocmai strain de demisia lui Dan Lazea din aceasta institutie.
Subprefectul Vasile Sendrea, fost coleg de partid cu doctorul Cristian Radulescu, a apreciat ca acesta nu ar fi fost in stare vreodata sa „toarne pe cineva“. „Am lucrat cu doctorul Cristian Radulescu, deosebit de bine. In anul 1998, cit am fost prefect, Cristian Radulescu m-a ajutat extrem de mult sa aduc in judet programele de mediu cu danezii. Asa cum il cunosc, Cristian este un om de calitate. Eu cred ca el a fost victima a Securitatii“, a spus Vasile Sendrea.

Articol afisat de 2254 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective